Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Pilgrimsruten på Mallorca

  Bliv introduceret til pilgrimsruten på Mallorca, der består af otte vandreruter henover den bjergrige vestlige del af Mallorca, også kaldet GR 221 – Ruta de Pedra en Sec – eller på dansk Tørstensruten.

  Om at vandre på Mallorca

  Overvejer du at vandre under dit ophold på øen, bliver du nødt til at læse lidt om pilgrimsruten på Mallorca. Denne berømte rute løber fra Port d’Andratx, i den sydvestlige del af øen og hele vejen til Port de Pollença i nordvest og går ad de historiske stenbelagte stier.

  Pilgrimsruten på Mallorca løber primært langs afmærkede stier og går gennem terrasser anlagt på skråninger, hvor oliventræer har vokset i århundreder, og igennem bjerglandsbyer som Deia og Valldemossa, appelsindalen i Sóller, men også skove med fyrre- og egetræer, og så er der selvfølgelig den svimlende havudsigt fra bjergtinderne.

  Tørstensruten på Mallorca - GRR 221 - vandring på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Eksempel på tørstensruten – her stenbelagte stier, der slanger sig igennem en bjergkløft. Foto: © Andy Hoech | Dreamstime.com

  Nogle vandrere vælger at tilbagelægge hele ruten på en ferie, og de booker overnatninger på refugi’er (vandrehjem), hvilket kræver god tids forberedelse.

  Det gode ved pilgrimsruten på Mallorca er, at du også kan nøjes med at prøve kræfter med en af etaperne eller blot dele af en etape.

  - Partner-

  Tørstensruten på Mallorca GRR 221

  Byggeteknikken i tørsten har været brugt siden oldtiden på Mallorca. De lokale tørstensmurere havde en omfattende viden og færdigheder i at bygge gangstier, veje, mure, terrasser til landbrugsjord og kanaler til smeltevand og nedbør.

  Al denne infrastruktur blev skabt ved hjælp af tørre stenmure i Serra de Tramuntana, og Tørstensruten er i vid udstrækning baseret på netværket af disse ældgamle gangstier og restaureret af Consell de Mallorca, hvilket i dag gør stierne tilgængelige for vandrere.

  Pilgrimsruten på Mallorca introduktion til de 8 etaper.

  Consell de Mallorca kan du se de 8 etaper, den anslåede vandretid på de forskellige etaper er 5 til 9 timer. På hjemmesiden kan du klikke dig videre til et kort over Mallorca med vandreruter, der udover de 8 etaper til den klassiske pilgrimsruten også byder på mere end 70 andre ruter på kortet. Der er altså god mulighed for at finde en vandrerute i dit område og til dit behov.

  De forskellige pilgrimsruter på Mallorca kommer forbi mange unikke områder. Nogle af de beundringsværdige steder er fx udsigten til øen Sa Dragonera, og terrasserne i Estellencs og Banyalbufar der har deres rodfæste i islamisk oprindelse og er et af rutens mest tiltalende stenlandskaber.

  Ligeledes går pilgrimsruten på Mallorca igennem Valldemossa, der huser klosteret, hvor Chopin og George Sand boede en streng vinter i 1838-1839, samt den maleriske bjergby Deia, hvis område og lys altid har tiltrukket kunstnere og landskabsmalere.

  - Partner -
  Pilgrimsruten på Mallorca - GR 221 - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Cuber-søen er et af de maleriske områder, pilgrimsruten på Mallorca passerer. Foto:© Joergspannhoff | Dreamstime.com

  Andre skønne område er appelsindalene omkring Sóller, Cúber-reservoiret og Barranc de Biniaraix-kløften, hvor stier og terrasser tryllebinder den forbipasserende.

  Det er også tæt herpå, at en af de hårdeste etaper befinder sig, hvor den vandrende kommer forbi springvand og bjergkilder. Scenen har et ægte bjergagtigt præg, og til tider er området dækket af sne. Sneen havde engang en stor betydning for handel i området, da den blev brugt til at lave isblokke ud af. Levn derfra kan stadig ses i dag.

  Videre på ruten kommer der også passager med skyggefulde og skovklædte stier på vejen mod klosteret i Lluc. Til sidst ender pilgrimsruten på Mallorca til Port de Pollensa, hvilket også betyder, at havet endeligt dukker op igen, og de trættende etaper over Serra de Tramuntana slutter.

  Når den vandrende er fremme ved den charmerende badeby Port de Pollensa er det tid til at dyppe de trætte fødder i havet og nyde en vidunderlig udsigt mod Cap de Formentor og tænke tilbage på oplevelserne. De vil helt sikkert have overrasket og nok også fristet alle til at vende tilbage.

  Pilgrimsruten på Mallorca - vandrehjem på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Vandrehjem på Mallorca – her Refugi des Tossals Verds – er et af de overnatningssteder, den vandrende på pilgrimsruten på Mallorca kan booke sig ind på. Det er beliggende omtrent imellem Sóller og Lluc. Foto: © Buliga | Dreamstime.com

  Pilgrimsruten på Mallorca – her kan du overnatte

  Når det handler om at vandre på Mallorca med overnatning, så gælder det om at være ude i god tid og planlægge din overnatning og ruter hjemmefra.

  Her er en oversigt over nogle af de vandrehjem på Mallorca der tilbyder overnatning. Her er et link til booking af vandrehjem på Mallorca.

  - Partner-

  Læs også om dagsturen til fæstningen Castell d’Alaro.

  Topbillede til artiklen Pilgrimsruten på Mallorca: Foto © Becqisherman | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere