Billeje

Transfers

Hotel

Mere

    Den gode restaurant på Mallorca

    Har du også siddet på en restaurant og tænkt, det her er en ren turistfælde? Maden virker klasket hurtigt sammen, betjeningen har ikke den store interesse i gæsterne, og så er der hygiejnen. Her kommer lidt fif til at spotte den gode restaurant på Mallorca.

    Find den gode restaurant på Mallorca hjemmefra

    I dag findes mange muligheder for at undersøge spisesteder hjemmefra. Fx kan du søge efter andres oplevelser med en given Mallorcarestaurant på tripadvisor eller spørge efter anbefalinger i vores store Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca. Har du andre spørgsmål om Mallorca, kan du med fordel melde dig ind i vores anden store Facebook gruppe Danskere på Mallorca.

    Det kan også være en idé at kigge dig lidt i rundt byen i god tid, måske en dag eller to inden du skal ud og spise. Det er aldrig sjovt at skulle træffe en hurtig beslutning på en tom mave.

    Men det kan ske, at I er kommet hjemmefra uden research eller den gode restaurant på Mallorca, som du har fået anbefalet, er lukket eller overbooket. Hvad skal du så kigge efter?

    Udenfor restauranten

    Der er mange meninger om at spotte den gode restaurant på Mallorca, og de fleste råd handler egentlig om at bruge den sunde fornuft.

    - Partner-

    Nogen fravælger spisesteder, hvor der er store plakater af mad på facaden. Andre synes, det er rart at kunne se, hvad de kan forvente, men bliver måske skuffet, hvis maden så ikke lever op til billederne.

    Har restauranten en person ansat til at stå udenfor og prøve at lokke gæster ind? Ja, så er der mange, der undrer sig og går videre i deres søgen. Ligesom at mange kunder også går en stor bue uden om spisesteder med plastikmøbler.

    Virker restauranten velbesøgt eller er den halvtom? Hvis den er tom, kan det selvfølgelig skyldes, at du er tidligt ude at spise på Mallorca, hvor aftensmaden bliver serveret senere end i Danmark. Stedet kan også være nyt og dermed en skjult skat, der venter på at blive opdaget, men overordnet set vil den gode restaurant på Mallorca med nogle år på bagen være velbesøgt midt på aftenen i højsæsonen.

    Et andet pejlemærke i jagten efter den gode restaurant på Mallorca er, om gæsterne ser ud til at være lokale stamkunder, eller er det udelukkende turister? For en tommelfingerregel siger, at hvis de lokale kommer og spiser på stedet, så gør køkkenet noget rigtigt.

    Mange vælger spisested ud fra udsigten, og det er da herligt at kigge på bjerge, Middelhavet eller sidde på byens mest populære plads. Men måske må spisesteder med en knap så god beliggenhed gøre sig flere anstrengelser i køkkenet for at gøre gæsterne tilfredse.

    - Partner -
    De små gader med de gode restauranter på Mallorca - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
    Den gode restaurant findes ofte i de små gader i de charmerende byer på Mallorca. Ikke mindst i de såkaldte “Old Town” bydele som f. eks. Palma og Alcudia. Foto: 165398387 © Krajinar | Dreamstime.com

    Velkomsten

    Hvordan bliver du taget imod? Det er et godt tegn, hvis din ankomst bliver anderkendt med en venlig hilsen. Det er jo fint, at stedet har travlt, men det mindste betjeningen kan gøre er at anderkende, at du er er ankommet, og beklage, hvis du har måtte vente længe på at blive henvist til et ledigt bord.

    Må du se menukortet, inden du bestemmer dig? Hvis ikke – kunne de have noget at skjule. Det er okay lige at tjekke menukortet og stedet lidt ud, inden du bestemmer dig. Det kan jo være, du vil tilbringe nogle timer her og, alt efter hvor mange I er, lægge en god sjat penge.

    For at få en god oplevelse ude er det vigtigt, at der er en høflig og oprigtig betjening. Hvis du bliver ignoreret allerede i entreen, burde en alarmklokke ringe.

    De andre borde

    Hvordan ser borddækningen ud? Sjusket eller indbydende? Ser de andre gæster ud til at hygge sig, eller sidder de og prikker lidt til maden?

    Mange tager også et hurtigt kig på gæsternes anretninger. Ser maden ud som noget, du har lyst til at spise? Hvordan er portionsstørrelserne? Bliver maden serveret varm?

    Hvordan virker betjeningen? Ser de ansatte ud til at være glade for at være på arbejde i aften, eller er de stressede og irriterede på hinanden? Er der en god kontakt imellem tjener og gæst?

    - Partner-

    Virker restauranten i det hele taget som et sted, hvor de andre gæster har lyst til at sidde og hygge sig lidt efter maden med en kaffe eller en lille én? Eller er der en stemning af, at folk efterlader halvdelen af hver ret for hurtigst muligt at komme frem til regningen og skynde sig væk?

    Hygiejnen

    Er stedet rent, eller ligger der madrester hist og her? Der er også det gamle husmoderråd om at låne toilettet, inden du sætter dig ved bordet. Er der rent på toilettet, kan det give et praj om stedets generelle hygiejne og måske også i selve køkkenet.

    At være på ferie og gå ud og spise handler jo om gode oplevelser, og ingen gider at bruge en dag eller to på efterfølgende at være dårlig tilpas.

    Men hav in mente, at der er forskel på, om stedet er beskidt eller om det har en “grim” eller en slidt indretning. Nogle spisesteder har måske ikke gjort noget særligt ud af indretningen, fordi de lægger deres kræfter i køkkenet. Eller måske holder de prisniveauet nede ved at have en meget beskeden indretning, eller det kan være et sted, hvor inventaret er blevet slidt af brug, men alle spisesteder bør have styr på hygiejnen.

    Når du sidder ved bordet, kan du også lige tjekke bestik, glas og tallerkner. Er der madrester, så bed om at få det skiftet ud. Men hvis betjeningen har været underlig, toilettet og servicen var snavsede, så burde tankerne blive henledt til, hvordan mon resten af aftenen kommer til at forløbe? Det er snart ved at være sidste chance for at ombestemme dig.

    Menukortet

    Mange går udelukkende efter prisniveauet – måske særligt på de store hovedretter. Andre kigger efter om menukortet har et særligt fokus eller en særlig stil, fx vegetarretter, glutenfri valg, fisk, tapas eller steak.

    Hvis en restaurant slår sig an på at have et autentisk Middelhavskøkken, kunne det undre dig, hvis de også serverer en bred vifte af asiatiske retter. Det kan selvfølgelig stadig blive en sjov aften, men hvis køkkenet vil gabe over alt inden for gastronomien, kan kvaliteten måske halte lidt.

    Vinkortet kan også sige noget om stedet. Giver de udtryk for at kunne matche mad og vin, og er der flere spændende vine at vælge imellem? Eller har de blot en rød og en hvid og kalder de Cava for Champagne, så kan det måske være lige så godt med en kold øl til maden.

    Drikkevarerne

    Det kan være et dårligt tegn, hvis du må vente længe på at få serveret drikkevarerne. Især hvis stedet ikke har travlt, og tjenerne bare står og sludrer med hinanden eller tjekker mobil.

    I burde have lidt tid til at sidde og nyde drikkevarerne lidt, inden maden bliver serveret. Men nu er det nok for sent at rejse sig og smutte videre.

    Udsigtsrestaurant ved Sóller på Mallorca - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
    En fantastisk udsigt fra en restaurant i Sóller i det nordlige Tramuntana på Mallorca. Foto: 164723349 © Kawa13 | Dreamstime.com

    Den gode restaurant på Mallorca

    Selv om noget går galt for restauranten, kan det jo stadig blive en uforglemmelig oplevelse:

    Vi havde en pudsig nytårsaften i Palma. Vi havde bestilt nogle uger i forvejen, fordi restaurantens nytårsmenu så fin ud. Der var tale om en fast pris for hele arrangementet. På selve aftenen fandt vi så ud af, at nogle gæster beklagede sig over, at restauranten havde glemt at skrive på menuen, at der skulle vælges imellem de forskellige retter. Ja, flere gæster havde simpelthen sat næsen op efter 6 retter og ikke kun de klassiske tre retter.

    Hvad gjorde restauranten så?

    Ja, de serverede to forretter, to store hovedretter og to gange dessert pr. person. Det blev et festligt nytår, og efterfølgende har vi spist der flere gange. Så for os er det den gode restaurant på Mallorca.


    Er du nysgerrig på at læse om Mallorcas vin eller kende lidt til Mallorcas herlige specialiteter, så har vi flere artikler om disse emner ligesom du også kan samle appetit ved at læse om Mallorcas spændende køkken eller få ideer til, hvilke tapas du skal spise på Mallorca. Læs også vores artikler om Mallorca markeder og Markeder i Palma.


    Rejs Til Mallorca foreslår

    Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

    Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

    Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

    Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

    Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

    Følg os på sociale medier

    Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

    Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

    Topbillede til Den gode restaurant på Mallorca: Photo 230045001 © Nemesio Jiménez Jiménez | Dreamstime.com

    - Partner-
    Stinus Olesen
    Stinus Olesen
    Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

    Partnere