Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  OFFENTLIG TRANSPORT MALLORCA

  Den offentlige transport på Mallorca er et veludviklet net, der giver mulighed for at komme rundt i stort set alle af øens afkroge. Det er en sikker og populær måde at rejse på, og der bliver løbende indsat nye linjer, ligesom selskaberne tit moderniserer betalingsmåder samt gør driften af busser og tog mere miljøvenlig.

  INTRODUKTION TIL DEN OFFENTLIGE TRANSPORT

  Den offentlige transport på Mallorca drives af to selskaber: TIB (Transports de les Illes Balears) og EMT (Empresa Municipal de Transports Urban de Palma de Mallorca). De to selskaber har forskellige køreplaner, billetter og priser, men samlet set giver det øen et meget veludviklet transportnet, og her møder du både mallorcinere i deres dagligdag, ligesom du kan lytte til en samtale mellem andre turister eller bare falder i staver over mandeltræerne.

  TIB består af metro, tog og busser. TIBs lufthavnsbusser hedder Aerotib og kører fra lufthavnen og ud til nogle af øens store feriedestinationer. TIBs busser til diverse udflugter rundt på øen, når du er ankommet til din feriedestination, har numre fra 100 – 500. TIBs busser er gule og røde.

  EMT består af de blålige bybusser. EMTs bybusser kører fra lufthavnen og til Palma, samt rundt i Palma og omegn.

  Godt at vide om TIB Det er en rigtig god idé at tjekke køreplanen for, hvornår den sidste bus kører hjemad, hvis du vil undgå unødig overnatning på din udflugt. Det er også en god idé at komme 5 – 10 minutter før en busafgang. Det er sket, at en TIB bus i Palma er kørt før tid, fordi var fyldt. TIB’s buskøreplaner har som regel flere afgange i turistsæsonen (april til november). Nogle af deres busruter er primært tiltænkt turister og er derfor kun i brug i højsæsonen, fx deres Aerotib. Men mallorcinerne skal jo også på arbejde og på familiebesøg henover vinteren, så her er stadig mange muligheder især med udgangspunkt i Palma eller fra en af de større byer.

  Godt at vide om EMT Selv om der står mange ved et stoppested i Palma, er det er en god idé at give chaufføren et vink med hånden, så han ved, han skal holde ind. Ellers kan bussen finde på at køre forbi uden at stoppe. Som alle andre storbyer kan der være småhapserier i den offentlige transport. Vi har aldrig selv oplevet noget, men desværre hørt historier. Hold øje med ejendele hvis en bus er fyldt.


  Quickguide til Offentlig Transport Mallorca

  • Fra lufthavnen til Palma med EMT A1 eller A2
  • Fra lufthavnen til fx Alcudia, Platja de Muro, Can Picafort, Santa Ponsa eller Magaluf med AeroTibs busser.
  • Rundt i Palma og omegn med EMTs bybusser
  • Fra Palma og ud på øen med TIBs busser eller deres tog.
  • Fra din feriedestination og rundt på Mallorca med TIBs busser med numre fra 100 til 500.

  Transport til og fra lufthavnen

  Når du ankommer i Palmas lufthavn Son Sant Joan, er der flere muligheder:

  • Skal du til Palma eller Palmas omegn kan du springe på en af EMTs blålige bybusser A1 eller A2.
  • Skal du derimod til en af de store feriedestinationer såsom fx Santa Ponsa, Magaluf eller Alcúdia-bugten er det muligt at snuppe en af Aerotibs gule og røde busser.

  Aerotib er et nyere tiltag (fra 2017), så turister i højsæsonen kan køre mellem lufthavnen og deres feriedestination uden taxa eller leje af bil. Aerotibs busser afgår fra den store busholdeplads, når du er kommet ud af lufthavnens ankomsthal.

  Køreplan for Aerotib

  Læs mere om Aerotibs køreplan. Herunder ses en ruteoversigt med retning mod lufthavnen, men Aerotib kører selvfølgelig i begge retninger.

  A11 Camp de Mar > Peguera > Galatzó > Santa Ponça > Magaluf > Palmanova > Son Caliu > Costa d’en Blanes – Portals Nous > Aeroport

  A32 Can Picafort > Platja de Muro > Platja d’Alcúdia > Port d’Alcúdia > Alcúdia > Sa Pobla > Inca > Aeroport

  A42 Cala Bona > Cala Millor > sa Coma > S’Illot > Portocristo > Manacor > Vilafranca > Montuïri > Algaida > Aeroport

  A51 Campos > Llucmajor > S’Arenal > Aeroport

  Billet til Aerotib

  Det er muligt at betale med mønter og små sedler i busserne, samt med kreditkort (credit eller debit). Betaler du med kontanter er billetprisen højere, da TIB gerne vil udfase denne betalingsmåde, som er tidskrævende for chaufførerne. Med dit kreditkort kan du bippe dig ind ved ombordstigning og bippe dig ud igen, når du står af. Husk at bippe det antal personer ind og ud, som I er. Det er muligt at rejse op til 5 personer på et kreditkort. Der er en strafbetaling på 0,5 euro for hver person, du måtte glemme at bippe ud.

