Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Salg af bolig på Mallorca

  Salg af bolig på Mallorca - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk

  Vores artikel om Salg af bolig på Mallorca kan give dig et indtryk af processen ved salg af en bolig på Mallorca. Det anbefales, at du får en advokat, som kun varetager dine interesser. Det er en god ide, at du besøger vores MALLORCA BOLIG og får hjælp fra start til slut.

  Sælg din bolig på Mallorca

  Registrering af eventuelle nye faciliteter til boligen

  Har du været boligejer igennem en årrække og lavet ændringer af boligens faciliteter, da er det nødvendigt at aktualisere en registrering af disse inden dit salg af bolig på Mallorca.

  I gamle dage var der måske ikke samme kontrol med boligernes faciliteter ved et ejerskifte, men der er blevet strammet meget op, og der afholdes kontrol med, at ejendommens er registreret konkret mht. kvadratmeter, nye elinstallationer, turistlicens til udlejning og tilbygninger såsom pool, redskabsskure, etc.

  Fastsættelse af boligens salgspris

  Det er en god idé at få flere ejendomsmæglere til at give en vurdering af boligen. Der er endda mulighed for, at flere mæglere kan have boligen til salg, men vær realistisk mht. prisen. Det kan også være en god ide at arbejde med én mægler, som eksklusivt står for salget. Læs mere på MALLORCA BOLIG.

  Som regel er udbuddet af ejendomme stort, og det betyder, at du som sælger har mange andre konkurrenter i markedet. Drømmescenariet er at tillokke flere købere, som vil have boligen og derved ender med at byde hinanden op.

  Mange sælgere vælger at inkludere alle hårde hvidevarer, møbler etc. i salget, da det kan være med til at gøre boligen mere interessant for en køber. Samtidig kan det spare dig for at skulle flytte eller opbevare disse efter salget.

  Ejendomsmæglersalær

  I Spanien ligger salæret til ejendomsmægleren typisk et sted mellem 3-5% af salgsprisen tillagt IVA (spansk moms) på 21% .

  Boligens energicertifikat

  I 2003 blev der indført en lov ved salg af boliger i Spanien, der gør, at boligen skal have en Energi Attest – energicertifikat.

  En fagkyndig person skal udarbejde dette energicertifikat, og prisen afhænger af boligens størrelse, men udgiften hertil ligger omkring 100-200 euro.

  Herefter skal en fagmand registrere dette energicertifikat til myndighederne.

  Skat af fortjeneste ved salg af bolig på Mallorca.

  Som udlænding og dermed ikke-resident i Spanien skal du betale kapitalvindingsskat på forskellen mellem købs- og salgsværdien af boligen. Det anbefales, at du får hjælp til at udregne dette af en rådgiver, da det er et større regnestykke, der kan indeholde de oprindelige købsudgifter, udgifter til nye faciliteter til boligen og salgsudgifter.

  Det kan være godt at have et indtryk af denne skat, inden du sætter dig fast på en salgspris. Skattesatsen af fortjenesten udgør 19%.

  Som ikke-resident skal notaren tilbageholde 3% af salgsprisen for at dække denne skat, og det er en vigtig note at have in mente, især hvis du står og skal bruge pengene til køb af en ny bolig. Det beløb, der er tilbageholdt, bliver indbetalt til de spanske skattemyndigheder som en form for aconto skat for en sælgers evt. fortjeneste ved et salg.

  Efter notarmødet skal sælger indsende en skatteformular, der dokumenterer tab eller gevinst ved boligsalget. Har der været lille eller ingen gevinst ved salget, skal sælger ansøge om at få refusion af beløbet.

  Da denne proces har diverse tidsfrister og ikke er automatiseret af de spanske skattemyndigheder, er det vigtig at få hjælp af din advokat. Det kan vi hjælpe dig med på MALLORCA BOLIG.

  BOLIG LINKS

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Salg af bolig på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca.

  Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca.

  Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst. Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Salg af bolig på Mallorca: © Victor Torres | Dreamstime.com