Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Vin og mad på Mallorca

  Velkommen til vin og mad på Mallorca. Her tager vi et kig på, hvorfor Mallorca bliver mere og mere kendt for både sin vin og sin gastronomi.

  Vinen har været dyrket på øen siden romerne tog vinstokkene med sig måske endda også længe før, og nu har Mallorca over 70 vinhuse, der hele tiden sætter nye standarder og presser hinanden til at højne kvaliteten i vinproduktionen – både på marken, i kælderen og med den nyeste vin-viden.

  Mallorcas besøgende har nok lettere ved at bestille en lokal produceret vin end nogle af øens egnsretter. Læs med her på siden om vin og mad på Mallorca og bliv inspireret til din næste Mallorcarejse.

  Husk at bruge Rejs Til Mallorca til at lære mere om din rejse til Mallorca.

  Artikler om vin og mad på Mallorca

  Rejs til Mallorca og oplev øens vin og gastronomi

  Vin og mad på Mallorca er et uadskilleligt par

  Hvor Mallorcas lokale specialiteter så som ”smørepølsen” Sobrasada eller ”wienerbrødet” ensaïmada måske følger de samme, gamle traditioner og opskrifter, så forsøger vingårdene hele tiden at udvikle nye vine. Det værende naturvine, orangevin eller vine med mindre fadlagring. Dette ses også i de store investeringer, vingårdene laver i disse år både, hvad angår materiel men også i viden for hele tiden at kunne producere bedre vine og udfordre vinfolket. Flere og flere vinproducenter går imod økologi og bæredygtighed.

  Læs mere om Mallorcas vin her.

  Tager du på vinsmagning på Mallorca, vil de lokale specialiteter dukke op som tilbehør, det værende brød, pølse, mandler, oliven eller øens lækre olier. Disse lokale delikatesser kan du selvfølgelig også finde på Mallorcas markeder. Tager du på markedsdag i nogle af de små landsbyer, fx den lille hyggelige Petra vil du opleve, at gaderne summer af liv, kommer du derimod udenfor markedsdag, kan landsbyen måske virke helt søvnig. Sådan er livet på Mallorca også.

  Mallorca vin - vinsmagning Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Interesseret i vin og mad på Mallorca? Da bør du besøge Mallorcas vingårde, hvor du selvfølgelige kan smage på vinene, men også opleve vinmarkerne og se de modne, blå druer. Foto © Artesiawells Dreamstime.com

  Vin og mad på Mallorca – druer og områder

  På de mallorcinske vinmarker arbejder både spaniere, tyskere og også danskere. Læs mere om det ambitiøse danske vinprojekt på Mallorca.

  Meget af vinproduktionen foregår omkring Binissalem og Santa Maria del Camí, det er her du finder de store vinhuse såsom Jose Ferrer og Macia Battle, men også Felanitx området har nogle berømte vinhuse så som AN 2 og 4 kilo, der jo efterhånden er fast inventar på hylden hos de danske vinforhandlere.

  Ligesom mange af de andre Middelhavsøer er også Mallorcas vinproduktion kendt for at dyrke lokale druer. Her går de under navne som Manto Negre, Callet og Primsal, men de gamle travere såsom som Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon stikker også deres rødder dybt ned i det mallorcinske terroir. Alt sammen er med til at skabe en vin, der både har noget velkendt over sig, som vi kender fra nogle af de andre Middelhavsdistrikter, men pga. de lokale druer bliver der tilsat lidt nyt, fremmede og måske ligefrem eksotisk i vinene.

  Mange af de rødvine, der produceres på Mallorca, er kraftige, krydrede og let fadlagrede. Måske fungerer flere af dem særlig godt ved en lidt lavere temperatur, hvorfra de udvikler sig herligt i både næse og mund.

  Tager vi et kig på den unikke Manto Negre drue, får du noget ganske særligt. Flere mener den har en karakter a la Pinot Noir og Nebbiolo, og i glasset kan du fx møde røde frugter og blomsternoter, der svæver over en jordagtig middelhavsbaggrund. Salud!

  Søger du lidt inspiration til vin og mad på Mallorca, vil vi anbefale dig at læse om Mallorcas køkken eller Mallorcas specialiteter. Inden du går ud og spiser tapas, er det værd at stikke næsen ned i vores artikler om Tapas på Mallorca og den gode restaurant på Mallorca

  Vin og mad på Mallorca - vingård Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Arbejdet på vingårdene indebærer en del hårdt, fysisk arbejde. Her bliver de blå druer høstet. Når du besøger Mallorcas vingårde, kan du få et indblik i livet som vinbonde på Mallorca. Foto: © Blurf Dreamstime.com

  Køb vin fra Mallorca og tag på vinsmagning på Mallorca

  Vi arbejder på en løsning, der kan bringe Mallorcas vin (og andre vine hjem til de danske forbrugere), ligesom vi snart kommer med et tilbud om at arrangere vinsmagninger på nogle interessante vinhuse på Mallorca. Imens kan du læse mere om, hvilke vinhuse der åbner dørene for vinsmagning på Mallorca.

  Vinhus Mallorca - vin og mad på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Her ses vinkælderen hos Bodega Ribas, der er en vingård beliggende i landsbyen Consell på Mallorca. Ribas historie går mere end 300 år tilbage, og de producerer lækre og autentiske Mallorca-vine. Foto: © Blurf Dreamstime.com

  Vin og mad på Mallorca – Mallorcas spændende køkken

  Går turen til Mallorca, bør du prøver nogle af de særlige egnsretter. Måske skal du lede lidt efter en restaurant, der serverer disse specielle lokale retter, men Mallorcas køkken har mange solide og gode retter at byde på.

  Er du lidt vovet, har du måske mod på at bestille en ret, der går under navnet beskidte ris? Find et menukort, hvor der står arroz brut. Arroz brut kan beskrives som en blanding mellem paella og risotto. Grøntsager og kødstykker bliver kogt med ris og giver en suppe fuld af lækre overraskelser. Alt efter årstiden og restauranten kan indholdet variere; kylling, kanin, svampe, ærter og nogle gange lidt indmad.

  Var det alligevel for vovet? Da kan du bestille den altid herlige pa amb oli, der fordansket er brød med olie, der som regel også kommer med andre toppings, fx ost, chorizo eller sortfodsskinke.

  Mallorca marked - vin og mad på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  På Mallorcas markeder kan du købe specialiteter, lokale fødevarer og opleve lidt af det gamle og antikke Mallorca sammen med byens indbyggere. Her ses det markedet i Santanyi. Foto: © Dmitrii Sakharov Dreamstime.com

  Mallorcas markeder – vin og mad på Mallorca

  Mange tager til Mallorca for at besøge palmeøens mange markeder. Her kan du læse mere om nogle af Mallorcas store markeder. I “læderbyen” Inca, der ligger på toglinjen fra Palma, er der også et af øens store markeder.

  Læs mere om Turen går til Inca.

  På øens markeder mødes de lokale, folk handler og snakker om livets gang. Turisterne er altid meget velkomne, og de lokale, der har boderne, vil med glæde fortælle om deres produkter, og er du heldig kan du få en smagsprøve, inden du beslutter dig.

  På Mallorcas markeder kan du lade dig blive overrasket, få stillet din nysgerrighed og selvfølgelig handle. Her bliver der som regel solgt frugt og grønt, kunsthåndværk og tøj, og selvfølgelig mad, vin og andre delikatesser.

  Topbillede til “Vin og mad på Mallorca” © Mkoyun|Dreamstime.com

  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.