  Billetter til Tib kan også købes online. Du vælger dato, start- og slutdestination for din rejse. Herefter får du en QR-kode, som du skal validere for at få adgang til bussen, toget eller metroen. Du kan købe mere end én billet, og i dette tilfælde vil du modtage en forskellig QR-kode for hver person. Din billet er herefter gyldig til valgte dato samt lidt ud på natten. Tjek Tib’s hjemmeside for yderligere detaljer om billetter til TIB.

  Godt at vide om Aerotib

  Aerotib dækker ikke hele øen, og skal du fx til Sóller må du tage EMTs blå bybus A1 ind til Palmas station Estació Intermodal og videre med en af TIBs busser herfra. Aerotib kører kun i højsæsonen, men hele året kører EMTs bybusser til og fra lufthavnen, hvor A1 kører ind til Palma og A2 kører til Arenal. Med EMTs A1 kan du, som sagt, tage til Palmas hovedstation Estació Intermodal og herfra videre ud på øen med tog, metro eller TIBs busser 100-500.
  Det er kun tilladt at køre til og fra lufthavnen med Aerotib. Det er altså ikke tilladt at benytte disse linjer til kortere ture fx imellem to tilfældige stop på ruten, når du er på sin ferie. Benyt da de andre af TIB’s busser med numre fra 100 – 500, TIB’s tog eller metro.

  EMT - Palmas bybusser

  EMTs bybusser i Palma består af et busnet på over 30 forskellige linjer samt 4 natbusser. De kører til og fra lufthavnen og rundt i hele Palma og omegn. Hvis du fx er i Palma, Cala Mayor, Can Pastilla eller Arenal kan disse blålige bybusser være en stor hjælp på ferien. Med disse busser er det muligt at komme rundt til Palmas strande, attraktioner eller shopping. I Palmas centrum er der sågar en gratis bus (CC), der cirkulerer rundt i den gamle bydel.

  Offentlig transport på Mallorca - bus i Palma - busser i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Offentlig transport på Mallorca giver dig mulighed for at komme rundt i enten Palma og omegn eller ud i nærmest alle afkroge af øen. Det er trygt og sikkert at tage på eventyr på Mallorca. Foto: © Nemesio Jimenez Jimenez – Dreamstime.com

  Køreplan for EMTs bybusser

  Køreplan for EMTs bybusser

  Kort over alle EMTs buslinjer

  Eksempel på buslinjer med EMT

  A1 kører mellem lufthavnen og Palma centrum (ved ankomst i lufthavnen gå efter ”Public Bus”)
  A2 kører mellem lufthavnen og El Arenal (ved ankomst i lufthavnen gå efter ”Public Bus”)
  CC (Circular Centre Cuidad) kører rundt i det gamle Palma og er gratis.
  25 kører mellem Palma centrum og stranden Playa de Palma/Arenal
  4 kører mellem Palma centrum og stranden Illetas
  35 kører mellem Palma centrum og stranden ved Can Pastilla
  1 kører mellem havnen/Porti Pi og Palma centrum.
  46 og 4 kører fra Palma centrum og kommer forbi Fundació Miro/Miros museum
  N1, N2, N3 og N4 er natbusser.

  Billet til EMTs bybussser

  Mallorcinerne benytter busserne i hverdagen, og de fleste passagerer betaler med en form for rejsekort for fastboende.

  Som besøgende kan du betale med kontant i busserne (og i skrivende stund ikke med kreditkort). Lufthavnsbussen koster 5 euro, ellers koster en enkelt billet til de andre buslinjer i skrivende stund 2 euro og er uden omstigning. Skal du stifte bus undervejs, må du købe en ny billet.

  EMT skriver på deres hjemmeside, at busserne kun accepterer op til 10 euro sedler, rejser I mange sammen, og overstiger beløbet de 10 euro, accepterer de 20 euro sedler. Chaufførerne ser gerne, at der betales med lige penge. Børn under 5 år kommer gratis med ledsaget af en voksen med gyldig billet.

  Det er muligt at købe et 10-turskort til EMTs bybusser i forskellige automater i Palma og omegn, fx den store Plaza de España centralt i Palma. 10-turskortet hedder ”BONO 10 viatges” eller ”BONO 10 viajes”. 10-turskortet koster i skrivende stund 15 euro, og det er til enkeltture uden omstigning. 10-turskortet kan ikke benyttes til lufthavnsbusserne, som jo er en dyrere tur. 10-turskortet skal bippes ind ved ombordstigning på en scanner i bussen, og sælges fra automater på gadeplan på Plaza España samt fra EMTs kontor i Palma. (EMT er også ved at montere flere automater rundt omkring i Palma for tiden).

  Prisoversigt til EMTs busser.

  Det er tilladt at rejse med kæledyr i EMTs bybusser (hunde, katte, hamstre, kaniner, etc.). Hunde skal være i snor og bære mundkurv og koster 0,3 euro. Det er gratis at have kæledyr med i en dertil indrettet taske/kurv.

  Der findes en rød sightseeing bus, der kører rundt i Palma og omeng, og den drives af et andet selskab end EMT og TIB. Med denne røde sightseeing kan du fx komme helt op til Castell Bellver, prisniveauet er dog noget højere end den offentlige trafik.

  Rød sightseeing bus

  TIBs busser

  Når du er på ferie og vil opleve en anden strand, vandre i bjergene, ud på landet eller besøge en af de andre byer, så kan du enten bruge TIBs busser med numre fra 100-500 eller deres tognet. Læs mere om togene nedenfor.

  Fra næsten alle de store feriedestinationer kan du benytte TIBs busser med numre fra 100 – 500. Busserne er farvet gule og røde. I højsæsonen består dette busnetværk af mere end 60 forskellige linjer, hvilket giver stor mulighed for at komme ud i stort set alle afkroge af øen, det gælder bare om at tage din vandflaske og en rygsæk med ombord og så læne dig tilbage. Uden for højsæsonen er en del af TIBs busser stadig i brug, da mallorcinerne også skal rundt på øen om vinteren.

  Køreplan for TIBs busser

  Køreplaner med TIBs busser

  Kort over TIBs samlede bus- og tognet

  Plaza Espana - Busterminal i Palma - Alt Om Mallorca - Rejstilmallorca.dk Nogle af TIBs populære buslinjer

  101 Palma – Port Andratx
  103 Palma – Santa Ponsa
  203 Palma – Valldemosa, Deià, Sóller, Port Sóller
  301 Palma – Port Polleca
  302 Palma – Alcúdia
  334 Alcúdia – Formentor

  I Palma afgår busserne fra Estació Intermodal, der ligger på Plaza España. Obs! Du skal ned med rulletrapperne fra Plaza España, da alle de busser, der kører fra gadeplan er EMTs bybusser.

  TIBs busser afgår altså under gadeniveau og holder på rad og række i “basement 2”. Hvis I kommer med barnevogn eller lignende, er der også elevator ned fra Plaza España og den befinder sig mellem stationen og den bagvedliggende Park, Parc de Ses Estacions.

  Kort over Palmas Estació Intermodal når du er kommet ned under gadeniveau

  Billet til TIBs busser 100-500:

  Billetter kan købes ombord. Her kan du betale med kontant eller kreditkort. Vær opmærksom på, at TIB er ved at udfase brugen af kontanter i busserne, og dette er en dyrere betalingsmetode. De tager ikke store sedler. Max 20 eurosedler.

  Priser samt zonesystem når du betaler med kontanter.

  Med dit kreditkort (debit eller credit) kan du bippe dig ind ved ombordstigning og bippe dig ud igen, når du står af. Husk at bippe det antal personer ind og ud, som I er. Det er muligt at rejse op til 5 personer på et kreditkort. Der er en strafbetaling på 0,5 euro for hver person, du måtte glemme at bippe ud. Det er muligt at lave skift af bus undervejs på rejsen, så længe der ikke går mere end 60 minutter imellem de to afgange (fra du bipper dig ud på en bus, til du bipper dig ind igen på den næste).

  Priser samt zonesystem når du bruger dit kreditkort til kontaktløs betaling på en af TIBs busser.

  Billetter til Tib kan også købes online. Du vælger dato, start- og slutdestination for din rejse. Herefter får du en QR-kode, som du skal validere for at få adgang til bussen, toget eller metroen. Du kan købe mere end én billet, og i dette tilfælde vil du modtage en forskellig QR-kode for hver person. Din billet er herefter gyldig til valgte dato samt lidt ud på natten. Tjek Tib’s hjemmeside for yderligere detaljer om billetter til TIB.

  TIBs tog og metro

  Tognettet på Mallorca er en let og moderne måde at rejse på. Metroen kører i Palma og omegn og består af M1 og M2, det er mest de lokale, der benytter sig af metroen. Læs mere nedenfor.

  TIbs tognet kommer derimod lidt mere ud på selve øen, og der er tre linjer på dette tognet T1, T2 og T3. Disse toge forbinder nogle af landsbyerne midt på øen med Palmas centrum. Togene er moderne og giver en meget behagelig rejseform, der er sval om sommeren.

  Togturen kan fx gå til Festival Park (Es Caülls), Rafael Nadals akademi i Manacor, søndagsmarkedet i Santa Maria del Camí eller hvad med at stå af i Binissalem, hvor flere vinhuse byder på smagning? Læs om Binissalem.

  I Palma afgår tog og metro fra Estació Intermodal, der ligger på Plaza España. Obs! Du skal ned med rulletrapperne fra Plaza España. Hvis I kommer med barnevogn eller lignende, er der også elevator ned fra Plaza España og den befinder sig mellem stationen og den bagvedliggende Park, Parc de Ses Estacions.

  Kort over Estació Intermodal når du er kommet ned med rulletrappen/elevatoren og skal finde togene.

  Togdrift på Mallorca - Alt Om Mallorca - Rejstilmallorca.dk Køreplan for TIBs tog

  Køreplaner for togene. Obs. nogle afgange er gennemgående og ikke stopper de første stationer efter Palma.

  T1 kører mellem Palma og Inca
  T2 kører mellem Palma og Sa Pobla
  T3 kører mellem Palma og Manacor

  Billet til TIBs tog

  Der er billetautomater på stationerne, når du er kommet ned med rulletrappen. På automaterne kan der betales med kontant eller kreditkort. Du kan vælge engelsk på skærmen og også købe returbillet. En togbillet kan kun benyttes til toget og giver ikke efterfølgende mulighed for at køre videre med en bus.

  Obs. Gem billetten til at tjekke ind igennem ”skydelågerne” og ud igen på endestationen. Ligeledes bliver du som regel bedt om at vise billet i toget. Billetprisen afhænger af rejsens længe, og de kører efter et zonesystem, fx koster rejsen fra Palma til Binissalem i skrivende stund 2,7 euro.

  Billetter til Tib kan også købes online. Du vælger dato, start- og slutdestination for din rejse. Herefter får du en QR-kode, som du skal validere for at få adgang til bussen, toget eller metroen. Du kan købe mere end én billet, og i dette tilfælde vil du modtage en forskellig QR-kode for hver person. Din billet er herefter gyldig til valgte dato samt lidt ud på natten. Tjek Tib’s hjemmeside for yderligere detaljer om billetter til TIB.

  Prisoversigt med tog

  Zoneoversigt for tog

  Obs. mange turister efterspørger veterantoget til Soller også kaldet ”Appelsinruten”, dette hører ikke ind under TIB, men er drevet af et andet selskab. Her kan du læse mere om Appelsinruten.

  Metro

  Palma har sin egen lille metrolinje bestående af M1 og M2. Fra Palma afgår metroen fra Plaza España/Estació Intermodal, og du skal tage rulletrappen/elevator ned under pladsen. Det er primært de lokale mallorcinere, der benytter sig af metroen, fx de studerende, da M1 kører fra Palma til Universitet UIB. M2 kører fra Palma til Marratxí.

  Køreplan for TIBs metro

  Køreplaner for metro

  Kort over Estació Intermodal når du er kommet ned med rulletrappen og skal finde metroen.

  Billet til TIBs metro

  Billet kan købes kontant eller med kreditkort på billetautomater på diverse stationer. Husk at gemme billetten til at tjekke ind og ud igennem ”skydelågerne”, ligeledes bliver du som regel bedt om at fremvise gyldig billet i metroen. Billetprisen afhænger af rejsens længe, og de kører efter et zonesystem. En billet til metroen kan ikke benyttes i busserne.

  Billetter til Tib kan også købes online. Du vælger dato, start- og slutdestination for din rejse. Herefter får du en QR-kode, som du skal validere for at få adgang til bussen, toget eller metroen. Du kan købe mere end én billet, og i dette tilfælde vil du modtage en forskellig QR-kode for hver person. Din billet er herefter gyldig til valgte dato samt lidt ud på natten. Tjek Tib’s hjemmeside for yderligere detaljer om billetter til TIB.

  Prisoversigt for metro

  Zoneoversigt for metro


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen - Forfatter Rejs Til Mallorca
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere