Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  vandringVandring på Mallorca

  Vandring på Mallorca

  Vandring på Mallorca er populært, da øen byder på utallige vandremuligheder, og et godt sted at starte kunne være en rask vandretur til Castell d’Alaró. Vandreruten kan påbegyndes fra forskellige steder; fra cykelbyen Orient, fra foden af bjerget ved Alaró eller fra restauranten Es Verger.

  Læs med nedenfor og bliv klædt på til vandring på Mallorca og den specifikke vandretur til Castell d’Alaró.

  Andre artikler om vandring på Mallorca

  Er du interesseret i temaet vandring på Mallorca, da bør du også tage et kig på vores andre artikler, inden du begiver dig ud på vandrestierne. Bliv fx klogere på de forskellige vandreruter, naturparkerne og få lidt gode råd til vandreturen:

  Vandring til Castell d´Alaró på Mallorca

  Flere og flere ønsker at vandre på Mallorca, og når du først begynder på denne aktivitet, er der risiko for at blive hooked. At vandre på Mallorca er en totaloplevelse, hvor du nærmest kommer ind i en zen-agtig tilstand; den fysiske anstrengelse, de unikke naturoplevelser og lyden af dine fodtrins meditative rytme.

  For mange vil vandring på Mallorca nok stå i stærk kontrast til de ting, de normalt går og foretager sig i hverdagen, og måske derfor vækker det noget ur-agtigt. Nu er det bare dig og naturen.

  - Partner -
  Vandring på Mallorca - fred og ro på toppen af Puig d'Alrao - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  På toppen af Puig d’Alaro er det tid til at hvile bentøjet og tanke depoterne inden nedstigningen. Udsigten herfra er ud over den flade del af øen. Foto: rejstilmallorca.dk

  Vandring på Mallorca foregår primært ad den gamle pilgrimsrute, der også bliver kaldet tørstensruten (Ruta de Pedra en sec) eller GR221. GR-221 går igennem Serra de Tramuntana fra Port d’Andratx til Pollença i 8 etaper. Ruten løber langs de tørre stenmure, der har givet den sit navn og foregår altså ad historiske stier i et imponerende bjerglandskab.

  Vandring på Mallorca til Castell d’Alaró fra byen Orient

  Er du på udkig efter en dagsudflugt, der stiller moderate krav til den gående, så prøv vandring til Castell d’Alaró. Mange veje fører til Castell d’Alaró, og det anbefales at vandre i godt vejr, og du bør nok ikke vælge en søndag, der kan være en meget populær vandredag på Mallorca.

  Nogle vælger at starte i Orient og finde den lille sti væk fra vejen, se Orient kort her. Hvis du er heldig, kan du finde parkering i rabatten, ellers er der måske mulighed for parkering i den lille cykelby Orient. Her starter du på olivenplantager og bevæger dig lidt efter lidt ind i skoven og finder til sidst trapperne op mod borgen Castell d’Alaro. Fra Orient tager turen ca. 2 timer hver vej.

  Vandring på Mallorca til Castell d’Alaró fra byen Alaró

  Andre kommer fra den anden side af bjerget og parkerer i udkanten af Alaró og starter deres vandring til Castell d’Alaró herfra. Fra Alaró tager det også omkring 2 timer hver vej.

  Vandring på Mallorca til Castell d’Alaró fra restauranten Es Verger

  Den sidste mulighed er at køre videre op ad bjerget fra Alaró-siden og finde parkering ved restauranten Es Verger og vandre herfra. Vælger du at køre op til Es Verger, bør du nok have lidt erfaring med at køre på smalle bjergveje, hvor det er vanskeligt at passere hinanden, der er mest plads i hårnålesvingene.

  - Partner -

  Fra Es Verger, der er en glimrende restaurant, er det den korteste vandring og måske et godt udgangspunkt for førstegangstravere. Turens varighed fra Es Verger tager lidt under en time hver vej.

  Vandring på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Fra toppen af Puig d’Alaró er der kig ned til Castell d’Alaró. Ligeledes ses den spektakulære tramuntana-bjergkæde i baggrunden. Vandring på Mallorca er nemt at blive forelsket i. Foto: rejstilmallorca.dk

  Sådan er ruten til Castell d’Alaró

  Uanset hvilken af de tre udgangspunkter du vælger, vil det nok være den sidste strækning op mod den gamle borg, der vil være moderat udfordrende. Denne sidste etape er nemlig trapper, der er hugget ind i klipperne.

  Undervejs kan du støde på vilde geder, og når du har passeret de gamle ruiner fra borgen, bør du fortsætte det sidste stykke op til toppen af bjerget. På toppen ligger Refugio Puig d’ Alaró, der er et yndet og simpelt overnatningssted for vandrere.

  Ligeledes findes en lille café og bænke til at nyde udsigten. Hils på æslet og nyd det svimlende panorama view, der til den ene side rummer den flade del af Mallorca og til den anden side er de rå bjerge, bl.a. Puig Mayor.

  Vandring til Castel d'Alaró - Vandring på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Æsler og deres evner til at fragte proviant op og ned ad bjergene hører ikke bare fortiden til på Mallorca. Æsler er fortsat meget nyttige og helt uundværlige, især på strækningen op til Castell d’Alaró, da ingen køretøjer kan komme herop. Foto: rejstilmallorca.dk

  Ønsker du overnatning, bør du være i meget god tid. Der er i alt 30 pladser fordelt på 6 kollektive sovesale (én sovesal med 10 senge og fem sovesale med 4 senge).

  Læs mere om overnatning i Refugio Puig d’Alaro.

  - Partner -

  Historien om den gamle borg – Castell d’Alaró

  Castell d’Alaró er nok en af ​​Mallorcas mest besøgte seværdigheder blandt vandrere, da vandring netop er eneste vej til denne mytiske borg. Den er bygget på klippetoppene i 815 meters højde over Alaró og kroner hele området, der er nabo til både bjergene og de flade arealer nedenfor.

  Castell d’Alaro er egentlig en fæstning bygget til, at folk kan søge tilflugt i krigstider, og den første dokumentation af fæstningen stammer fra den mauriske besættelse af Mallorca (902-1231). Som vi ved fra Mallorcas historie ankom kong Jaume I af Aragón i 1229 ved Santa Poncas kyster med 150 skibe klar til at erobre hovedstaden Medina Mayurqua.

  Vandring på Mallorca - Castell d'Alaro - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  De gamle borgruiner hvorfra der har været adskillige blodige kampe igennem historien. Den har nok ikke været nem at bygge for maurerne, men til gengæld har den ligget helt strategisk perfekt og været nærmest uindtagelig. Foto: rejstilmallorca.dk

  Omkring 15 – 20.000 maurere flygtede fra hovedstaden til bjergene, inklusive Alaró-fæstningen, hvor de trak sig tilbage. Kongen vendte tilbage til øen igen året efter, men det var først i 1231, at de catalanske tropper kunne kalde sig sejrrige. Det siges, at Alaró-fæstningen aldrig rigtig blev indtaget, men at den herboende mauriske befolkning måtte overgive sig på grund af udmattelse og mangel på forsyninger.

  Når du er i mål med din vandring til Castell d’Alaró, da forstår du, hvorfor dette sted har haft så vigtig en betydning og funktion. Her er fantastisk udsyn, det er svært tilgængeligt og alligevel har områdets folk kunne være noget selvforsynende.

  Efter maurernes tilbagetog har Castell d’Alaró været centrum for flere kampe imellem konger, men den sidste militære garnison lukkede i 1741.

  Topbillede til artiklen Vandring på Mallorca: rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca