Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideBylivMarkederPalmas markeder

  Palmas markeder

  Mallorcas Markeder

  At være på Mallorca handler også om at gå på marked, og Palmas markeder er bestemt en autentisk og unik oplevelse. For mens vi andre begyndte at gå meget i supermarkeder, blev mallorcinerne ved med at gå på marked for at skaffe deres råvarer her.

  Selv om man måske blot er inde og vende i Palma, bor på hotel i byen eller helst vil spise alt ude, så er Palmas markeder alligevel et besøg værd. Her kan du både samle appetit og få den stillet ved et af de hyggelige små spisesteder, og husk at Palmas markeder stadig er noget, mallorcinerne går på fra morgen til tidlig eftermiddag – en rest fra dengang, hvor manden arbejdede ude og kvinden gik hjemme og sørgede for hus og børn.

  fiskemarked

  Mercat de Olivar – det største af Palmas markeder


  Vi starter i hjertet af Palma på Plaza de l’Olivar med Mercat de Olivar. Bygningerne er opført i 1951, og de rummer Palmas største marked. Derinde glemmer du nemt tid og sted, når du driver rundt i mellem boderne.

  Spanierne har altid været gode til at præsentere deres produkter, og selvfølgelig er det synligt her. Tårne af stablet frugt og grønt, skinker der hænger i lag, oste i alle størrelser og vine fra hele Spanien.

  Hvis du ikke har køkken til rådighed under dit Mallorca ophold, så ville du ønske, du havde. Det bugner med frisk fisk og skaldyr. Boder med nødder, tørrede frugter, kaffe og krydderier. Eller hvad med en ovnstegt kylling lige til at tage med hjem og spise lun til en omgang frisk salat? I deres slagterboder bliver der udstillet lidt flere slags kød, end vi måske er vant til; hele flåede kaniner og fårehoveder, men de har også de klassiske udskæringer, vi kender.

  Med årene har Palmas markeder fået flere og flere spisemuligheder og dette er også gældende i Mercat de Olivar, hvor der fx er østers og bobler i fiskeafdelingen eller en omgang sushi. Desuden rummer markedet også diverse køkkenredskaber, og du kan endda købe rugbrød i Fibonacci. Åbningstider 7-15 man-lør. Besøg Mercat de Olivar.

  Mercado Santa Catalina – det ældste af Palmas markeder

  I det gamle fiskerikvarter Santa Catalina finder du Palmas ældste marked. Det byder på alle madvarer til køkkenet, små tapasbarer og en helsekostbod med glutenfrie produkter.

  I området omkring markedet er der mange hyggelige spisesteder og kvarteret er mange slentreture værd. Åbningstider 7-16 man-lør. Besøg Markedet i Santa Catalina

  Mercado ecologico – økologisk marked i Palma

  To dage om ugen er der økologisk marked på Plaza del Bispe Berenguer de Palou. Det er et lille autentisk madmarked, hvor nogle økologiske landbrug sælger deres frugt, grønt, nødder, oste, brød etc.

  Her er altid en hyggelig, lokal stemning, og pladsen, markedet ligger på, er god til at hvile benene og nyde byen fra en lidt anden vinkel – enten ved legepladsen eller omkring hockeybanen. Åbningstider tirsdag og lørdag 8-14. Besøg Det økologiske marked

  Pere Garau

  Mercado Pere Garau

  Markedet ligger ca. 1 km fra centrum på pladsen Pere Garau, hvor det har været siden 1943. Her finder du de billigste priser på fødevarer, da det er øens bønder, som kommer ind til Palma og sælger deres varer her.

  Pere Garau er det eneste af Palmas markeder, der sælger små levende dyr; fugle, kaniner og kyllinger. Du får virkelig indtryk af at være havnet i et lokalt arbejderkvarter, hvis du går en tur på markedet i Pere Garau.

  Der er udendørsboder: Mandag, onsdag og fredag med tøj og sko. Tirsdag, torsdag og lørdag med frugt, grønt, dyr, planter og blomster. Åbningstider ca. 6-15. Besøg Pere Garaus marked

  Mercado de municipio Llevant

  Dette marked er et lille marked på C/ de Manuel Azaña. Markedet bliver mest brugt af de mallorcinere, som bor i området. Det er bygget i 1980’erne og ligger ikke langt fra stranden Pere Can Antoni. Det er primært et madmarked med kød, frugt, grønt, ost og fisk. Åbningstider 7-15. Besøg Det lille marked i Llevant.


  Hvis du vil læse mere om, hvad Palma har at byde på, kan du læse videre her, besøg Palma, og vi har også et helt tema om shopping i Palma.

  Du kan også læse om Palmas museer eller Palmas seværdigheder.

  Hvis du vil vide mere om mange af de kulinariske oplevelser, som netop begynder med indkøb på Mallorcas markeder, så læs med i vores artikler; Mallorcas køkken, Mallorcas Specialiteter, Tapas på Mallorca og top din viden med Mallorcas vin.

  Skal du bruge hjælp til at finde den gode restaurant, så kan vi også hjælpe med det.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere