Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Salg af bolig på Mallorca

  Salg af bolig på Mallorca - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk

  Vores side om Salg af bolig på Mallorca kan give dig et indtryk af processen ved salg af en bolig på Mallorca. Det anbefales, at du får en advokat, som kun varetager dine interesser. Det er en god ide, at du besøger vores MALLORCA BOLIG og får hjælp fra start til slut.

  Sælg din bolig på Mallorca

  Registrering af eventuelle nye faciliteter til boligen

  Har du været boligejer igennem en årrække og lavet ændringer af boligens faciliteter, da er det nødvendigt at aktualisere en registrering af disse inden dit salg af bolig på Mallorca.

  I gamle dage var der måske ikke samme kontrol med boligernes faciliteter ved et ejerskifte, men der er blevet strammet meget op, og der afholdes kontrol med, at ejendommens er registreret konkret mht. kvadratmeter, nye elinstallationer, turistlicens til udlejning og tilbygninger såsom pool, redskabsskure, etc.

  Fastsættelse af boligens salgspris

  Det er en god idé at få flere ejendomsmæglere til at give en vurdering af boligen. Der er endda mulighed for, at flere mæglere kan have boligen til salg, men vær realistisk mht. prisen. Det kan også være en god ide at arbejde med én mægler, som eksklusivt står for salget. Læs mere på MALLORCA BOLIG.

  Som regel er udbuddet af ejendomme stort, og det betyder, at du som sælger har mange andre konkurrenter i markedet. Drømmescenariet er at tillokke flere købere, som vil have boligen og derved ender med at byde hinanden op.

  Mange sælgere vælger at inkludere alle hårde hvidevarer, møbler etc. i salget, da det kan være med til at gøre boligen mere interessant for en køber. Samtidig kan det spare dig for at skulle flytte eller opbevare disse efter salget.

  Salg af bolig på Mallorca - hjælp til salg af bolig på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Der er adskillige ting og processer at sætte sig ind i, når det handler om salg af bolig på Mallorca. Rejs Til Mallorca kan hjælpe dig i mål med dit boligsalg. Foto: © Feverpitched – Dreamstime.com

  Ejendomsmæglersalær

  I Spanien ligger salæret til ejendomsmægleren typisk et sted mellem 3-5% af salgsprisen tillagt IVA (spansk moms) på 21% .

  Boligens energicertifikat

  I 2003 blev der indført en lov ved salg af boliger i Spanien, der gør, at boligen skal have en Energi Attest – energicertifikat.

  En fagkyndig person skal udarbejde dette energicertifikat, og prisen afhænger af boligens størrelse, men udgiften hertil ligger omkring 100-200 euro.

  Herefter skal en fagmand registrere dette energicertifikat til myndighederne.

  Skat af fortjeneste ved salg af bolig på Mallorca.

  Som udlænding og dermed ikke-resident i Spanien skal du betale kapitalvindingsskat på forskellen mellem købs- og salgsværdien af boligen. Det anbefales, at du får hjælp til at udregne dette af en rådgiver, da det er et større regnestykke, der kan indeholde de oprindelige købsudgifter, udgifter til nye faciliteter til boligen og salgsudgifter.

  Det kan være godt at have et indtryk af denne skat, inden du sætter dig fast på en salgspris. Skattesatsen af fortjenesten udgør 19%.

  Som ikke-resident skal notaren tilbageholde 3% af salgsprisen for at dække denne skat, og det er en vigtig note at have in mente, især hvis du står og skal bruge pengene til køb af en ny bolig. Det beløb, der er tilbageholdt, bliver indbetalt til de spanske skattemyndigheder som en form for aconto skat for en sælgers evt. fortjeneste ved et salg.

  Efter notarmødet skal sælger indsende en skatteformular, der dokumenterer tab eller gevinst ved boligsalget. Har der været lille eller ingen gevinst ved salget, skal sælger ansøge om at få refusion af beløbet.

  Da denne proces har diverse tidsfrister og ikke er automatiseret af de spanske skattemyndigheder, er det vigtig at få hjælp af din advokat. Det kan vi hjælpe dig med på MALLORCA BOLIG.

  Mallorca Bolig SIder

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca
  Salg af bolig på Mallorca - Rejs Til Mallorca kan hjælpe dig med alt inden for bolighandel - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Det handler om at komme ud til køberne, når du vil sælge din bolig på Mallorca. Rejs Til Mallorca har kontakt til et stort netværk af Mallorcaelskere. Foto © Nemesio Jimenez Jimenez – Dreamstime.com

  Salg af bolig på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca. Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca. Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst.

  Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen.

  På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Besøg i øvrigt vores Danskere på Mallorca Gruppe på Facebook.


  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 


  Topbilledet til artiklen Salg af bolig på Mallorca: © Victor Torres | Dreamstime.com

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca