Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  SóllerVandreruter i Sóller på Mallorca

  Vandreruter i Sóller på Mallorca

  Leder du efter vandreruter i Sóller på Mallorca, så læs med og bliv inspireret til en tur, der passer til dit træningsniveau. Nederst i artiklen kan du læse om guidede ture i Sóller af Naturvejleder Mireille Segato van Berkel, som i 2021 blev nomineret til en af Danmarks bedste naturvejledere.

  Vandring i Sóller på Mallorca

  Du kan komme til Sóller med bil, bus eller tog. Fra Palma kan du springe på en af Tibs busser under Plaza de España eller tage en tur med veterantoget, der også bliver kaldt Appelsinruten mellem Palma og Sóller.

  Alternativt er der blot 30 minutters kørsel i bil fra Palma. Har du brug for at leje en bil på Mallorca, kan vi anbefale Ibacar, der er et billigt og troværdigt firma. Vi har lavet en rabataftale, så du kan spare penge, når du lejer bil på Mallorca.

  Mange vælger også at indlogere sig i Sóller, Port de Sóller eller Deiá, og derved er det jo ingen sag at smutte ud på vandrestierne.

  Husk også at læse om de gode råd, når du vandrer på Mallorca og endagsturen til fæstningen Castel d’Alaró.

  - Partner -

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – pilgrimsruten

  Den klassiske pilgrimsrute på Mallorca slår også sine stier forbi Sóller. Helt konkret drejer det sig om etape 4, der løber fra Deiá til Muleta/Port de Sóller og er omkring 10 km, samt etape 5 der løber fra Port de Sóller til Tossals Verds i Escorca og er en tur på omkring 28 km.

  Se kort over de forskellige etaper på pilgrimsruten – Ruta en Pedra de Sec.

  Vandring omkring Soller - vandring på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Kirken Sa Capelleta Santa María de l’Olivar står nærmest mytisk placeret i naturen. En vandretur hertil er en af de mange spændende vandreruter i Sóller på Mallorca. Foto: © Martin Hatch | Dreamstime.com

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – den religiøse

  En kort og nærmest religiøs rute er fra Sóller til Sa Capelleta Santa María de l’Olivar. Vandreturen er omkring 3 km, hvor du ad snoede veje bliver ført op til den lille stenkirke, der er som taget ud af et eventyr – helt magisk. Kirken er godt nok aflåst, men du kan stadig smugkigge ind og få et glimt af Jomfru Maria.

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – den smukke

  Ruten fra Port de Sóller til kunstnerbyen Deiá er en af de mest populære og anbefalelsesværdige distancer. Vandreturen er 12,6 km lang. Her kommer du undervejs igennem olivenlunde og små landsbyer. Tibs busser kører også imellem de to byer, hvorfor du kan gå den ene vej og springe på bussen den anden vej hjem.

  Læs mere om den offentlige transport på Mallorca.

  - Partner -

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – de lette

  Søger du en kortere vandretur med start og slut i Sóller søg da efter Camí de ses Tres Creus på kort over vandreruter på Mallorca. Denne tur går fx forbi Sóllers stemningsfulde kirkegård og er omkring 4 km.

  En anden let vandretur kunne gå til Biniaraix, der er en skøn lille bjergby. Turen er omkring 2 km. Biniaraix byder på charmerende gader, et antikt vaskeri og en rasteplads til æslerne.

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – de moderate

  Hvis du først har vandret fra Sóller til Biniaraix, da kunne turen gå lidt videre mod Foranlutx, der er en strækning på yderligere 3,2 km. Ruten kan findes, hvis du på kortet over vandreruter på Mallorca søger efter ruten Camí des Creuer. Fornalutx er en malerisk by, der flere gange er havnet højt på listen over Spaniens smukkeste byer.

  Vandring på Mallorca - Fornalutx - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Fornalutx er en af de små, rustikke og charmerende byer i Soller-dalen. De forskellige vandreuter i Sóller på Mallorca har alle noget specielt at byde på undervejs. Foto: © Fotoandvideo | Dreamstime.com

  Camí de sa Figuera kan ligeledes søges frem, og det er en smuk vandretur på omkring 8 km, der løber fra Sóller til Port de Sóller. Du kan evt. snuppe sporvognen tilbage til Sóller.

  Vandreruter i Sóller på Mallorca – den lange og seje

  For de veltrænede og garvede vandrere, der vil ud på et eventyr, kunne turen gå op til Cubersøen. Her vil det spektakulære syn af søen beliggende mellem bjergene tage pusten fra dig. Fra Sóller er det en strækning på omkring 9 km. Husk at du også skal hjem igen.

  Alternativt kører der i sommermånederne bus mellem Sóller og Cubersøen.

  - Partner -

  Guidede vandreture i Sóller på Mallorca

  Ønsker du at vandre med en meget kyndig guide, foregår Mireilles guidede ture i 2023 i maj, juli og september og koste 35 euro pr. deltager.

  Tilmelding til guidede ture sker via naturhelten.dk.

  Turene ligger fra kl. 09 til 12, så det ikke bliver for varmt. Turene bliver tilpasset, så alle kan deltage. Undervejs vil der blive stoppet op flere steder og fortalt om det, deltagerne møder på ruten. Pauser og et roligt tempo kan således forventes.

  Læs med nedenfor, hvor Mireille forklarer om sit forhold til Mallorca, Sóller og hvad du som deltager kan forvente på en af hendes guidede ture.

  Guidede vandreture i Soller - vandring på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Naturvejleder Mireille har et stort kendskab til naturvidenskab, biavl, dyre- og planteliv, og hun udbyder vandreture i Sóller-dalen med fokus på områdets landskab og dyreliv. Foto: Mireille Segato van Berkel.

  Hvorfor er du faldet for Mallorca?
  Efter flere besøg på øen blev jeg opmærksom på, at Mallorcas klima gør, at mit arbejde kan udfoldes i flere måneder om året. På grund af det varme klima omkring Mallorca er plante- og dyrelivet aktivt i flere måneder om året, hvilket betyder at dyre- og plantelivet ikke går i hi som i Danmark, og derfor kan den naturlige biodiversitet følges i længere perioder.

  Hvorfor er området omkring Sóller så specielt at vandre i?
  Sollers naturområder er helt specielle, da dalen var svær at komme til i gamle dage, og området er på en måde gået lidt udenom turismens indtog på øen. Dette har betydet en stor og naturlig udvikling af fx oliven og citrusfrugter.

  Inden turistindustrien havde Sóller-dalens naturlige ressourcer en stor betydning for de lokale, som levede af høsten i dalen. Overtro, sagn og tilbedelse har også haft en stor værdi for folket i dalen, og i dag er området stadig noget særligt både i form af dufte fra vilde urter i vejkanten til bær, citrusfrugter og hundrede år gamle oliventræer, som står tilfældigt placeret i landskabet, og indbyggerne i dalen passer stadigvæk godt på naturen.

  Lokalbefolkningen har nemlig altid haft et samspil med naturen i dalen, så området ikke led overlast. Fx har der været en bevidsthed om ikke at drive rovdrift på fisk og skaldyr i Middelhavet. Den naturkultur, der er i området, gør Sóller til et fantastisk sted at lære om og forstå naturen.

  Hvad kan deltagerne forvente at opleve på en af dine guidede vandreture?
  De vil få mulighed for at smage, føle og dufte på naturens spisekammer, imens der bliver fortalt om dyrenes påvirkning på naturen. Hvilke dyr søger hvilke planter, og hvordan kan naturen på Mallorca have en betydning for naturen på fastlandet og hele vejen videre op igennem Europa?

  Turene vil også bringe os til specielle lokale producenter, som vil fortælle, hvordan de dyrker økologisk i dalen. Deltagerne vil blive klogere på, hvordan biodiversiteten fungerer i naturen – og at alt i naturen hænger sammen – også videre op til naturen i Danmark.

  Tilmelding til guidede ture sker via naturhelten.dk.

  Topbillede til artiklen Vandreruter i Sóller på Mallorca: © Artesiawells | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca, så du kan lære mere om den skønne ø og få det bedste ud af din næste rejse til Mallorca.

  Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca