Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Palmas seværdigheder

  Mange er i Palma for at shoppe og slentre omkring i gaderne, men går du mere målrettet til værks, byder Palmas seværdigheder på uforglemmelige oplevelser.

  Den gamle bydel

  Palmas gamle bydel er en stor attraktion i sig selv. Den er afgrænset af vandet og ”zig-zagvejene” (Passeig de Mallorca og avingida’erne). Inden for dette område ligger bl.a. Katedralen, de femstjernede hoteller, handelsgader, et utal af pladser, restauranter, kaffebarer samt alle de små, snørklede gyder.

  La Seu – den største af Palmas seværdigheder

  Palmas katedral, La Seu, var næsten 400 år undervejs (1230-1601). Katedralen blev opført i gotisk stil oven på byens gamle moské. Det var den catalanske konge Jaime d. 1. (Jaume), som satte gang i byggeriet, da han generobrede Mallorca, efter maurerne havde haft magten over øen.

  Alt dette kan du læse mere om i Mallorcas historie.

  Inskription i overliggeren til klokketårnet siger; ”Non est factum tale opus universis,” der da også betyder: ”Der er ikke lavet noget tilsvarende i hele verden.” Når man står derinde og kigger op i det høje søjlerum, så giver dette fuldstændig mening.

  - Partner-

  Bispehaven og de arabiske bade

  Ikke langt fra Katedralen ligger de to oaser – Jardí del Bisbe og Banys Arabs. Deres fredfyldte haver er oplagte steder at sidde og hvile benene og tænke over, hvordan livet mon var i det gamle Palma.

  La Lonja

  La Lonja er både er et kvarter med et utal af restauranter, cocktailbarer og små hyggelige gader, men det er også en større sandstensbygning, der fungerede som et maritimt handelssted.

  Bygningen La Lonja er opført i gotisk stil i årene 1450-1452, og indenfor ses de smukke og slanke palmeagtige søjler. Er der en ledig vindueskarm, så sid dér lidt og betragt byen og bygningens arkitektur, inden turen går videre i jagt efter flere af Palmas seværdigheder.

  Vindueskarm i det flotte gotiske La Lonja i Palma - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Vindueskarm i det flotte gotiske La Lonja i Palma – Billede: Photo 230065804 / Mallorca © Nemesio Jiménez Jiménez | Dreamstime.com

  Palmas parker og pladser

  Palma byder på adskillige parker med skygge og bænke nok til alle. Palmas parker rummer alt fra dresserede blomsterbede til vild natur, men de er også fyldt med kunst, skulpturer og arkitektur, og det er en anderledes måde at opleve byens historie på. En nærmere beskrivelse af Palmas parker kræver en hel artikel for sig, og snart kan du gå på opdagelse i Palmas parker sammen med rejstilmallorca.

  Som alle andre spanske byer huser Palma også et utal af små og store pladser, hvor du kan betragte byens dagligdag, søge skygge, drikke en kop kaffe eller indtage lidt vin og mad.

  - Partner -

  Mange turister slår sig ned på den store og centrale Placa Mayor, men heldigvis finder de også pladser som Plaza Weyler, Placa d’En Coll, kirken på Placa de Santa Eulália, rådhuset på Plaza Cort, den smukke Placa de Quadrado, den autentiske Placa de la Drassana i La Lonja, den fashionable Passeig del Born, spisestederne på Placa de la Quartera, samt den lokale og lidt gemte Placa Llorenc Bisbal, hvor fx Bar Rita byder på et udendørs bord.

  De hundrede andre pladser dukker op af sig selv for den, som leder.

  Palma har mange smukke parker og haver - Her Fountain Hort del Rei Gardens - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Palma har mange smukke parker og haver – Her Fountain Hort del Rei Gardens Billede: ID 28597676 © Hel080808 | Dreamstime.com

  Palmas markeder

  Palma huser 5 markeder, og går du rundt i byen i formiddagstimerne så besøg Palmas markeder, for der er altid et herligt leben. På et af dem står de økologiske bønder og sælger deres varer, og på et andet marked bliver der solgt levende dyr.

  Palmas museer og kunst

  Når man taler om Palmas seværdigheder, er museerne ikke til at komme uden om. Palmas museer viser alt fra Mallorcas historie til nutidig kunst, og et af dem har gratis entré. Palmas centrum har mange fine og uformelle museer. Er du i centrum, skal du dog vandre noget for at nå ud til Mirós museum, men du kan også hoppe på en offentlig bus dertil.

  Læs mere om offentlig transport på Mallorca.

  Når du bare slentrer omkring i byen, støder du sikkert ind i Palmas finurlige gadekunstnere, vil du gå på en mere målrettet på kunstjagt, finder du mange af byens gallerier i smågader på begge sider af Passeig del Born.

  - Partner-

  Shopping i Palma

  Selvfølgelig er det specielt at slentre omkring i Palmas handelsgader og kigge på tøj, sko, tasker og elektronik. Palmas shopping er alsidig, og der er noget til stort set alle prisniveauer. Vi har derfor lavet et helt tema om shopping i Palma.

  Palmas havn

  Der kan nemt gå en halv dag med at slentre langs havnen og kigge på det maritime liv. Palmas havn strækker sig fra centrum ud til Porto Pi, og rummer alt fra små fiskerbåde, til luksus yachts, krydstogtskibe og rutefartsfærger til fastlandet samt mulighed for turistsightseeing fra vandsiden.

  Den palmebeklædte havnestrækning er under forvandling med ønsket om at forbedre gå- og cykelzoner, samt gøre den mere grøn. På strækningen findes hoteller, natklubber og fiskerestauranter.

  Mange anvender promenaden til motion, spadsereture eller bare sidde på en bænk og lade tankerne fare ud over Middelhavet.

  Santa Catalina

  I gåafstand fra centrum ligger det hyggelige og gamle fiskerikvarter Santa Catalina, og når du finder dette kvarter, vil du forstå, hvor fine og alsidige Palmas seværdigheder kan være. Kvarteret er kendt for sine lave huse, og det rummer adskillige restauranter, martinibarer og musikcafeer.

  Meget i kvarteret foregår omkring det gamle madmarked, hvor mange slår sig ned og får en frokost eller et glas vin. Andre vælger at slentre rundt i gaderne og kigge på små butikker og det lokale leben på en legeplads eller nyde udsigten over havnen.

  Castell Bellver – Palmas seværdigheder er borg og natur 

  Lige bag Santa Catalina kvarteret og lidt op af bakken ligger den runde borg fra 1311. Bellver betyder noget i retningen af ”smuk udsigt”. Borgen er omgivet af et skovområde med god mulighed for at få nogle meter i benene på en vandretur.

  I lang tid blev Castell Bellver brugt som fængsel, men i dag rummer den et museum. Borgen er åben for besøgende, men det er også fint blot at vandre derop og nyde det fantastiske view ud over havnen, byen og katedralen.

  Palmas katedral, La Seu, var næsten 400 år undervejs (1230-1601) - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Palmas største attraktion er katedralen La Seu, som var 400 år undervejs. Billede: ID 246686894 © Ingus Kruklitis | Dreamstime.com

  Portixol

  Nu bliver Palmas seværdigheder til et gammelt fiskerleje. Portixol er et lille havneområde, der ligger i gåafstand fra centrum. Her er både restauranter, bademulighed og luksushotel. Kyststrækningen fra centrum og ud forbi lufthavnen anvendes flittigt af motionister i alle udgaver. Man forstår hvorfor alle de gamle fiskerhuse for længst er moderniseret og gjort til luksus boliger.

  Palmas strande

  Der er fem forskellige strande i Palma med livreddere og mulighed for at leje parasol og liggestol. Nogle ligger i gå afstand fra centrum og nogle er nemmest at komme til med bus.

  Fodbold i Palma

  RCD Mallorca spiller hjemmekampe 3,5 km fra centrum. RCD Mallorca spiller for tiden i La liga, og i disse år er stadion omdøbt til Visit Mallorca Estadi for at tiltrække turismen til øen igen efter Corona-nedlukningen. Andre kalder det Son Moix eller Iberostar Estadio.

  Før kampen er der god stemning og masser af underholdning i fanzonen. Mange forældre tager deres børn med på stadion, og det er meget trygt at se fodbold på Mallorca. Her mærkes øens sammenhold og håbet om at kunne spille lige op mod de store hold inde fra fastlandet.

  Veteran tog til Sóller

  Den såkaldte ”Appelsin-rute” veterantoget til Sóller afgår fra sin egen perron ved siden af Estació Intermodal. Her kan du læne dig tilbage og nyde Mallorcas landskab, og det er ikke uden grund, at veterantoget er blevet bevaret, selv om mere moderne transportformer har taget over på øen.

  Sightseeing bus

  Der findes også en mere tilbagelænet måde at studere nogle af Palmas seværdigheder på – nemlig med bus. I Palma er der både et privat selskab Hop-on hop of, hvor billetter skal købes. EMT, der driver de offentlige bybusser i Palma, har også en bus ”CC”, der cirkulerer i centrum af Palma og denne er gratis.


  Selvfølgelig kunne alle Palmas seværdigheder ikke komme med her. Følg med her på siden, hvor der løbende vil komme flere beskrivelser, ideer til oplevelser og begivenheder fra Palma.

  Du kan også læse om mere om Palma her. Ligesom vi har artikler om Palmas teatre og Palmas hoteller og restauranter.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbillede til Palmas Seværdigheder : Foto 172094827 / Mallorca © Kawa13 | Dreamstime.com

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere