Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Valg af boligtype på Mallorca

  Valg af boligtype på Mallorca - Din Mallorca Guide Rejstilmallorca.dk

  Vi skal se lidt på valg af boligtype på Mallorca. De fleste vælger at købe lejlighed på Mallorca, men mange drømmer også om byhus, villa eller en finca (landejendom).

  Vælg din bolig på Mallorca

  Finca på Mallorca

  En landejendom midt ude i naturen med langt til næste nabo og højt til himlen. Lyder det ikke idyllisk? Måske med oliven-, mandel- eller frugttræer på grunden samt din egen nyttehave.

  Mange drømmer om sådan en oase på Mallorca, når det handler om valg af boligtype på Mallorca. Det er vigtigt at gøre sig klar, at disse fincaer kan variere meget i størrelse:

  Fra den lille ruin på en forladt grund med en brønd men uden forsyning af el, og i den anden ende af skalaen findes de store og nyrenoverede landejendomme med pool, terrasser, tennisbane og plads til flere familier.

  Det kan være nødvendigt med en grundig byggesagkyndig gennemgang af fincaens tilstand inden køb, ligesom en juridisk rådgiver bør tilknyttes for at sikre at eventuelle tilbygninger er lovlige. Vær opmærksom på, at der kan være begrænsninger for udvidelse af fincaens faciliteter. Tilslutning til forsyningsselskaber bør undersøges nøje (vand, kloakering/tank, el, internet etc.).

  Fincaer kræver tit løbende vedligeholdelse, og der bør nok også falde en tanke på, hvem der skal holde opsyn med boligen, hvis denne ikke bliver brugt henover en periode?

  Er tilgængeligheden til fincaen via små grusveje, kan lastbiler måske have svært ved at komme frem i tilfælde af større renovering. Hvor er de tætteste byer og indkøbsmuligheder i det hele taget?

  Når det er sagt, så kan dette valg af boligtype på Mallorca danne den perfekte ramme for både familie og venner omkring pool eller barbecue lige midt i den mallorcinske natur. Den aktive ferie er oplagt på selve grunden eller i de nærmeste omgivelser, og samtidig kan en finca være en base for fordybelse, kreative projekter og ro. En finca er et specielt, autentisk og roligt valg af boligtype på Mallorca.

  Villa, by- og rækkehus på Mallorca.

  Her går vi som regel lidt ned i størrelsen af grunden og rykker tættere på byerne. Her er normalt styr på forsyningen af el, vand, kloakering, gas, internet, telefoni og gerne også tv. Ligesom at indkøbsmuligheder som regel er tættere på end ved valg af en finca.

  Villaer giver mulighed for at være lidt mere dig selv, hvorimod ved valg af et rækkehus eller et byhus har du dine naboer tættere på. Som regel har disse boligtyper egen have, terrasse, pool eller måske fællesområder med dertilhørende faciliteter. Ligeledes kan parkering, opsyn og foreningsliv være indtænkt, og adgangen til og fra boligen er gerne ad bekvem infrastruktur.

  Et andet spørgsmål du kan stille dig selv: Søger du efter etplanshus, eller har du det fint med trapper?

  Nogle villaer bygget omkring 60’erne er måske opført ”lidt hurtigt”. De kan have været brugt meget til udlejningen eller have haft en del forskellige ejere igennem årene og kræver nok en nøje gennemgang af en byggesagkyndig. Måske er en større renovering nødvendig ved overtagelse, ligesom der løbende kan være et behov for vedligeholdelse

  Nybyg er gerne indflytningsklar og kræver som regel ikke vedligeholdelse de første mange år, men til gengæld ved du jo ikke, hvad tiden, brugen og vejret vil gøre ved boligen.

  Bare fordi det er ens egen have og grund, kan du måske ikke lige grave en pool ned eller udvide med carport eller gæstehus. Igen er det nødvendigt at få en juridisk vurdering af lovlige tilbygninger og fremtidige byggemuligheder på grunden. Sagsbehandlingstider på Mallorcas rådhuse kan være tidskrævende og opslidende.

  Køber du i udkanten af byerne, hvor oplandet endnu er fladt og udsigten god, kan der ligge planlagte kommunale projekter i støbeskeen.

  Nogle rækkehuse og villaer er nok praktisk indrettede, men de mangler måske lidt af den autentiske byggestil, som byhusene giver. Er området primært etableret for turister, eller er der også en mulighed for blive en del af landsbyens hverdag?

  I disse boligtyper kan du have alle dine personlige ting, hvilket gør det muligt at rejse let til og fra Mallorca, ligesom venner og familie lige kan dukke op til et par overnatninger i det ekstra soveværelse. Samtidig har du som regel større udendørsfaciliteterne og er mere ”dig selv”, end i en lejlighed. Dette valg af boligtype på Mallorca giver dig lidt af det hele.

  Lejlighed på Mallorca

  Som tidligere nævnt vælger de fleste at købe en lejlighed på Mallorca. En lejlighed kan kræve mindre vedligeholdelse end et hus. Som regel er en lejlighed del af en forening, og dermed deles udgifterne til større renoveringer, men flere ejere giver selvfølgelig også flere meninger, og dermed er det sværere at sætte dit personlige præg på de fælles ansvarsområder.

  Et gammelt ejendomsbyggeri kan være charmerende men måske lyt. Betonbyggeri kan af og til mangle lidt spansk autenticitet, men det har måske ikke brug for at få udskiftet en loftsbjælke et sted i ejendommen.

  Tag et godt kig på ejendommen udefra og de fællesområder, der er tilgængelige. Kig efter skader og renoveringer. Få en fornemmelse af hvem som bor i ejendommen.

  Overvejelser ved et lejlighedskøb, når du vælger boligtype på Mallorca:

  • Hvilken etage foretrækker du, og er elevator et must?
  • Hvad med parkering?
  • Skal lejligheden have balkon, altan eller terrasse? Eller er det rigeligt med en karnap, fordi ejendommen har en fælles tagterrasse eller et fælles gårdmiljø?
  • Hvad med udsigten, lys, fugt og lyde udefra?
  • Og hvad med naboerne? Er de skiftende feriegæster eller fastboende, som skal op på job, og bliver de irriteret, hvis I sidder og snakker på altanen en nat i juli måned?
  • Bor de andre ejere i ejendommen, eller benyttes deres lejligheder til udlejning, og er de andre lejligheder dermed ”en forretning”, hvis udgifter skal holdes nede?
  • Hvordan er overboens vandinstallationer? Er de andre lejligheder sat i stand?

  Mange ting finder du først ud af, når du har købt, men det kan være godt at have tænkt lidt over tilværelsen i en etageejendom.

  Lad ikke alle disse overvejelser tage modet fra dig, for naboskabet kan også være en stor fordel. Naboer kigger efter hinandens lejligheder, og i nødsituationer kan hjælpen være tæt på. Du kan endda få nye bekendtskaber, ja måske er hele projektet med dit boligkøb på Mallorca at lære spansk og blive integreret i byens hverdag.

  Fra en lejlighed kan du nemt lige smutte ned på “den lokale” uden at starte bilen, for byens muligheder ligger lige udenfor døren.

  Flere og flere lejlighedsejere har ikke brug for at leje bil til alle ferier. Udflugter kan planlægges med Mallorcas offentlige transport, der er et fintmaskede net strakt ud over hele øen.

  Ligeledes kan en lejlighed være nem at lukke ned og ”forsegle” ved afrejse, og igen let at åbne og lufte ud ved ankomst, og dermed kan selv små weekendturene give mening og livskvalitet. Valg af boligtype på Mallorca kan ofte ændre sig, mens man søger.

  BOLIG LINKS

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Valg af boligtype på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca.

  Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca.

  Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst. Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Valg af boligtype på Mallorca: © Claudiahake | Dreamstime.com