Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Valg af boligområde på Mallorca

  Valg af boligområde på Mallorca - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk

  Har du et godt kendskab til Mallorca, inden du køber din fremtidige bolig? Hvis dette ikke er tilfældet, er det en god idé at se dig omkring og ikke underskrive noget impulsivt. Valg af Boligområde på Mallorca er et af de vigtigste emner, så undersøg området i forskellige årstider.

  Det samme område kan ”ændre sig” i vintersæsonen selvfølgelig pga. vejret, men også fordi udvalget af butikker, restauranter og kulturtilbud kan være begrænsede. Hvis du udelukkende vil bruge boligen til ferier i højsæsonen, spiller dette måske ikke den store rolle.

  Kan du derimod godt se dig selv besøge Mallorca uden for sæsonen, eller drømmer du om, at boligen på sigt skal blive din helårsbolig, da kan det være en god idé at besøge øen på forskellige årstider. Nogle vælger endda at leje en bolig et par ferier for at se et givent område an fra en fast bolig frem for fra et hotelværelse. Valg af Boligområde på Mallorca kræver nok en indsats, men det er indsatsen værd.


  Ideer til spørgsmål ift. valg af boligområde:

  • Hvad kan du lide at lave i din fritid, og hvor tæt vil du bo på muligheder for at cykle, vandre, bade, sejle, shoppe, spille golf eller bruge bylivet?
  • Hvordan er parkering, forsyning (el, vand, kloak, internet) og selve infrastrukturen i området?
  • Hvordan er den offentlige transport i og uden for sæsonen?
  • Hvor langt er der til lufthavnen, den nærmest store by, læge, hospital og indkøbsmuligheder?

  Bjerg, havn, land, strand eller by?

  Mallorca er jo kendt for sit alsidige landskab, men det medfører også mange valgmuligheder. Boligen kan groft sagt ligge i bjergene, landsbyerne midt på øen eller ved kysterne.

  Tramuntana-bjergene

  Nogle af de populære bjergbyer er Deiá, Sollér, Valldemossa eller måske den lille Banyalbufar. Her er stille uden for sæsonen og rig mulighed for fx at vandre eller cykle.

  Mange vælger bjergene pga. roen, muligheden for at fordybe sig i kreative projekter og selvfølgelig de spektakulære naturoplevelser.

  Undersøg klimaet om vinteren. Hvordan er livet i bjergene uden for sæsonen mht. til restauranter, indkøb og lokalt leben? Hvem bor ellers i byen – lokale mallorcinere eller udlændinge, og er byen helt affolket om vinteren?

  Mallorcas havne

  Er det vigtigt for dig at være tæt på en havn med et maritimt liv, strand og godt med restauranter, er der fx Port de Pollensa, Port de Sóller, Port de Andratx eller selvfølgelig den alsidige by Palma.

  Hvis drømmen er bolig og båd, undersøg da prisniveauet i havnen og muligheden for at få bådplads. Hvilke faciliteter har havnen? Måske er der allerede et internationalt miljø i havnen, som du kan hente information fra.

  Mallorcas små og store landsbyer

  Midt ude på den flade og lidt øde del af Mallorca lokker landet med ro, højt til loftet og langt til nærmeste nabo.

  Mange kreative sjæle tiltrækkes af disse områder for at kunne fordybe sig i personlige projekter, for de elsker stilheden og naturen. Men landet giver også mulighed for at dyrke alt fra en lille nyttehave til det professionelle landbrug.

  Af de mindre byer kan nævnes fx Alaró, Consell og Campos, og de større er Manacor, Binissalem og Inca. Prisniveauet er meget forskelligt fra by til by. Her vil nok være et lokalt liv uden for sæsonen, da mange mallorcinere bor i disse byer.

  Tognettet kører tværs henover øen, så hvis du af og til vil tage en ferie uden bil, kan det være en idé at kigge efter en by, der ligger tæt på en station. Toget kører hele året, hvorimod nogle af TIBs busser kører kun i højsæsonen. Læs mere om Mallorcas offentlige transport.

  Mallorcas strande

  Hvis det betyder meget for dig at være tæt på Middelhavet, findes de store kyststrækninger i Alcudia– og Pollensabugten, men der er også de to små byer Colónia Sant Jordi og Sa Rapita, der ligger på begge sider af den smukke og hotelløse naturstrand Es Trenc.

  Palma Nova, Santa Ponsa eller Sant Elm også ligger lige ud til Middelhavet og giver rig mulighed for at kunne spadsere til stranden og nyde livet her. Og så er der selvfølgelig også havnebyen Port de Sóller, hvorimod Port de Andratx ikke har så meget strand i selve havnen, men her har mange egen pool, og ellers pakker de bilen og kører til strandene i området.

  Igen anbefales det at undersøge både klima og det lokale leben uden for sæsonen. Er byen kendt for at være et feststed om sommeren, eller er den familievenlig? Er der plads på stranden i højsæsonen, og bliver stand og gader rengjort og vedligeholdt?

  Mange tænker ikke over det, men fra det gamle Palma kan du nemt smutte ned på stranden, så Palma giver mulighed for at få både storbyspuls og Middelhavet. Læs mere om Palmas strande.

  Palmaområdet

  Palma er den levende storby, der har åbent hele året. Her kommer en kort beskrivelse af nogle af de mest kendte områder i Palma:

  • De dyre pragtvillaer ligger i Son Vida med golfbane og smukt kig til Palma bugten.
  • Fiskerhusene i Portixol er alle moderniserede, charmerende og værdifulde. Området er uden store hoteller og mange lokale motionere langs kyststrækningen her.
  • El Molina og El Coll d’en Rabassa ligger også tæt på vandet. De to kvarterer har mange solide karréer og et fint lokalt leben.
  • Santa Catalina er hyggelig med sine lave gamle fiskerhuse, hyggelige restauranter og sit eget madmarked. Mange svenskere har forståeligt nok forelsket sig i dette område, men herfra er gåturen til stranden nok lidt længere. Læs mere om Palmas markeder.
  • La Lonja er levende med sine utallige spisesteder, men hvordan er det bo i de mest populære gader i højsæsonen? Her er du tæt på havnen, Santa Catalina og alt i den gamle by ligger i gå afstand.
  • Området omkring Sindicato var i gamle dage et sted, hvor sømænd og andet godtfolk gik ud for at more sig, men via en større byrenovering er stort set hele kvarteret snart moderniseret. Her er du tæt på på byens store marked, offentlig transport til udflugter og byens spændende kulturliv. Det er et område, hvor mange lokale bor og har deres dagligdag, hvorfor der også er mange små barer, butikker og restauranter rettet mod et lokalt publikum.
  • Boligerne omkring Borne, Ramblaen, Jaime III, Sant Jaime og La Calatrava er charmerende, mondæne og emmer af palæ og autentisk spansk byggestil, hvilket selvsagt afspejler sig i priserne. Mange boliger her er store, da de oprindelig blev bygget til den store spanske familie med tjenestefolk, og i det hele taget har disse kvarterer masser af historie, lokale kirker og små barer og butikker.
  • Udenfor den gamle bydel er Terreno-området ved at blive moderniseret efter at have været lidt forsømt i nogle år. Her er du tæt på havnen, det lokale liv og det smukke naturområde Bosque Bellver, hvor omkring der findes flere større boligkomplekser.
  • I den anden ende af byen må kvarterer som Son Gotleu og Corea frarådes for nu, derimod kan det multikulturelle Pere Garau med sit faste marked måske være det næste kvarter i Palma, der er på ”vej op”.

  BOLIG LINKS

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Valg af Boligområde på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke grundigt over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca.

  Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca.

  Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst. Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Valg af Boligområde på Mallorca: © blurf | Dreamstime.com