Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Deiá

  Kan man blive forelsket i en by? Ja, for pokker! Den lille bjergby på Mallorcas nordkyst har altid været centrum for de store følelser, og her har kunstnere fra hele verden igennem årevis søgt inspiration og fordybelse. Deiá er fuld af charmerende stenhuse og stejle gader, men Deiá er også frodige bjerge og rå klippesider lige på kanten til Middelhavet.

  Partner

  ARTIKLER OM DEIÁ

  VI ANBEFALER

  Partnere

  Mere om Deiá

  Deiá var nok allerede en kunstnerenklave, da forfatteren Robert Graves flyttede til byen i 1932, men med Graves fik området i bjergene tilført lidt mere magi. Graves havde været med i Første Verdenskrig, han var poet og romanforfatter. Hans mest kendte roman blev nok Jeg, Claudius fra 1934. Robert Graves døde i 1985, han er begravet i Deiá, og hans hus er nu museum. Læs mere om vores besøg i Robert Graves hus i Deiá.

  Igennem årene har bjergbyen tiltrukket navne som Mick Jagger, Prinsesse Diana og Robbie Williams. Særligt var Richard Branson luksus hotel Belmond La Residencia mødestedet. Deiá har også en lille bugt – Cala Deiá med et par restauranter og en rustik lille stenstrand og tilbyder vandreruter med unikke udkigsposter. I selve byen er der rigelig med spisesteder.

  Hvad er med til at gøre Deiá så speciel?
  Hvis der var en kåring af Mallorcas smukkeste by, ville Deiá være på podiet. Her er vi oppe i bjergene og kan næsten røre skyerne. Deiá er stejl og grøn, og der ligger en fred og ro over hele området. Potteplanterne er stillet ud i de snoede gader, og har man brug for en dukkert ligger den rustikke stenstrand en vandretur på ca. 30 min væk, og man kan også køre i bil dertil.

  Restauranter og hoteller med høj kvalitet
  Den lille bjergby byder på adskillige muligheder for indlogering både på femstjernede luksus hotel, hostels, ferielejligheder og vandrehjem. Spisestederne er af god kvalitet både i selve byen og nede i bugten ved stenstranden. Mange tilbyder middelhavskøkken og fantastik udsigt til bjerge eller Middelhavet. Es Racó d’Es Teix har en Michelin stjerne. Sa Fonda Bar har tit live musik, og har historisk haft nogle af de helt store stjerner forbi til lidt uforpligtende jamming, såsom Sting, Mike Oldfield og Bono.

  Hvike type turister bør bo i Deiá?
  Ingen tvivl om at de rejsende kommer til Deiá for at opleve det unikke og uberørte Mallorca – både hvad angår natur og by. Deiá har ingen masseturisme. Her er plads og ro til at tænke over livets store og små spørgsmål, som så mange andre kreative mennesker før har gjort. Deiá har Middelhavets vidder, bjergsider af klippe og oldgamle oliventræer. Deiá er en følelse i kroppen, man har lyst til skal blive boende.

  Udflugter fra Deía
  Cala Deiá
  Et must for alle, der er i nærheden af Deiá, er Cala Deiá. Den rustikke stenstrand er både indbydende og rå, og det er bedst at gå i vandet med badesko. På en af de to spisesteder kan udsigten til Middelhavet og klipperne nydes sammen med en drink eller et simpelt måltid.

  Vandring
  Mange tager ud på vandring i disse egne, og det forstår man godt, for her er olivenplantager, terrasser hugget ind i bjergene, citrustræer og dramatiske udkigsposter til Middelhavet. Den berømte rute GR 221, også kaldet tørstensruten går også igennem her og mange vælger at vandre mod Port de Sóller. Læs mere om vandring på Mallorca.

  Soller, Palma og Valldemossa
  TIBs bus 203 kører både mod Sóller og Palma. Savner du storbyen med dens shopping, historiske bygninger, museer og leben, så er Palma ca. en time væk med offentlig transport. Vil du til et område med lidt større strand og sand er det Port de Soller, du søger. Valldemossa er et anden meget hyggelig by og tidligere romantisk tilholdssted for komponisten Chopin og forfatterinden George Sand. Det tager ca 20 minutter med bus til Valldemossa, der med garanti vil sætte sig i minderne, som en af de unikke og smukke byer på Mallorca.

  Læs mere om udflugter på Mallorca

  FAKTA OM DEIÁ

  Hvilken type by
  Deiá er en malerisk bjergby med sin egen lille bugt med et par restauranter i klipperne og en rustik stenstrand. Omgivelserne indbyder til at vandre, og selve byen indbyder til at nyde livet i nordvestlige del af Mallorca i Tramuntana-bjergene.

  Afstande
  Palma ca. 28 km. Palma lufthavn 36 km. Alcúdia 72 km. Puerto Pollensa 60 km. Andratx ca. 55 km. Valldemossa 16 km. Sóller 12 km

  Transport
  TIBs bus 203 stopper i Deiá på sin tur fra Palma til Soller og Port de Soller, men meget foregår også til fods, på cykel eller i lejede biler.
  Offentlig transport på Mallorca

  Indbyggere
  630

  Byliv
  Livet i Deiá er stille og fredfyldt, selvfølgelig er der besøgende og gennemrejsende, men tilværelsen her går ud på at fordybe sig i naturen, litteraturen, kunsten, maden, god vin, venner og familie.
  Her er lidt butikker til at proviantere sig, rigeligt med spisesteder og små butikker med kunst. Befolkningen lever af landbrug, håndværk, kunst og turisme.

  Vejr
  Deiá har Middelhavsklima med tørre og varme somre og milde vintre. De større mængder nedbør og kraftigere vind rammer mest egnen sidst på efteråret og i løbet af vinter.

  Læs mere om vejret på Mallorca.

  Sygehus - Lægehus Politi Apoteker

  SKADESTUE-LÆGEHUS Tel: +34 971 633 011
  POLITI – GUARDIA CIVIL Tel: +34 971 612 940
  APOTEKER

  Alle rute links åbner i Google Maps, så du nemt kan bede din mobil om rutevejledning. For at ringe til telefonnumre, kan du blot trykke på dem.

  Interessante steder og oplevelser i Deiá

  Musikfestival
  Om sommer afholdes musikfestival med megen klassisk musik. Der er som regel koncerter i løbet af juni, juli, august og september. Læs mere om Deiás musikfestival

  Museer og seværdigheder
  På trods af byens lille størrelse rummer den alligevel flere museer og seværdigheder. Museo de Son Marroig – et palæ der rummer historiske møbler, malerier og en spektakulær havudsigt.
  Desuden findes følgende museer: Museu Arqueològic de Deià, Museu Norman Yanikun og Museo Parroquial

  La Casa de Robert Graves
  Robert Graves hus står så indbydende og fortæller om forfatterens hjem, værksted og det stille liv i bjergbyen. Her er både videofilm og tidslinje over poetens liv, og huset er meget autentisk indrettet med oprindelige møbler, malerier og køkken. Huset og gården har en atmosfære, som da forfatteren havde sin storhedstid med megen kreativitet, og som gæst får man følelsen af, at han blot lige er smuttet ned i byen for at proviantere sig og kan være tilbage hvert øjeblik det skal være.
  Læs mere om Robert Graves hus

  Església de Sant Joan Baptista
  Sognekirken er en enkeltskibet kirke, der har været brugt som forsvarsværk for Deiá. Den stammer fra 1300-tallet, men måtte genopbygges i 1700-tallet, da den var blevet hærget af en brand.
  Det er vigtigt at bemærke landskabet og arkitekturen på vejen op til kirken, og når man når toppen af ​​Deià-bjerget, bliver man belønnet med en udsigt, man kunne ønske at få med sig hjem.
  På kirkegården ligger Robert Graves under en simpel flad sten. Hans gravsted er blevet lidt af et tilløbsstykke, som man kender det fra andre døde kunstnere. Her efterlader mange forfatterspirer lidt af deres noter i håb om, at hans skrivekunst kan smitte af.

  Læs mere om udflugter på Mallorca

  Af Stinus Olesen – god fornøjelse med Deiá.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.