Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  NaturNaturparker på Mallorca

  Naturparker på Mallorca

  At rejse til Mallorca handler for mange om at komme ud i det fri. Læs med her hvor de forskellige naturparker på Mallorca bliver beskrevet. Nogle naturparker på Mallorca ligger i bjergene, andre ved kysterne og én ligger også i havet.

  Naturen på Mallorca

  Mange falder pladask for Mallorca på grund af øens alsidige natur. Her er bjergene med vandrestier, bjergbyer med citrusfrugter og utallige cykelruter, og på den flade del af øen er jorden gerne frugtbar, og der bliver fx dyrket oliven, vin, mandler, grøntsager og frugt. Ydermere er der jo også Mallorcas strande og bugter, og om end mange af disse er blevet overbygget i årenes løb, er der stadig adskillige områder, hvor det er muligt at opleve Mallorcas natur, som den så ud før turismen satte sit præg på øen.

  Naturparker på Mallorca – S’ALBUFERA

  Beliggende i Alcúdia-bugten finder vi naturparken S’Albufera. Den blev erklæret naturpark i 1988, og er det største og vigtigste vådområde på De Baleariske Øer.

  Dyrelivet i s’Albufera er rigt, og her findes et væld af fisk, fugle og frøer. Måske er det ikke et typisk besøgsmål for børnefamilier, og det er lidt en skam, for naturelskere vil være vilde med dette store naturreservat, hvor luften er frisk, og duften af natur er overlegen.

  Albufera - naturparker på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Stylteløberen er en herlig vadefugl, og den friske fyr er her spottet i S’Albufera naturparken. Foto: © Stuart Andrews | Dreamstime.com

  Parken er udstyret med nyttige informationstavler, der fortæller om området, der igennem tiderne har varieret i udstrækning og karakteristika alt efter ændringer i havniveauet.

  - Partner -

  Vandre- og cykelruter i s’Albufera er markeret med rødmalede sten og er meget populære aktiviteter omkring Playa de Muro, Ca’n Picafort og Port d’Alcúdia.

  Naturparker på Mallorca – S’ALBUFERETA

  Naturparken s’Albufereta er en af ​​juvelerne i Pollensa-bugten. Kystområdet er både interessant for dets særlige landskab og for de ornitologiske og botaniske værdier, det indeholder.

  Det kaldes også for Fuglenes oase, da mange trækfugle vælger dette område som hvilested, inden deres rejse går videre.

  Naturparker på Mallorca – MONDRAGÓ

  Naturparken MONDRAGÓ er beliggende i den sydøstlige del af øen Mallorca – i Santanyís kommune, og er et særligt og beskyttet område for fugle. Noget af arealet er offentligt ejet, mens andet tilhører privatejede gårde.

  I 1992 fik Mondragó sit prædikat som naturpark. Århundreders landbrugsaktivitet har defineret dette landskab, og her ses stadig de lange stenmure, der adskiller parceller og marker, samt de rustikke stenhuse, der fungerede som midlertidige “beskyttelsesrum” for dem, der dyrkede markerne.

  - Partner -
  Naturparker på Mallorca - Mondrago - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Mondragó har to strande; s’Amarador og Fonts n’Alis/Cala Mondragó, der er hvide og silkeagtige sandstrækninger med det krystalklare vand som kontrast. Foto: © Castenoid | Dreamstime.com

  Ligeledes er her terrasser med stenskråninger, som ligger langs vandløb og i kløfter. Andre traditionelle strukturer, der kan ses i området, er fx vandhjul, vandingsgrøfter, vandopsamlingsdamme og cisterner, der alle er forbundet med brugen af ​​vand.

  Naturparker på Mallorca – PENÌNSULA DE LA LLEVANT

  Naturparken Llevant halvøen har været nationalpark siden 2002, og området er kendt for sit smukke kuperede terræn samt middelhavsskildpadder ved strandene.

  Området rummer flere vandre- og cykelruter, der boltrer sig gennem den enestående natur. Desuden har naturparken adskillige storslåede udsigtspunkter, hvorfra der er panoramaudsigt ud over østkysten.

  I området ligger også Ermita de Betlem; en lille gemt kirke på bjerget, der har tilhørt områdets bønder.

  Naturparker på Mallorca - Llevant halvøen - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Det er nemt at forestille sig et hvil i naturparken Llevant. I de forskellige naturparker på Mallorca er der god mulighed for at opleve øen, som den var før turismens byggeboom. Foto: © Joppi | Dreamstime.com

  I området ligger også flere isolerede strande; Es Matzoc, Cala Font Celada samt s’Arenalet d’Albarca, der foruden at være naturligt smukke, også rummer en sprudlende fauna, der er med til at gøre oplevelsen fuldendt. Er du heldig kan du opleve havskildpadder, trækfugle og falke.

  Ikke langt herfra ligger den skønne landsby Artá.

  - Partner -

  Naturparker på Mallorca – ES TRENC

  Naturparken ES TRENC ligger i den sydøstlige del af Mallorca mellem Sa Ràpita og Colònia de Sant Jordi, og den opleves simpelthen ved at tage på naturstranden Es Trenc. Med bil kør fx mod denne parkering ved Es Trenc stranden. Med den offentlige transport på Mallorca skal du ramme enten Colónia de Sant Jordi eller Sa Rápita.

  Dette landskab har en stor naturskøn rigdom. Det er et strand-klitsystem med et stort antal levesteder for dyr og planter. Området har flere stabiliserede klitter, vådområder (hvor der bliver fremstillet salt – Sal des Trenc), skove af fyrretræer og enebær. Ligeledes huser området marker med afgrøder og kvægbrug.

  Vær opmærksom på at baglandet til Es Trenc stranden er et beskyttet og aflukket område.

  Es Trenc - Bountystranden på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  På havbunden ud for Es Trenc stranden findes de livsvigtige havgræsenge bestående af Posidonia Oceanica. Dets betydning for Middelhavet og hele økosystemet er enorm, herunder som levested for utallige fisk og mikroorganismer i havet, ligesom det har en beskyttende effekt mod kysten og erosion. Foto: © Matteoceruti70 | Dreamstime.com

  Es Trenc er den sidste store naturstrand på Mallorca, der ikke er blevet spoleret af høje hoteller og larm fra restauranter og barer. Netop det faktum, at der ikke er nogen by knyttet til Es Trenc, generer nogle, mens andre betragter det som en af strandens absolutte styrker.

  Til tider kan stranden i nogle områder rumme det føromtalte havgræs, og sandet bliver ikke dagligt pløjet igennem af traktorer, da havgræsset har en beskyttende funktion mod kysten, og ja, så er Es Trenc jo en naturstrand, hvor man forsøger at blande sig så lidt med naturen som muligt.

  Naturparker på Mallorca – SERRA DE TRAMUNTANA

  Serra de Tramuntana er en bjergkæde på omkring 90 km lang, der strækker sig langs hele Mallorcas nordlige kyst. Her er altså tale om et enormt område i bjergkæden på Mallorca, hvor du kan gå på opdagelse igennem fyrreskove, vandre eller cykle på mere end tusind højdemeter og nyde udsigten fra stejle klipper.

  I bjergkæden finder du fx byer såsom kunstnerbyen Deia, den lille skønne Banyalbufar, appelsindalen i Sóller, klosterbyen Valldemossa, Lluc, bjergbyen Bunyola  eller udsigtsbyen Estellencs, men listen er meget længere.

  Et naturområde i Serra de Tramuntana er Torrent de Pareis:

  Naturparker på Mallorca – TORRENT DE PAREIS

  Naturparken Torrent de Pareis er et af Mallorcas naturlige vidundere, og måske det mest spektakulære. Her er egentlig tale om en flod, der har sit udspring ved sammenløbet af floderne Gorg Blau og Lluc.

  Herefter fortsætter floden Torrent de Pareis sin ca 3,3 km lange rejse mod havet, og den løber bl.a. mellem bjergvægge på op til 200 m høje, inden den ender ved det spektakulære Sa Calobra. Se artiklens topbillede for at få et indtryk af området.

  Topbillede til artiklen Naturparker på Mallorca: © Aleh Varanishcha | Dreamstime.com


  Er du mere interesseret i naturen på Mallorca, bør du læse vores artikler om vandring på Mallorca, gode råd til Vandring på Mallorca, Pilgrimsruten på Mallorca og de skønne vandreruter i Sóller.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om den herlige ø og få det bedste ud af din næste rejse til Mallorca.

  Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca