Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Mallorcas markeder

  Det summer af liv på Mallorcas markeder. Her bugner boderne med fødevarer, kunsthåndværk og tøj. Vi tager et kig på de store markeder og bringer en oversigt over byernes forskellige markedsdage.

  Godt at vide når du går på Mallorcas markeder

  Generelt løber markederne af stablen fra 9-14, men kom gerne om formiddagen, så er du sikker på, at der er liv og gang i boderne.

  Hvad kan du opleve på Mallorcas markeder?

  Her snakker de lokale med hinanden og vurderer årstidens frugt og grønt. Mallorcas markeder er både folkets samlingssted, et forum for indkøb men også en kilde til inspiration, og måske kan vi danskere få et lille indblik i, hvordan det gamle handelsliv var, inden turismens indtog.

  Mallorcas markeder i Palma og omegn

  Palmas markeder finder sted fast fra mandag til lørdag. Her er boder med frisk frugt og grønt, fisk og skaldyr, men det er også østers-, sushi- og tapasbarer. Palmas markeder er en blanding af streetfood og godt gammeldags køkkenmarked, men du kan også kigge på kunsthåndværk, kaffe, tøj, vin og levende dyr. Her kan du tage på oplevelse i Palmas markeder.

  Ved højtider så som fx. jul i Palma, balearernes dag og påske er der boder på Plaza Mayor, Plaza de España og Parc de sa Feixina.

  - Partner-

  Ligeledes finder du det lille “restaurantmarked” Mercat 1930 ved Palmas havn, og i S’Escorxador kan du nemt bruge nogle timer på de smukke modernistiske bygninger, tapas- og cocktailbarer, eller ja hvorfor ikke besøge deres overdækkede madmarked?

  Alcúdia – marked i det gamle bydel

  Alcúdias marked løber af staben tirsdage og søndage. Og med den gamle bydels autentiske omgivelser er Alcúdias marked måske det marked med den bedste placering. Alcúdias gamle bydel, er som så mange andre byer på øen adskilt fra havnen og ligger lidt inde i landet for at gøre den lettere at forsvare mod datidens pirater.

  I boderne kan du finde diverse lædervarer såsom bælter, tasker og tøj. Men her er også boder med frugt og grønt, souvenirs og smykker, ligesom du kan købe lokale produkter såsom honning, marmelade og olivenolie.

  Alcudia den gamle by markede - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Et af Mallorcas mest besøgte markeder findes i Alcudia den gamle by. Tirsdag og søndag summer det med tusindvis af besøgende. Foto: 92988762 / Mallorca © Wibaimages | Dreamstime.com

  Marked i Santa Maria del Camí

  Centralt i byen finder du dette marked, der særligt er kendt for sine lokale og økologiske produkter. Markedet er et tilløbstykke og folk kommer med toget til byen eller må parkere rundt omkring i byens gader.

  Markedet afholdes om søndagen, og det er sjovt at kombinere med loppemarkedet i Consell, der afholdes samme dag, og er et centrum for genbrugsartikler såsom antikviteter, møbler og lamper. Hvem ved, måske kan du gøre et loppefund Consell.

  - Partner -

  I Andratx er der marked hver onsdag

  Udover, at Andratx og Port d’Andratx byder på spektakulær natur og smuk arkitektur, så er der også et velbesøgt onsdagsmarked centralt i Andratx. Her kan du bl.a. finde blomster, frugt og grønt, kød, ost og måske en lille souvenir.

  Inca er hele Mallorcas lædermarked

  Læderbyen Inca er nem at komme til med toget og ligger nærmest midt på Mallorca. Markedet i Inca er måske det største af Mallorcas markeder, og det afholdes hver torsdag. Her kan du kigge på diverse lædervarer, de klassiske fødevarer og gaveartikler.

  Inca er nok ikke den mest turistede by på Mallorca, hvilket kan være med til at gøre en tur forbi byens marked til en autentisk oplevelse.

  Mallorcas markeder er også en hanelsplads for hverdagens fødevarer - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Hverdagens madvarer handles i høj grad på de lokale markeder på Mallorca. Her fra tirsdagens marked i Arta. Foto: Anne Lise Jendresen.

  Mallorcas markeder findes overalt på øen

  Ovenstående er blot et lille udvalgt af Mallorcas markeder. Stort set hver en by har sit eget ugentlige marked, mens andre byer åbner op for deres marked, når turistsæsonen kører.

  Her er en oversigt over markedsdage i lidt forskellige byer på Mallorca:

  Mandage: Caimari, Calvia, Manacor, Lloret de Vistalegre og Monuïri.

  - Partner-

  Tirsdage: Artá, Alcúdia, Campanet, Santa Margalida, Porreres og Llubí.

  Onsdage: Andratx, Deía, Petra, Port de Pollensa, Santanyí, Selva, Sineu, Sencelles, Colònia de Sant Jordi, Bunyola, Llucmajor og Vilafranca de Bonany.

  Torsdage: Consell, Inca, Campos, Ariany, s’Arenal, Pórtol, Sant Llorenc, Ses Salines, Sant Joan, Port de Sóller, Banyalbufar.

  Fredage: Binissalem, Can Picafort, Llucmajor, Maria de la Salut, Pont d’Inca, Algaida og Son Servera.

  Lørdage: Búger, Campos, Sóller, Santa Margalida, Alaró, Bunyola, Lloseta, Cala Ratjada, Costitx, Esporles (første lørdag i måneden), Campanet, Santanyí og Santa Eugénia.

  Søndage: Alcúdia, Consell (loppemarked), Santa Maria del Camí, Felanitx, Muro, Pollensa, Porto Cristo, Valldemossa og Sa Pobla.

  (Der tages forbehold for ændringer.)


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i facebookgruppen "Danskere på Mallorca",

  Partnere