Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  Mallorca BoligKøb en bolig i Sóller

  Køb en bolig i Sóller

  Køb en bolig i Sóller og bliv en del af livet i appelsindalen. Sóller og Port de Sóller har altid tiltrukket det kvalitetsbevidste segment, der elsker naturen, det autentiske Mallorca og det lokale byliv. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis – hvis du overvejer at købe bolig på Mallorca.

  Køb en bolig i Sóller – overvejelser

  Mange drømmer om et byhus i Sóller, og her er det vigtigt at kigge på tilladelser til renovering, og om bygningens faciliteter og tilbygninger er indskrevet og godkendte i skødet. Vær opmærksom på at tilladelser til tilbygninger kan tage lang tid at opnå på rådhuset.

  Hvis du påtænker at købe en landejendom i dette område, er det en god idé at læse vores artikel om Køb en Finca på Mallorca. Da disse fincaer kan kræve en del flere overvejelser.

  Påtænker du at købe lejlighed i Sóller, er det måske mere lige til, vi råder dig stadig til læse vores andre artikler i relation til alt om bolighandel på Mallorca.

  Læs mere om skønne Sóller på Mallorca.

  - Partner -

  Køb ferielejlighed i Port de Sóller

  Havnebyen Port de Sóller sætter den perfekte scene, uanset om du er til at vandre, cykle eller bade. Den bueformede bugt har en afslappet stemning over sig, og havnepromenaden har både butikker, restauranter, palmer og et rigt maritimt liv.

  Det er nok blandingen af hav og bjerg, der får roen til at sænke sig her, og så har havnebyen en lidt afsides beliggenhed på Mallorca, hvilket også er med til at skabe idyllen. For før tunnelen blev etableret i slutningen af 1990’erne, var området svært tilgængeligt, hvilket har medført, at masseturismens indtog i 60’erne og 70’erne er gået lidt forbi dette område på ferieøen.

  Port Sóller - Køb en bolig på Mallorca med Mallorca Bolig af Rejstilmallorca.dk - Din Mallorca Guide
  Køb en bolig i Sóller og så har du kun få kilometer til havnebyen med samme navn, Port de Sóller, hvor du finder strande og masser af sommerliv. Foto: © Ioana Catalina E | Dreamstime.com

  Køb en bolig i Sóller – historien om Sóller

  På Mallorcas nordkyst i en dal i Tramuntana-bjergene finder vi Sóller. Egnens velstand er kommet som følge af produktion og eksport af appelsiner. Sóller emmer af det oprindelige Mallorca, og mange bygninger og byhuse er smukt istandsatte. En stor del af bylivet foregår på Plaza de la Constitución, hvor Gaudís ideer var drivkraften til modernismo arkitekturen.

  Køb bolig i Sóller og find hurtigt ud af, at Sóller og appelsiner hænger sammen. Før jernbanen til Palma blev anlagt, gik fragten af citrusfrugterne med muldyr henover bjergene for at komme frem til Palmas havn og videre mod Europa. Efterhånden blev turen med muldyr dog for tidskrævende og besværlig, og derfor blev jernbanen mellem Sóller og Palma etableret i 1912.

  Et år efter i 1913 kom sporvognen, der forbinder Sóller med sin havneby Port de Sóller. Der er godt 4 km imellem de to byer. At have bolig i Sóller giver både mulighed for at vandre i bjergene, nyde herligheder fra appelsinplantagerne i form af juice, marmelade eller is, bade i havnebyen Port de Sóller eller måske tage på en smuttur ind til Palmas butikker og kulturliv.

  - Partner -

  Her på vores hjemmeside rejstilmallorca.dk kan du fx læse mere om Mallorcas storby Palma og de andre byer på Mallorca.

  Sóller er en ualmindelig smuk by at vandre rundt i - Køb en bolig på Mallorca med Mallorca Bolig af Rejstilmallorca.dk - Din Mallorca Guide
  Sóller er en velbesøgt by året rundt, og det er en attraktion i sig selv blot at vandre rundt i de smukke gader. Foto: © Andrei Bortnikau | Dreamstime.com

  Køb en bolig i Sóller – sådan er byen

  I Sóller er alt i gåafstand. Her har tydeligvis været et rigt og mangfoldigt liv, før turisterne kom til øen. På den hyggelige plads Constitución gælder det om at slå sig ned i en caféstol og se dagligdagen og sporvognen passere forbi.

  Sóller har et stort antal restauranter byens størrelse taget i betragtning (ca. 14.000 indbyggere). Spisestederne er af god kvalitet, og de fleste er placeret omkring centrum. Flere danskejede virksomheder findes i byen; restauranten Luna 36 og hotellet Casa Hinges.

  Sóllers lille faste marked hedder – Mercat Municipal de Sóller. Det er et indendørsmarked og ligger på Plaza des Mercats. Her sælger boderne grønt, frugt, kød og brød, og markedet har et par tapasbarer. Et hyggeligt mødested for byens lokale beboere.

  Sóller byder på betagende arkitektur og kunst. Centralt i byen finder du kirken Iglesia de Sant Bartomeu og bankbygningen. Kirken er en populær seværdighed og et mix af stilarter. Banken er et tegn på den rigdom og velstand, der i årenes løb er kommet til Sóller-dalen. Jernbanestationen, Ferrocarril de Sóller, fungerer nu som kunstudstilling, og Can Prunera huser kunst og er i sig selv et pragteksemplar i modernismo.

  Port de Sóller har fine badestrande, spektakulære udkigsposter ved Middelhavet og utallige spisesteder. Byen rummer også et lille marinemuseum og en nyere kirke, hvis klokke på 563 kg er støbt af bronze-skrot fra den spanske flåde.

  - Partner -
  Sóller dalen på Mallorca - Køb en bolig på Mallorca med Mallorca Bolig af Rejstilmallorca.dk - Din Mallorca Guide
  Sóller-dalen er et af de smukkeste områder på Mallorca. Med en bolig i Sóller har du fordelen af både en gammel og autentisk by i dalen, men også at havn og strand kun er få kilometer væk i Port de Sóller. Foto: © Pumbitasway | Dreamstime.com

  Køb en bolig i Sóller og udforsk Mallorca

  Har du bolig i Sóller eller Port de Sóller har du en godt udgangspunkt for at udforske Mallorca. Fra byerne er der rig mulighed for at være i bjergene enten til fods, på cykel eller i bil. Nogle af de populære udflugtsmål er kunstnerbyen Deiá og smukke Valldemossa. Mange vandrer på den berømte tørstensrute GR 221, Ruta De Pedra En Sec. GR 221 slår også et smut forbi her, og ruten følger stort set den gamle pilgrimsrute fra Andratx over Lluc til Pollenca og udgør i alt 140 km. Læs mere om cykling på Mallorca og vandring på Mallorca.

  Du bliver også nødt til at tage veterantoget, den såkaldte appelsinrute, til Palma. Det er specielt at lade sig transportere igennem Mallorcas landskab på denne gammeldags måde. Er du nysgerrig på at læse mere om denne togtur mellem Palma og Sóller, har vi skrevet en artikel om her på rejstilmallorca.dk. Alternativt er der bus til Palma, og TIBs busser er hurtige og billige – læs mere om den offentlige transport på Mallorca.


  Besøg også vores store gruppe på Facebook Danskere på Mallorca. Hvis du allerede har bolig på Mallorca, eller hvis du er fast besluttet på at erhverve dig bolig på Mallorca, da bør du melde dig ind i vores gruppe for Faste Mallorca danskere.

  Topbilledet til Køb en bolig i Sóller : © Luftklick | Dreamstime.com


  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca