Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  SHOPPING I PALMA

  Mallorcinere og turister elsker shopping i Palma. Her er highend mærker, cocktailkjoler, makeup, håndtasker og klassisk fodtøj til mænd. Palma er den lille storby med snørklede middelaldergader og antik arkitektur mikset ind i butikker og handelsgader.

  PALMAS TOP 10 SHOPPING HITS

  Rialto Living. Det er umuligt at skrive om shopping i Palma uden at nævne Rialto Living. Deres butik er en oplevelse af luksus og har alt fra blomster til kunst, tøj og sko. På deres café i butikken kan du lige snuppe en kop kaffe.

  El Corte Ingles. Fordi det er en oplevelse, uanset om du køber noget eller blot er ude for at hente inspiration, især den store El Corte Ingels kan du nemt bruge et par timer i.

  Rouge Mallorca. Fordi de har alt i luksus accessories og håndtasker, fx Hermès, Chanel, Dior og YSL. Rouge Mallorca har en meget smuk beliggenhed i en autentisk Palma bygning lige ved Borne.

  Massimo Dutti. Fordi du får noget for pengene og samtidig kan imponeres over deres interiør. Massimo Dutti har flere shops i Palma, besøg især de to ved Borne

  Culinarium. Fordi det pludselig er sjovt at være i køkkenbutik og den trætte mand, der er vedhæng på shoppeturen kan få lidt genoplivning. Culinarium ligger tæt ved Palmas store madmarked Mercat d’Olivar.

  Camper. Fordi de har kvalitetssko med et særligt kendetegn og et prisniveau en tand lavere end i DK. Camper har flere shops i Palma, men besøg især den i Sant Miquel.

  Carhartt. Fordi de har kvalitet og tøj til begge køn. Carhartt WIP store ligger central i Palma.

  Pasa Tiempos. Fordi butikken har tøj til unge og har eksisteret i mange år og kæmper med at lokke folk ind i sin autentiske men også lidt svære beliggenhed på en af de snævre passager. Besøg Pasa Tiempos.

  Intimissimi. Godt nok et italiensk brand, men det lækreste lingeri i god kvalitet til overkommelige priser. Intimissimi har butikker over “hele Palma”.

  Casa Lima. Fordi den har spanske møbler, og hvis du endnu ikke har en bolig at indrette på Mallorca, så kan det være sjovt at gå og drømme om hvilken sunbed, der skal stå på din terrasse. Casa Lima ligger lige bag Borne.


  Massiomi Dutto - Palma Quickguide Shopping i Palma

  Dyre gader: Fx Passeig del Borne og Jaume III

  Mellemklasse gader: Fx Sant Miguel.

  De ”billige” gader: Fx Sindicato og OMS

  Butikker du ikke finder i Danmark: Massimo Dutti (bortset fra Kastrup lufthavn), Pull & Bear, Calzedonia, Camper, Bershka, Bimba & Lola, Tezenis, Stradivarius, Springfield og Intimissimi.

  Nedenfor er en mere uddybende guide med udvalgte områder i Palma og shoppingcentre på Mallorca. Handler shopping i storbyen Palma også om at få en god kop kaffe på en lækker café, da har vi skrevet en guide til nogle af de bedste kaffebarer i Palma.

  Shopping i Palmas lokale kvarterer

  Plaza España

  Shopping
  Hvis du ankommer i tog eller bus til Palma ankommer du formentlig på Estació Intermodal og dermed Plaza de España. Her finder du fx en stor Müller filial.

  Müller en tysk virksomhed men findes et hav af steder over hele øen. Det er Spaniens svar på en danske Matas. Den store flagship store på Placa España rummer to etager med beautyprodukter til en hver smag og prisklasse. Alle de kendte brands er repræsenteret samt diverse økologiske skønhedsprodukter fra det tyske marked. Desuden kan du finde fødevarer, herunder diverse helseprodukter. Her kan du læse mere om Helsekost i Palma. Lige rundt om det ene hjørne ligger Calzedonia, Intermissimi og Bershka.

  Café
  Plaza España er en stor åben plads med cafeer fx de to hyggelige caféer Bar Cristal og La Parada, men også de store fastfoodkæder holder til her, samt andre mere lokale spisesteder. Er der en højtid eller en mærkedag på øen kan der være opsat boder på pladsen.

  Til manden
  Manden kan fx orientere sig i turistinformationen lige ved stationen, eller bladre de forskellige magasiner og bøger igennem i den åbne blad-kiosk på pladsen, der er fyldt med internationale magasiner.

  Avinguda d’Alexandre Rosselló

  Shopping
  Fra Plaza España går den brede Avinguda d’Alexandre Rosselló. Her finder du bl.a. Zara, en lille Massiomo Dutti, Bershka og Mango Kids, men gadens kronjuvel er byens store El Corte Ingles, der er et stormagasin svarende til Danmarks Magasin, Illum eller Salling.

  El Corte Ingles ligger i mange af de større spanske byer og heldigvis også i Palma. Lækkert interiør og de obligatoriske parfumestande og duftprøver i stueetagen, når man træder ind. Den spanske kvinde forstår at klæde sig og sætte triumf på make-uppen, hun kan bære markant øjenskygge, knaldrød eller pink læbestift med gennemført stil! Lad dig inspirere og find tøj i alt fra absolut overkommelige priser til high-end mærker som Michael Kors, Hugo Boss og Ralph Lauren.

  I Spanien er der ofte sneget sig et par items eller to ind i den nyeste kollektion med lidt mere kant end, hvad man tør frigive i det kolde nord, fx en tætsiddende koboltblå eller pink Calvin Klein cocktailkjole.

  Café
  El Corte Ingles har en restaurant men hvis man vil lidt ud, kan man enten sidde på en af de første caféer på C. Aragón eller lige smutte over gaden i retning mod Sindicato og sidde på Plaza Alexandre Jaime.

  Til manden
  Manden kan fx kigge i Springfield eller Massimo Dutti, der har større herrekollektioner.
  I El Corte Ingles findes Club de Gourmet, hvor han kan lade sig friste, derudover er der en separat herreafdeling, samt etager med elektronik, køkken og sport.

  Lige bag El Corte Ingles ligger Cocinaria, en større køkkenbutik med design og separat vinafdeling.

  Sindicato - Shopping Palma Sindicato

  Shopping
  Carrer de Sindicato er en lang og smal handelsgade, der groft sagt går fra Plaza Mayor til Plaza Alexandre Jaume, her har den danske butik Tiger slået sig ned med en filial.

  Sindicato byder også på små særegne butikker; mestendels i den mere budgetvenlige afdeling. Der er en blanding af nyåbnede små tøjbutikker og gakkede gadget shops, isboder med skøre påfund, en Mango outlet, en autentisk hattemager, en oldgammel mallorcinsk skobutik.

  Gadens tilløbsstykke er Sephora, hvor kvinder i alle aldre jagter det nyeste indenfor make-up.

  Café
  I den ene ende af gaden lige overfor Tiger ligger bageri og Café Panaderia D’Estacio, hvor du træder ind på et glasgulv, herunder kan du se bagværkets tilblivelse. De har både borde ude og inde, udenfor er et godt sted at kigge lidt på mennesker, du kan også købe et magasin fra den åbne blad-kiosk lige ved, hvis du vil have læsestof til kaffen.

  I den anden ende af gaden ligger Arabay med udsigt til Plaza Mayor. Arabay er en rigtig fin kaffebar i flere etager. De sælger kaffetilbehør og har en kaffeskole. Arabay er et godt samlingssted til at lægge en plan eller kigge på forbipasserende.

  Mange (især turister) vælger at sætte sig på selve Plaza Mayor, det er dog ikke altid at kvalitet og priser hænger sammen på disse caféer/restauranter.

  Til manden
  Manden kan fx kigge i Footlocker og Apple Store, eller han kan blive sat af ved Can Iberic en drop in bar, der sælger Iberico skinke og vin.

  Carrer de Sant Miguel

  Shopping
  Fra strækningen Plaza España til Plaza Mayor løber Carrer de Sant Miguel. Denne handelsgade svarer til en mini Købmagergade i København. Du finder Camper shoes som er et spansk brand, lingeri hos Tezenis til teenageren og Calzedonia, hvor både de unge og lidt ældre kan være med.

  Midt på strækningen ligger en stor Pull and Bear butik med tøjudvalg og prisniveau til unge mennesker, ligeså vel som butikken Stradivarius, hvor en lind strøm af syntetisk parfume står ud af frontdørene og tiltrækker de helt unge.

  Desuden kan du fx finde Guess, Desigual, New Yorker og The Body Shop, samt diverse urmagere og smykkebutikker. MAC har sin egen lille makeup-shop, hvor du kan få lagt make-up af i den spanske stil.

  Café
  Har man brug for en kaffe eller en frokost er Cappuccino en meget autentisk oplevelse, særligt i deres gårdhave med springvand og vimsende tjenere.

  Til manden
  Manden kan fx tage et kig på Museu Juan March, hvor der både er en lille kunstshop og gratis adgang til deres samling, alternativt kan han liste ind i Mercat d’Olivar og kigge på alle de spanske råvarer lige fra skaldyr og fisk til frugt og grønt og flåede kaniner. Læs også om de andre markeder i Palma og Mallorcas markeder.

  FNAC der ligger i den ene ende af gaden er også altid sjov at drive rundt i, her kan man kigge på mobiler, kamera, computere eller bøger.

  Handelsgade i Palma - Alt Om Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Carrer del OMS

  Shopping
  Carrer del OMS der løber fra Plaza España til La Rambla er en gade med nogle lidt ”pudsige” butikker som fx kinaproduceret tøj af tvivlsom kvalitet, en isbutik der prøver sig for en enkelt sæson med økologiske ispinde, en autentisk bager hvor de mallorcinske bedsteforældre mødes.

  På OMS ligger også optikere, gavebutikker og her støder du med sikkerhed ind i nogle af de lokale, som lige er ude for at snuse lidt eller købe nye sko til børnene.

  Bag OMS finder du Placa del Bisbe. Her ligger en hyggelig lille park med bænke, legeplads og hockeybane.

  Kommer du på Placa del Bisbe tirsdage eller lørdage i tidsrummet 8-14 er der økologisk madmarked i Palma, hvor lokale bønder sælger deres produkter.

  Café
  Der ligger forskellige caféer på OMS, men er det tid til en bid bad så smut ind på Placa del Bisbe. Her ligger den autentiske restaurant Celler de Sa Premsa, der er meget besøgt af mallorcinere. Lige ved siden af ligger et økologisk supermarked – Mercasana, Vegan Store, hvis man bare vil have en “helsebar” eller lidt andet til farten. Læs mere om Helsekost i Palma.

  Til manden
  Manden kan fx kigge ALE-HOP, en af de andre gadgetbutikker eller gå i MaisVinilo Discos og bladre igennem LP’er.

  Rambla, Plaza Weyler og Plaza Mercat

  Shopping
  Forenden af OMS ligger Ramblaen, der med sine mange blomsterboder sender dufte ud i byen. Du finder også en møntbod der er et levn fra gamle dage og forhåbentlig ligger den der endnu. På trækningen ligger også et gammelt kloster, butik med musikinstrumenter og Alma Vintage møbelforretning. Ramblaen slutter ved trapperne, der fører op til Plaza Mayor, dem lader vi være og drejer rundt langs Teatre Principal og støder ind i Plaza Weyler og Placa Mercat, hvor du finder Bimba & Lola, C&A og H&M.

  Café
  Vil du have stillet den hurtige sult, kan du hos ”Alaska” købe fastfood på 80’er manér, eller gå ind på den trendy tapasbar La Rosa Vermutería.

  Er du mere til cocktail, kan du gå på Nicolás eller Gibson Bar. Trænger du til dagens kulturoplevelse, stik da hovedet ind hos kulturcentret Can Balaguer.

  Til manden
  Manden kan fx kigge på den smukke arkitektur på Grand Hotel, der oprindeligt var Palmas første hotel, nu huser det en større kunstsamling med shop. Læs mere om Palmas museer.

  Mange sidder også overfor og nyder en aperitif på en af de små hyggelige fortovscaféer. Eller måske er butikken Gant et besøg værd?

  Passeig Borne

  Shopping
  Paseo del Borne ligger de eksklusive butikker som Corner, Louis Vuitton, Uterqüe og Hugo Boss, samt Zaras flagship butik. Borne er altid smuk at slentre hen ad under trækronerne, men tag også lige et smut forbi den svenskejede Rialto Living på Sant Feliu, der sælger mange forskellige luksusitems.

  På Borne ligger Massimo Duttis flagship butik smukt placeret i en historisk bygning. I stueetagen træder du ind på et voluminøst gulvtæppe, der skaber en lyddæmpende atmosfære. Her kan du vandre rundt og se, hvad årstidens kollektion har at byde på indenfor beklædning, tasker og smykker. Går du op ad den elegante trappe, er det næsten som at træde ind i et royalt rum. Her folder yderligere kvadratmeter sig ud med klassisk tøj i lækre materialer, og du får lov at være lidt ”rig med de rige” uden nødvendigvis at gå fallit. En stilfuld hverdagskjole af rimeligt kvalitetsstof koster typisk mellem 50 og 90 euro. Du kan finde smykker, læderpunge, tasker og tørklæder der giver en mærkbar luksus-feel, når du forlader butikken med deres diskrete guld logo på den sorte shoppingbag.

  Bag Borne er der også mange hyggelige shoppinggader, herunder: Carrer de Jaime II, Pas d’ent Quint, Carrer de Sant Nicolai eller Carrer de Colom.

  Café
  Mange vælger at sætte sig på en af caféerne på Borne, en fin oplevelse er caféen i Rialto Living, og hvis man vil have leben er der Cappuccino og Bar Bosch med udendørsservering, her er altid hyggeligt og gang i den.

  Til manden
  På Borne kan manden med fordel gå i Massimo Duttis herrebutik, og lade sig inspirere af den spanske mand, som ikke er bange for at dresse sig op. Zara og Corner huser også en herreafdeling. Alternativt kan han sidde på stenbænkene og kigge på byens leben.

  Jaume III og Passeig de Mallorca

  Shopping
  Jaume III løber fra Plaza del Rey Joan Carles til Passeig de Mallorca. Palmas anden El Corte Ingles ligger på strækningen, og det er hyggeligt at slentre hen ad Jaume III. Her går man langs søjler og rundbuer på et fortov af smukke men lidt glatte sten. Gaden rummer butikker med fodtøj fx Camper og Clarks. Ligeledes finder du undertøj hos Womens Secret eller Calzedonia.

  Er du til kvalitetsmærker finder du Sandro, Guess og IKKS her. Det er desuden værd at ose ned ad Bonaire og dens sidegader.

  Forenden af Jaume III ligger Passeig de Mallorca med sin kanal. Her er både mulighed for at hvile benene på en bænk eller spise på en af de utallige restauranter. Ligeledes kan det altid være sjovt at kigge på ejendomsmæglernes vinduesruder og drømme sig væk i ferieboliger.

  Café
  Der ligger et par caféer på Jaume III, men ellers er der også et fantastisk view ud over byen til Katedralen oppe fra El Corte Ingels´ cafe. Der ligger ligeledes nogle fine spisesteder langs Passeig de Mallorca.

  Til manden
  På Jaume III kan manden fx kigge i Camper eller Nespresso, ligesom der findes flere sportsbutikker på strækningen. El Corte Ingels har også en mandeafdeling eller en lille Club de Gourmet med delikatesser.

  På Passeig de Mallorca kan han lige stikke hovedet ind i Birgit Müllers køkkenindretningsbutik eller gå ned forbi Es Baluard Museum, der har et åbent gårdmiljø, hvorfra han kan kigge ud over Palmas havn.

  Bager - Santa Catalina Santa Catalina

  Shopping
  Området Santa Catalina ligger lige på den anden side af Parc de Sa Feixina. Santa Catalina er et skævt gammelt fiskerikvarter, der med sine karakteristiske lave bygninger har sin helt egen stil.

