Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  PalmaGratis kultur i Palma

  Gratis kultur i Palma

  Hvem siger, det behøver at være dyrt at tage på oplevelse i storbyen? Her kommer ideer til gratis kultur i Palma.

  Gratis kunst i Palma

  Palma er en spændende by at gå rundt i, og i den gamle bydel ligger gaderne nærmest hulter til bulter, og de er lige til at fare vild i, men inden du gør det, så gå ned ad Sant Miguel, hvor museet Museu Fundació Joan March ligger, for her er entreen gratis.

  Som konstruktion er museet elegant og stilfuldt, og her er ikke sparet på marmoren. Den faste udstilling byder på faste værker af Joan Miró, Salvador Dalí og Miquel Barceló.

  Gratis kultur i Palma - gratis kunst i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Her ses trappen, der fører op til kunstsamlingen i museet Joan March. Ovenlyset byder gæsterne velkommen, og her er ikke sparet på marmor, støbejern eller rummelighed. Foto: © Nemesio Jimenez Jimenez | Dreamstime.com

  Casal Solleric er gratis kultur i Palma centrum

  Casal Solleric er en vidunderlig barokbygning fra det 18. århundrede med en gårdhave og dekorative detaljer. Casal Solleric er nu hjemsted for midlertidige udstillinger med speciale i samtidskunst og fotografi, og den ligger meget centralt i byen lige ud til Passeig del Born.

  Casal Balaguer ligger også i Palmas historiske centrum

  Casal Balaguer er et stort adelshus fra det 14. århundrede, renoveret i det 16. og udvidet i det 18. århundrede. For år tilbage besluttede byrådet at omdanne det til et kulturcenter, hvilket nu gør palæet tilgængeligt for hele byen.

  - Partner -

  Den nye indretning er intuitiv, så det er nemt at gå rundt i den komplekse geometri, der er skabt gennem årene. Her møder nyt design historiens vingesus uden, at bygningen mister den mystik og kompleksitet, der har fulgt med dens vækst frem til i dag.

  Casal Balaguer er et fantastisk sted at besøge, hvis du leder efter gratis kultur i Palma. Bygningen er både et studie i indretning og arkitektur, ligesom værelserne rummer møbler og malerier fra forskellige epoker. Alt i alt viser bygningen, hvordan interiørdesign har ændret sig gennem tiderne i Palma.

  På udkig efter museer i Palma? Så læs mere om kunst og museer i Palma.

  La Lonja er gratis kultur i Palma

  Klods op ad havnen ligger den gamle børs La Lonja i kvarteret af samme navn. La Lonja er fra 1452 og står stadig som en elegant, gotisk bygning med gratis entré. Indenfor er rummet stort og kan huse mange besøgende, og der er lidt en tendens til, at folk kommer og går.

  Sæt dig i en af de store vindueskarme og betragt de slanke søjler, der ender som palmer oppe i loftet eller fald i svime over det patinerede marmorgulv (se topbilledet til artiklen Gratis kultur i Palma).

  - Partner -

  Tænk over hvilket fantastisk leben her var i gamle dage, da bygningen var et mødested for handelsmænd over alverdens varer, som blev fragtet ind til havnen.

  Streetart i Palma - gratis kultur i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Er du til street art? Da handler det om at gå på opdagelse i Palmas sidegader med det nysgerrige kamera om halsen, og så støder du helt sikkert på denne form for gratis kultur i Palma. Foto: © Blurf Dreamstime.com

  Street art og gadekunst er gratis kultur i Palma

  Palma er fyldt med gadekunstnere. Byen har både de klassiske karikaturtegnere, som du kan kigge over skulderen omkring Plaza Mayor, Sant Miguel eller neden for katedralen ved Parc del Mar. Er du derimod mere til den moderne street art eller graffiti, så finder du meget af dette på gavle og forladt bygninger i kvarteret omkring C/Sindicat.

  Læs mere om Palmas gadekunstnere.

  Madmarkederne er også gratis kultur i Palma

  Palma har fem faste madmarkeder. Det er faktisk fint bare at udvælge et og drive rundt og kigge på de handlende og det store udvalg af råvarer. Husk at gå på markedet om morgenen eller om formiddagen.

  Tag fx ind forbi Mercat d’Olivar og kig på fiskeafdelingen. Du kan også besøge markedet med levende dyr i Pere Garau, eller hvorfor ikke besøge Palmas ældste madmarked i det gamle fiskerkvarter Santa Catalina? Måske er det tid til en snack, lidt tapas eller et godt glas vin i en af de forskellige barer på markedet.

  Læs mere om Palmas markeder og om Mallorcas markeder.

  - Partner -

  Ideer til smukke bygninger i Palma

  Du kan faktisk se en masse gratis kultur i Palma ved at studere byens arkitektur og patioer. Tag fx et kig på det første hotel i Palma Gran Hotel, der nu er lavet om til en cafe, kunstshop og museum.

  Edifici Casasayas er to unikke bygninger, der er opført i modernismo-stilen, og jo længere tid du kigger, des flere detaljer dukker op i facadernes vinduespartier, balkoner og støbejernsarbejde.

  En anden pragtfuld bygning – ligeledes opført i modernismo-stilen – er Can Forteza Rey, der ligger lige i udkanten af Plaza Mayor. Tag dit kamera med og skyd et ægte, storby postkort.

  Ellers tag et smut forbi Plaza Quadradro og tag et kig på de skønne bygninger. Sid lidt på stenbænkene og mærk, hvordan Palma har sine små skjulte pladser, som turisterne ikke sådan lige finder frem til.

  Rådhuset i Palma - gratis kultur i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Et godt tip til gratis kultur i Palma er at tage et smut forbi Plaza Cort. Her ses et udsnit af Rådhusets facade på pladsen. Det er lige til at få hold i nakken af stå og betragte det kunstarbejde, der ligger i tagudhænget. Foto © Joaquin Ossorio Castillo | Dreamstime.com

  Rådhuset og Plaza del Cort

  Det barokke rådhus på Plaza del Cort er en lille arkitektonisk perle i Palma. Sid eventuelt lidt på stentrappen foran og kig på folk, der passerer forbi og nyd udsigten til Hotel Cort og Hotel Mamá. Træd også et par skridt væk fra rådhuset og fald i svime over det mørke tagudhæng med (svulstige) figurer.

  La Seu – Katedralen

  100 meter fra Plaza Cort ligger Palmas store gotiske Katedral. Når du kommer rundt om hjørnet tårner den sig op. Så lille et menneske kan være i sammenligning med et gigantisk monument.

  Det tog næsten 400 år at bygge katedralen, og der er masser at kigge på ude fra: De store glasmosaikker, de forskellige fyldningsdøre og indgangspartierne. Men betragt også katedralen nede fra bymuren; gå ned ad trapperne og tag et kig på den enorme katedral fra afstand.

  Lige neden for katedralen ligger Parc de la Mar, hvor du nemt kan få en times tid eller to til at gå. Her er skulpturer, legeplads, bordtennisborde, bænke og skyggefulde palmetræer.

  Hvis du kan lide grønne parker, har vi en guide til parker og oplevelser i Palma.

  Palmas kirker er gratis

  Mange af Palmas kirker står åbne for besøgende. Andre kirker har åbningstider for besøgende. Du falder over dem, når du går forbi, er dørene åbne tag et kig ind. Hav respekt for menigheden, hvis der en messe i gang.

  Hvis du bare vil kigge på kirker udefra, så gå forbi den skønne kirke på Plaza Santa Eulalia, og ikke langt derfra finder du den gamle Sant Francesc kirke.

  Det er umuligt at nævne kirker uden også at slå et slag for Palmas kirkegård. Den ligger ca. 3 km fra centrum og er et studie i stenhugger-kunst. Respektér andre besøgende.

  Mere gratis kultur i Palma – handelsgaderne

  Tag også et kig forbi den hyggelige bispehaven i Palma, der er et roligt og historisk åndehul midt i den gamle bydel.

  Det koster ikke noget at kigge på folk, som shopper, og Palma har selvfølgelig et utal af handelsgader. Både de dyre, de moderate og “de billige”. Du kan også læse, hvad de forskellige gader og kvarterer byder på af forretninger i vores guide til Palmas shopping.

  Skulle du på vejen få brug for en kaffe, så læs mere om de bedste kaffesteder i Palma.

  Topbillede til Gratis kultur i Palma: Foto © Artesiawells | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca