Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  KulturMuseumPalmas museer

  Palmas museer

  Hvorfor ikke besøge nogle af Palmas museer? Storbyen midt i Middelhavet har så meget kultur at byde på. Nogle museer fortæller Balearernes historie, andre rummer moderne kunst, og helt andre museer er i konstant bevægelse og fremadskuende.

  Når du bare slentrer rundt i Palmas gader, vil du helt sikkert støde i ind Palmas museer, og selv om du ikke er museumstypen, så tag et kig ind, måske er der en patio, en kunstshop eller en café, og et af Palmas museer er helt gratis. Skal vi?

  Es Baluard Palma Es Baluard – Palmas museer er moderne

  Opført i 2004 er Es Baluard et moderne museum med et råt betonlook midt imellem sandstensfacaderne. Det ligger smukt integreret på den gamle bymur, lige imellem Santa Catalina og La Lonja. Se kort her.

  Hvis du ikke vil indløse entreen, er deres gårdmiljø med skulpturer, kunstshop eller restauranten med udsigt til havnen et besøg værd.

  Es Baluard har en egen samling på over 700 værker af lokale og internationale kunstnere, men de har også skiftende udstillinger. Om sommeren afholder de tit udendørskoncerter, viser film open-air eller har en pop-up event med DJ, og det er altid så stemningsfuldt at gå rundt i deres gård og svinge en drink en lun aften, mens Palma summer nedenfor. Besøg Es Baluard.

  - Partner -

  Museu de Fundación Juan March – Palmas museer er gratis

  Museet ligger i en storslået bygning fra 1600-tallet. Du kan ikke undgå at støde ind i den, når du slentrer ned af Sant Miguel, se kort her. Her er ingen undskyldning, for entreen er gratis, og alligevel er det et af Palmas museer, hvor der altid er plads og ro. Her tid til at fordybe sig i deres permanente samling, der bl.a. rummer værker af Picasso, Dalí og Miró.

  Du kan også drive rundt på etagerne og studere bygningens marmor. Den lille kunstshop ud til gaden har et fint udvalg af kort, plakater og kunstartikler. Besøg Juan March.

  Fundación Bartolomé March

  Palau March er et smukt palæ tæt på Katedralen, se kort her. Samlingen af marmor- og bronzeskulpturer i gården er noget af et studie i materiale og bevægelse, ligesom det er muligt at se Palma fra en lidt anden vinkel derfra.

  Indenfor ses historiske landkort, en værdifuld bogsamling og af og til en afholdes klassisk koncert i deres auditorium. Besøg Bartolomé March.

  Museo del Palacio Real de la Almudaina

  Det er ikke helt tilfældigt, at det gamle gotiske kongepalæ har sin beliggenhed lige ved siden af Katedralen, se kort her. Dette palæ føres tilbage til det 14. århundrede og fungerede som residens for de kongelige. Før i tiden, da Middelhavet gik ”længere ind i byen”, kunne de royale ankomme hertil i båd.

  - Partner -

  I gårdhaven er rester af de arabiske bade og indenfor ses vægtæpper, møbler og malerier. Besøg Palacio Real de la Almudaina.

  museum palma

  Caixa Forum Palma

  Pompøst beliggende ud til Plaza Weyler i det gamle Gran Hotel finder vi Caixa Forum, se kort her. Bygningens mix af støbejernsbalkoner, facadekakler, søjler og sandsten går op i en højere enhed.

  Gran Hotel er fra 1903 og var Palmas første hotel. Det gav startskuddet til turismens indtog, men hotellet blev overhalet af tiden og lukkede i 1975.

  Sidenhen blev det restaureret af Fundació la Caixa, og nu fremvises moderne kunst og afholdes koncerter. I stueetagen findes en boghandel og en café. Mange sætter sig på en café overfor og nyder bygningen herfra. Besøg Caixa Forum.

  Museu de Mallorca – Palmas museer er historie

  Vil du vide alt om Mallorcas historie? Placeret bag katedralen ligger Museu de Mallorca i et palads fra 1634, som i sig selv er et studie værd, se kort her. Museet rummer flere tusinde genstande lige fra de første bosættere længe før Kristi fødsel til romere, maurere og sidenhen de kristne kongers erobring af øen. Besøg Museu de Mallorca.

  - Partner -

  Casal Solleric – det smukke palads på Paseo del Borne

  Ved Paseo del Borne ligger kulturcentret Casal Solleric, der er fra anden halvdel af det 18. århundrede og opført i rokokostil i overgangen til nyklassicisme. Bygningen er faktisk en hel attraktion i sig selv med den elegante gårdhave, det buede loft, utallige søjler og en nærmest majestætisk trappe. Bemærk også støbejernsarbejdet i bygningens gelænder og afskærmninger. I 1975 overtog Palma byråd bygningen.

  Går du indenfor, vil du opleve et varieret program i løbet af året med kunstværker af både internationale og lokale kunstnere. Her kan du opleve maleri, fotografi, tegneserier, videopræsentationer og installationer. Besøg Casal Solleric.

  Miró Mallorca Fundació – Miró på Mallorca

  Lidt uden for Palma i Cala Mayor ligger Miros museum og atelier, se kort her. Sikken et held de nåede at bevare denne oase og ikke fik bygget endnu et højhus her. Haven er fyldt med kaktusser og har en fantastisk udsigt over bugten. Museet viser mange af Mirós værker, og hans atelier står næsten, som han forlod det. Besøg Miró.


  Jo, det havde også været værd at nævne Castell Bellver, Katedralens lille museum, de arabiske bade, Museu Diocesá, Marcelo Barcelos 300 m2 udsmykning i Katedralen og skulpturerne i Parc del Mar, men igen, der skal jo også være noget, du selv kan opdage, når du driver rundt i gaderne.

  Du kan læse mere om Palma her.


  Har artiklen Palmas museer givet dig mod på mere, så kan du her læse mere om storbyen Palma. Vi har også artikler om Palmas seværdigheder, Palmas mange teatre, Palmas markeder og gratis oplevelser i Palma.

  Bliv medlem af vores grupper på Facebook: Danskere på Mallorca, Barer og restauranter på Mallorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca