Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Købsprocessen ved boligkøb på Mallorca

  Bolig købsprocessen på Mallorca - Din Mallorca Guide Rejstilmallorca.dk

  Følgende artikel kan være med til at give dig et første indblik i de forskellige juridiske trin. Få dem gerne uddybet og forklaret af din advokat. I Bolig købsprocessen på Mallorca er der meget at holde styr på.

  Køb af bolig på Mallorca

  Det bør nævnes, at du i Spanien køber som beset, da der ikke er et system med en tilstandsrapport eller ejerskifte-forsikring. Vil du have en tilstandsrapport, skal du selv bestille og betale udgiften hertil. Endvidere skal du kende til nedenstående omkring Bolig købsprocessen på Mallorca:

  NIE nummer

  Du skal have et NIE nummer (identifikationsnummer for udlændinge) for at kunne købe bolig på Mallorca/Spanien. Ofte kan den Spanske Ambassade i Danmark hjælpe med at søge. På Den Spanske Ambassade i Danmark kan du ansøge om dette med den begrundelse, at du ønsker at købe en bolig i Spanien. Der findes en EX-15 formular – husk at have dit pas ved hånden. Det tager cirka 4 uger. Du kan også anmode om en aftale med politiet i Spanien og ansøge om NIE nummer på stedet. Rådfør dig med din advokat.

  Du kan også vælge at få hjælp på vores egen MALLORCA BOLIG hjemmeside. Her kan vi hjælpe mere med Bolig købsprocessen på Mallorca.

  Reservationskontrakt ”contrato de reserva”.

  Mod et depositum (typisk på 3.000-6.000 euro) kan boligen tages af markedet – som regel i en periode på 2-4 uger, så andre ikke køber den for næsen af dig. Denne tid kan din advokat bruge på at undersøge ejendommen. OBS på at det depositum ofte vil være tabt, hvis handlen ikke gennemføres. Gennemføres handlen medregnes det betalte beløb som en del af den samlede købesum.

  Undlad som udgangspunkt at skrive under på noget, før du har talt med din advokat. Mange mæglere er gode til at presse på, men selv om du har fundet drømmeboligen, er det bedre at være sikker end at blive overrasket, og der kommer altid en ny drømmebolig til salg.

  Tjek af ejendommen

  Dette trin har flere faser. Advokaten tjekker, at ejendommen er lovlig og tilhører sælger. Dette er et ret vigtigt punkt i Bolig købsprocessen på Mallorca.

  • Er der salgsbegrænsninger, gæld til skat/boligforening eller manglende godkendelser ved ejendommen?
  • Må boligen benyttes hele året til beboelse?
  • Har boligen tidligere været anvendt til noget andet, fx lager?

  Skulle der opstå juriske problemer, kan du her trække dig ud af købet. Dette vil derimod ikke være muligt, hvis du underskrev en foreløbig salgskontrakt, som nogle hurtige mæglere måske kan tilbyde for at speede processen lidt op.

  Juridisk rapport – ”Nota simple”

  Når tjekket af ejendommen er udført og alt forhåbentlig er fint, så vil der blive indhentet et ”nota simple”, som er en form for kort juridisk rapport over boligen. Nota simple svarer til den danske tingbogsoplysning. Den findes på alle ejendomme og viser, hvad der er registreret på ejendommen; bygninger, arealer, ejere og lån med mere.

  Sideløbende bør du have dit NIE-nummer nu, så din advokat kan registrere dig hos de spanske skattemyndigheder. Ligeledes skal du registreres hos de forskellige forsyningsselskaber (fx el, vand, gas).

  Købskontrakten – ”Contrato de compraventa”

  Købskontrakten aftaler samtlige detaljer ved købet samt prisen, og denne bliver også underskrevet af sælgeren. Notaren er stadig ikke indblandet, men som regel bliver et større depositum på 10% af købsprisen betalt. De 10% betales senest 5 dage efter at begge parter har skrevet under og bør fra købers side altid deponeres hos egen advokat, notaren eller mægler, men aldrig sendes direkte til sælger.

  Herefter sættes dato for mødet hos notaren, hvor skødet skal underskrives og boligen overtages.

  Skødet ”Escritura”

  På dagen møder alle parter op hos notaren for at underskrive skødet og evt. testamente. Det kan være en idé at forhøre dig hos din advokat om de spanske arveregler inden køb.

  Notaren er ikke en rådgiver, men en person som sørger for, at stemplerne er korrekte samt, at de rigtige dokumenter bliver præsenteret og underskrevet.

  Din advokat kan også mod en fuldmagt underskrive for dig, hvis du ikke selv kan være tilstede på dagen. Hos notaren bliver den endelige betaling overført, og du får nøglerne til ejendommen. Du vil ligeledes få copia simple, der en kopi af skødet. Skulle der være pant i boligen, beholder banken den originale kopi af skødet, indtil lånet er færdigbetalt.

  Registrering af ejendomsretten

  Dette gøres på ejendomsregistret og er det sidste trin i den juridiske proces. Det kan udføres af dig, din advokat eller af notaren. Denne proces kan tage op til tre måneder, men den er meget vigtig, da den sikrer, at den rette person – det vil sige dig – betaler ejendommens skat, og ingen andre end dig har ret til at sælge boligen igen.

  Udgifterne hertil ligger som regel omkring 0,4% af købssummen.

  Bolig købsprocessen på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca.

  Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca.

  Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst. Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  BOLIG LINKS

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Bolig købsprocessen på Mallorca: © Maksymiv7 | Dreamstime.com