  Her finder du et lidt mere alternativt hipster miljø med flere forskellige små shops drysset ud på de snørklede gader, hvor flere af dem kun er for fodgængere.
  Området minder om det gamle Brick Lane i London, det er råt men charmerende, og det tiltrækker dem, som gerne vil finde tøj og kvalitetsprodukter, der ikke er masseproducerede, men som er specielle.

  Gaderne Sant Magi, Pou eller Fabrica er bestemt et par slentreture værd. Her er ingen store butikskæder men derimod små butikker, der prøver lykken. Nogle klarer den og etablerer sig, andre består kun 1-2 sæsoner.

  Café
  Santa Catalina rummer et hav af spisesteder, herunder det klassiske spanske køkken, asiatisk, italiensk og flere med klimabeviste menukort.
  Er man i cocktail humør, er Bar Cuba autentisk og meget velbesøgt af lokale og turister.

  Til manden
  Manden kan fx gå på Palmas ældste madmarked med frisk fisk, skinker og frugt og grønt. Eller måske i den svenskejede Palma Bread, hvor han kan være heldig at de lige har bagt thebirkes.

  Shoppingcentre på Mallorca

  Vil du have alle butikker samlet på et sted, så findes der flere shoppingcentre på Mallorca. De har alle et meget bredt udvalg af butikker og spisesteder. Nogle er open-air, et andet er mere som et traditionelt mall. Her kan du finde alle de store brands, både de internationale og de spanske.

  Porti Pi

  Omkring 4 km vest for Palma Centrum finder du Porti Pi, der er Palmas ældste shopping center. Her er mere end 140 butikker fordelt på fire etager. Palmas bybusser EMT kører derud, fx nr. 1 eller 4. Læs mere om den offentlige transport på Mallorca.

  Shopping
  Her er alle mærkerne, du kender og mere til. Fx Calvin Klein, Zara, Mango, H&M, Lacoste, Levis, Womens Secret, Intimissimi, Carrefour, etc. Åbningstider: 9-22 mandag til lørdag. Porto Pi

  FAN

  FAN åbnede i 2006 og er designet som en form for udendørs shopping center. FAN ligger på den anden side af Palma – ud mod lufthavnen ca. 6,5 km fra Palma centrum. EMTs bybusser stopper ved FAN fx nr. 18, 23 eller 28. Læs mere om den offentlige transport på Mallorca.

  Shopping
  Carrefour Group står bag byggeriet, og det er deres hidtil største byggeri i Europa, hvorfor du også finder et utal af butikker og brands, fx Guess, Vans, Primark, Media Markt, JYSK, Adidas, Decathlon, Pandora etc. Åbningstider: 10-22 mandag til lørdag. FAN

  Mallorca Fashion Outlet

  Ca. 12-13 km uden for Palma ligger Mallorca Fashion Outlet, tidligere kendt under navnet Festival Park. Du kan ankomme i bil eller med TIBs tog og stå af på Es Caülls. Læs mere om den offentlige transport på Mallorca.

  Hos Mallorca Fashion Outlet kan du købe tidligere kollektioner til nedsat pris, og det ligger ”open air”, så her er det muligt at få lidt sol, mens du går fra butik til butik, eller hvis du vil have en udendørs frokost imens.

  Shopping
  Her finder du over 100 brands så som Nike, Calvin Klein, Converse, Carhartt, The Body Shop, Zwilling, Camper, Clarks, Diesel, Lacoste, etc. Åbningstider: 10-22 mandag til søndag. Mallorca Fashion Outlet.


  Andre oplevelser i Palma og udflugter fra Palma
  Er du på udgik efter seværdigheder i Palma, gratis oplevelser i Palma eller udflugter fra Palma kan du også læse mere om disse. Måske kan det også være en idé og kigge i kampprogrammet og se om RCD Mallorca spiller La Liga fodbold, mens du er på øen.


  Rejs Til Mallorca foreslår
  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Dianna B. Loft - Forfatter Rejstilmallorca.dk
  1 INDLÆG0 KOMMENTARER
  Stinus Olesen - Forfatter Rejs Til Mallorca
  85 INDLÆG0 KOMMENTARER

  Partnere