Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  COVID 19 PÅ MALLORCA

  Læs mere om Covid 19 på Mallorca - Vi prøver at holde styr på, hvilke regler der gælder for indrejse og bevægelse på Mallorca.

  Covid 19 regler på Mallorca

  Vi prøver at holde styr på covid 19 på Mallorca, hvilke regler der gælder for såvel indrejse som bevægelse på Mallorca i forhold til Covid 19. Denne side vil løbende være opdateret med de regler og vigtige tips, som vi ser dem meldt ud af spanske myndigheder. Vi interesserer os ikke for udmeldinger om Spanien fra danske myndigheder eller sider, da de ofte er behæftet med fejl. Vores information kommer fra den spanske regering.

  Den hurtige om Corona på Mallorca

  • Der findes ingen som helst indrejserestriktioner for danske rejende, for at  komme ind i Spanien og dermed Mallorca. Hverken vaccine, test eller brug af sundheds-indrejseformular. Du rejser bare til Mallorca. Der er ingen krav hjem til Danmark igen heller.
  • Der bruges ikke nogen form for Coronapas i Spanien og dermed heller ikke på Mallorca.
  • NYT: Man benytter fra 7. februar 2023 ikke længere mundbind i offentlig transport, gælder således kun i forbindelse med sygehuse, læger, apoteker og lignende.
  • Der bruges som udgangspunkt ikke mundbind i fly, men spanske selskaber kan fastholde det, er hvad vi har set. Der er ingen brug af mundbind i Palma luthavn dog.
  • De steder hvor der bruges mundbind, er man insisterende om dette. Det skal bruges og forvent ikke at der bliver taget hensyn. Man skal benytte en undtagelsesformular fra læge på spansk (måske acceptere den på engelsk, tør vi ikke sætte penge på), som vi ikke vil bruge tid på – tal med myndighederne. Der må forventes store bøder for at bryde denne regel. Mundbind gælder umiddelbart børn fra 6 år. Benyt de almindelige blå mundbind fra apoteker.
  • Rygning – og det har ikke som sådan med corona at gøre, men under pandemien blev regler strammet, og det er ikke tilladt at ryge på restauranter og barer, heller ikke udenfor.

  2.Juni: De spanske sundhedsmyndigheder meddeler i dag 2. juni 2022, at man som rejsende inden for  EU/Schengen lande ikke længere skal gennemgå sundhedsforanstaltninger for at rejse ind i Spanien – Således skal man ikke fremvise hverken coronapas, vaccine- eller testbevis. Samtidigt skal man heller ikke udfylde SpTH QR formular.

  6. april 2022 – STOR NYHED FOR SpTH QR Formular 16. Maj 2022 – Slut med mundbind i lufttrafik – se undtagelse 07. februar – stop for mundbind i offentlig transport

  NEDENSTÅENDE ER TIDLIGERE UDGIVET

  Skal jeg udfylde noget for at rejse ind i Spanien/Mallorca ?

  Den spanske indrejse formular SpTH QR bortfalder fra 6. april, hvis man kan fremvise et gyldigt digitalt coronapas eller digitalt negativ test. Kan man ikke dette, så skal man fortsat udfylde SpTH formularen. Altså IKKE papirform. Har man kun papirform, så er man ikke fritaget for indrejseformularen. Så skal man forholde sig til vores tidligere tekst nedenfor… Ja det gælder for alle indrejsende, som ikke kan fremvise digitalt coronapas eller digital negativ test, at man skal udfylde en såkaldt Travel Health formular, som er personlig. Dette er en formular, som gør de spanske myndigheder i stand til at opspore personer, såfremt der konstateres smitteudbrud på f. eks. en flyvning til Palma. Den udfyldes personligt, men man kan også udfylde den som familie med børn eller grupper. Vi anbefaler, at man i vid udstrækning udfylder den hver især, og ikke som gruppe, med mindre det er nødvendigt. Dette skyldes tekniske vanskeligheder, som kan opstå ved udfyldelsen for flere personer. Tre venner på ferie er ikke en gruppe. Såfremt du har brug for hjælp til formularen, så bør du kontakte dit rejsebureau for hjælp. Vi kan anbefale den manual som Spies rejser har lavet. Det er ikke tilladt at forsøge at rejse til Spanien uden denne formular, (hvis man ikke har digital dokumentation) og kan koste store bøder. Formularen kan udfyldes fra 48 timer før man rejser og skal udfyldes inden man har afrejse med f. eks. fly. Husk du undgår altså at skulle udfylde denne formular, hvis du har et digitalt coronapas. 

  Skal jeg bruge et Corona/Covid pas for at rejse til Spanien/Mallorca ?

  Ja (se note) du skal have et personligt Coronapas for at rejse til Mallorca og i det hele taget Spanien. Det coronapas kan indeholde et af følgende: 1. Dine vaccinationsoplysninger: For vacciner gælder det, at du skal have fået mindst stik nummer 2 med mindst 14 dage fra sidste stik og max 270 dage inden din rejse. 3. stik har ingen udløbsdato. Under 18 år betragtes stik 2 som færdigvaccineret uden at kunne udløbe i coronapasset. 2. Din dokumentation som tidligere smittet: I Spanien gælder en tidligere smittet dokumentation i 6 måneder (modsat Danmark 4,5 måneder). 11 dage efter du er blevet smittet kan det vises i dit Covidpas, og vil derefter være gyldigt til indrejse i Spanien. Bemærk dog, at hvis den ikke er synlig i dit coronapas efter 4.5 måneder, så kan du jo ikke vise den digitalt ved indrejse til Spanien. Den kan så fortsat være gyldig, men du må vise den på anden vis, og så træder reglen om udfyldelse af SpTH formular til igen. Vi ved ikke, om en sådan dokumentation vises mere end 4.5 måneder i et dansk coronapas. 3. En negativ test som PCR eller Antigen: Kan du ikke fremvise hverken vaccine eller tidligere erklæring om smitte inden for den angivne tidsgrænse, så skal du kunne levere en negativ PCR test – max 72 timer gammel, eller en Antigen test – max 24 timer gammel ved indrejse til Spanien. NOTE: Ingen af ovenstående regler omkring coronapas gælder for børn under 12 år. Således heller ikke for SpTH. Du skal altid, såfremt du er + 12 år udfylde formularen, hvis du ikke rejser til Spanien med en gyldigt digital dokumentation. Der skal ikke bruges coronapas på restauranter eller barer.

  Skal jeg bruge mundbind på Mallorca ?

  Fra onsdag d. 20. april er der kommet meget lempeligere regler for omkring mundbind. I forvejen var mundbind ikke nødvendigt udendøre sien sidste opdatering. Det er fra 20. april heller ikke nødvendigt at bære mundbind indendøre, dog med disse undtagelser:

  • Offentlig trafik inkl. taxi
  • Sygehuse, lægehuse, plejehjem og apoteker
  • Spanske flyselskaber – nogle holder lidt fast,spørg dem.
  • Steder som specifikt ønsker og meddeler et ønske om, at der bæres mundbind. Bemærk der er brillebutikker som fortsat kræver mundbind.

  Det sidste punkt kan virke lidt vagt, men her må man overlade til hver enkelt at vurdere, om man befinder sig på et sådan sted.

  Kort om rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på spanske restauranter og barer. Derfor ser man ofte, at folk rejser sig, og går udenfor. Det er tænkeligt, at den regel aldrig ændres igen.

  Skal jeg opfylde nogen krav for at rejse hjem til Danmark ?

  Der er ingen krav til danske statsborgere eller EU borgere for at rejse til Danmark.

  Covid 19 på Mallorca : Vi henviser i øvrigt til følgende sider

  Coronasmitte DK UM Spanien Travel Save Spain Save Tourism Baleares Husk at besøge vores Facebook Gruppe Danskere På Mallorca – den originale og store gruppe af danskere, hvor du kan være med til at diskutere og lære mere om Mallorca. Læs mere om Rejs Til Mallorca her.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Partnere