Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Udgifter som boligejer på Mallorca

  Udgifter som boligejer på Mallorca - Din Mallorca Guide Rejstilmallorca.dk

  Inden underskriften er sat, skødet er dit og nøglerne ligger i lommen, så er det er en god idé at kende lidt til udgifter som boligejer på Mallorca. Omkostningerne ved at være boligejer i Spanien er som regel ikke lige så store sammenlignet med, hvad der skal betales, hvis du ejer fastejendom i Danmark. Lad os se lidt på Udgifter som Boligejer på Mallorca:

  Faste Boligudgifter på Mallorca

  Du tænker måske allerede på at lægge et beløb til side om måneden til fremtidige istandsættelse, og ellers kender du sikkert til faste udgifter såsom el, vand, gas, forsikringer, bank og diverse fællesudgifter.

  Udlejning af din bolig til feriegæster

  Er hele boligdrømmen sat op efter et nøje regnestykke med lejeindtægter fra skiftende gæster med kortere ferieophold i boligen, da må du gøre dig klar, at der i disse år er indført en turistlicens på Mallorca. Denne turistlicens kan være svær at få, hvis boligen ikke allerede har den tilknyttet.

  Hvis du har turistlicens og planlægger udlejning til andre feriegæster, opfordres der både til en god indboforsikring, samt at forhøre dig i boligforeningen inden. Lovene på området ændrer sig i disse år, og det anbefales, at du rådfører dig med en juridisk person, som har et godt kendskab til turistudlejningsmarkedet. Der er fx krav til boligens standard, registrering af feriegæster etc.

  Der skal betales skat af lejeindtægterne til de spanske skattemyndigheder. Det anbefales, at du forhører dig hos din advokat mht. indberetning heraf, da beskatning varierer afhængig af ejerens skattemæssige forhold til Spanien (Resident i Spanien eller Ikke Resident i Spanien).

  Dansk ejendomsskat som boligejer på Mallorca

  Andre udgifter som boligejer på Mallorca er ejendomsskat til det danske skattevæsen. Du skal betale skat i Danmark af en bolig, du ejer i Spanien. Udgifterne til den spanske skat IBI (se nedenfor) kan trækkes fra den danske skat. Rådfør dig med SKAT i Danmark. Satserne følger de danske regler, 1% op til 3 millioner kroner, og 3% derover, helt som i Danmark. Grundlaget er købesummen omregnet efter et skema på SKATs hjemmeside. Søg vejledning hos SKAT ved tvivl. Både renteudgifter (og bidrag) på lån og grundlaget for beregning af ejendomsværdiskatten skal du selv indberette på selvangivelsen.

  Få styr på dine udgifter som boligejer på Mallorca - Rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Det er vigtigt at få godt styr på dine udgifter som boligejer på Mallorca, inden du sætter underskriften. Rejs Til Mallorca kan hjælpe dig med det økonomiske overblik. Foto: © Blackay – Dreamstime.com

  Spansk ejendomsskat IBI

  Skat i Spanien er en af de faste udgifter som boligejer på Mallorca. IBI (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles) er en spansk ejendomsskat, der årligt skal betales til rådhuset/kommunen. IBI bliver udregnet og fastsat af kommunen på baggrund af ejendomsværdien (valor catastral). Beløbet ligger som regel i området mellem 150 – 500 euro/år alt efter boligens størrelse, matriklens værdi, byggeriets kvalitet, dets beliggenhed, dets alder m.m. IBI betaltes direkte til rådhuset på det lokale agéncia tributaria illes balears, men den kan med fordel sættes på betalingsservice.

  Spansk ejendomsskat IRNR

  IRNR (Impuesto sobre la Renta de No Residentes) er en skat, du skal betale, hvis du ikke er skatteresident i Spanien: Dvs. du benytter kun din spanske bolig som et sommerhus, du har ingen lejeindtægter fra boligen, og du opholder dig i Spanien under 180 dage om året. IRNR vil blive beregnet som en procentdel (19% eller 24%) af ejendommens værdi. IRNR skal udfyldes årligt via en selvangivelse til de spanske skattemyndigheder på nettet og betales inden årets udløb ved brug af FORM 210. Det anbefales at få en advokat eller lignende til at selvangive og betale IRNR årligt. Denne skat kan så vidt vides ikke sættes på betalingsservice.

  Spansk renovationsafgift

  Det er nødvendigt at betale en renovationsafgift (Basura) for at kunne komme af med affaldet. For tiden ligger udgiften omkring 130 euro/år i Palma. Den betaltes direkte til rådhuset som regel om foråret på det lokale agéncia tributaria illes balears, men den kan med fordel sættes på betalingsservice.

  Udgifter som boligejer på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca. Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca. Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst.

  Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Besøg i øvrigt vores Danskere på Mallorca Gruppe på Facebook.

  Topbilledet til artiklen Udgifter som boligejer på Mallorca: © Zerbor | Dreamstime.com

  Mallorca Bolig Sider

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca

  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca