Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Busruten mellem Alcudia og Formentor

  Busruten mellem Alcudia og Formentor (linje 334) samt cyklen, er dine bedste muligheder om sommeren, hvis du gerne vil en tur til Formentor fyrtårnet længst ude på Formentor halvøen. Helt overordnet er der i dagtimerne lukket for biler, motorcykler og andre motoriserede køretøjer fra 15. juni til 15. september hvert år, siden denne beslutning blev taget første gang i foråret 2019 efter et pilotprojekt i juli og august 2018.

  Tidligere har det været i tidsrummet 10:00 til 19:00, men i 2022 er dette blevet udvidet til 10:00 til 22:30.

  Forbud mod at køre i bil på ruten gælder helt fra Puerto Pollensa, men der er nogle undtagelser i forhold til Cala Pi de la Posada, bedre kendt som Formentor strand. Denne artikel vil hjælpe dig med den nødvendige information om, hvordan du både undgår bøder, og finder vej til de unikke oplevelser på Formentor.

  Restriktionerne er besluttet, fordi naturen og området blev overbelastet af tusindvis af biler dagligt, hvilket også skabte problemer for cyklismen. Det er med stor opbakning fra lokalområdets beboere, at vi har indført disse regler.

  Smukke Formentor på Mallorca

  Året rundt er Formentor halvøen et af de mest populære besøgsområder for en stor del af de over 10 millioner turister, som hvert år besøger ferieøen. Det nordligste område af Tramuntana bjergene, og den smukke halvø, som du som flypassager først møder ved indflyvningen, når du først ser Mallorca fra luften. Måske ved du det ikke, men 15-20 minutter før du lander i Palma lufthavn, så er det netop Puerto Pollensa og Formentor, der ligger nede til højre.

  - Partner-

  Formentor er omskrevet i vejlængde sådan omkring 20 kilometer lang fra indkørslen på ruten fra havnebyen Puerto Pollensa og til du står ved selve fyrtårnet ude på spidsen af halvøen. Det er en af de mest populære og elskede cykelruter på Mallorca. Der er også talrige vandreruter og flere naturstrande på Formentor halvøen.

  Busruten mellem Alcudia og Formentor

  Busruten mellem Alcudia og Formentor (334) starter ved den gamle by Alcudia, og der er i alt 14 stoppesteder på denne unikke og absurd smukke busrute, som har Formentor fyrtårn som endestation. Den kører naturligvis frem og tilbage flere gange i timen mellem Alcudia og Formentor. Bor du nede ved strandområdet i Alcudia, så kører næsten alle busser op forbi den gamle by, hvor du kan skifte til bus 334. Selve turen tager 55-65 minutter de fleste gange. Det kan afhænge af antallet af cyklister, bussen skal uden om.

  Det er billigst at bruge sit betalingskort til at swipe ind og ud af bussen. Det kan du bruge op til 5 personer. Prisen er på TIB’s hjemmeside angivet til 2,70 euros med kort og 4,50 euros ved kontant betaling per vej (2022). Kører man kun fra Puerto Pollensa, så er priserne hhv. 1,80/3,00. Er man flere rejsende på samme betalingskort, så bliver det billigere jo flere som rejser.

  Busruten mellem Alcudia og Formentor skal overordnet erstatte folks egen biltur til halvøen, og derfor giver det måske mening, hvis du har bil, at du ikke står på bussen i Alcudia, men kører til Puerto Pollensa, hvor der er nærmest tusinde gratis parkeringspladser. Bus 334 stopper flere steder på omfartsvejen rundt om Puerto Pollensa – faktisk hele fem steder. Se ruten her på TIB.

  Udsigtspunktet Mirador es Colomer på Formentor halvøen - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Mirador es Colomer er et stop værd på turen ud på Formentor – der kan man sagtens bruge en halv time med at gå lidt rundt på stierne og købe en is eller sodavand. Foto: Dreamstine.

  Allerede efter lidt over tre kilometer kommer det berømte udsigtssted Mirador Es Colomer – og det går op hele vejen nede fra havnebyen hertil. Næst på ruten efter ca. syv kilometer er den verdensberømte strand Cala Pi de la Posada, også i daglig tale kaldet Formentor strand.

  - Partner -

  Her skal vi indskyde, at du sådan set godt kan køre til de to første stop på ruten i din bil. Men ved indkørslen på ruten står der en nummerpladelæser, og du får en bøde i posten, hvis du kører på ruten. Med mindre at du på Cala Pi de la Posada laver et køb på en restaurant eller P-billet, og sender en kvittering til Pollensa kommunes e-mail inden for 72 timer, dette vil annullere en bøde. Hvis du tør stole på det. Der har været tale om en APP til at styre dette, men vi har ikke set noget til den endnu.

  Ved Formentor strand er der et parkeringsanlæg, og her vil du blive opkrævet penge for at parkere. Prisen afhænger af tiden, du parkerer. Ved sidste besøg betalte vi selv 8 euros. Stranden ligger 100 meter fra parkeringen. Det er ikke muligt at køre egen bil videre på ruten mod fyrtårnet.

  Cala Pi de la Posada er smuk - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Cala Pi de la Posada klokken 8 om morgenen i juli måned. Der er god plads og meget få mennesker selv i højsæsonen, hvis man ankommer tidligt. Der sejler også turbåde fra Alcudia til Cala Pi de la Posada. Foto: Rejs til Mallorca.

  Busstop ved naturstrande og vandreruter

  Mellem Formentor strand og fyrtårnet stopper busruten mellem Alcudia og Formentor yderligere en enkelt gang ved de tre naturstrande Cala Figuera, Cala Murta og Cala en Gossalba. Fra samme stoppested kan du vælge din tur til en af de smukke strande. Det kræver dog lidt vandresko og en tur på 20-60 minutter ned til strandene.

  Her er der store muligheder for at hoppe på vandreruter, hvis du ikke ønsker at tage længere vandreruter, som starter tidligere på Formentor. Formentor er en del af Pollensa kommune, lige som Puerto Pollensa og Cala Sant Vicenc.


  Har artiklen Busruten mellem Alcudia og Formentor givet dig mod på mere, så kan vi også præsentere badeperlen Cala sant Vicenc, som ligger meget tæt på Alcudia og Puerto Pollensa. Læs også dagudflugter fra Alcudia og Turen går til Artá.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportbillejelufthavnstransferhotellerstrandebyer, bjerge, interessante udflugter og meget mere, der er godt at vide om din foretrukne ferieø.

  - Partner-

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler dansker rabatter på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f. eksempel at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på socialle medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Busruten mellem Alcudia og Formentor : Foto © Juan Jose Tugores | Dreamstime.com

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere