Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Udgifter ved boligkøb på Mallorca

  Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Din Mallorca Guide Rejstilmallorca.dk

  Når du har valgt område og boligtype, så er det tid til at kigge på budgettet, så du ved, hvilket prisniveau boligerne kan ligge på. Det anbefales, at du sætter dig grundigt ind i Udgifter ved Boligkøb på Mallorca, men inden du kigger på boligannoncer, kommer lidt introduktion til mæglerne.

  Ejendomsmæglere på Mallorca

  En bolig kan på samme tidspunkt være til salg hos flere mæglere til forskellige salgspriser. Det er normalt og lidt anderledes end i Danmark. I det hele taget kan valg af ejendomsmægler være svært. Der er mæglere rettet mod tyske, britiske, svenske og danske købere, og ét er sikkert, der findes et utal af ejendomsmæglere på det mallorcinske boligmarked.

  Vi kan hjælpe dig med denne proces med vores MALLORCA BOLIG hjemmeside, som netop er skabt for at hjælpe dig med processen med at købe og sælge samt at flytte til Mallorca.

  Da en sælger skal betale en ejendomsmægler, prøver mange boligejere også på at sælge boligen på egen hånd, hvilket kan være med til at gøre boligmarkedet lidt rodet.

  Mange boliger bliver slået op på Idealista.es, og det kan være et godt sted at starte med at kigge og få lidt inspiration og følge med i prisniveauet. Husk, at din tætte samarbejdspartner i boligkøbet skal være din advokat.

  “Købermæglere”

  “Købermæglere” er ikke en officiel titel, men det er en funktion, der meget almindelig. Din mægler er din “searcher” og hjælper dig med at finde din bolig og bistår dig i dialogen med sælgers mægler. Din mægler betales af sælgers salær og derfor “gratis” for dig, hvis ikke du er skrevet op hos alle øvrige mæglere.

  Udgifter oven i købsprisen

  Lad os tage et grundigt kig på Udgifter ved Boligkøb på Mallorca. Til købsprisen bør der lægges en vis procentdel. De mest optimistiske sælgere nævner måske blot, at der er lidt ekstra udgifter ved et boligkøb. Det kan gøre Udgifter ved Boligkøb på Mallorca til et svært emne at sætte sig ind i på forhånd.

  Omkostningerne afhænger af, om der er tale om nybyggeri (moms på 10% oveni) eller en gensalgsbolig (med ITP skat) samt, hvor kompleks købsprocessen er.

  Som hovedregel betaler du et sted mellem 12% og 15% oveni købsprisen.

  Disse ekstra udgifter kan bl.a. være notar, skøde, testamente, registreringsafgift, handelsskat til staten (kaldet ITP), afgift for tilslutning til forsyning el, vand og evt. gas.

  Lån til boligkøb

  Skal du optage lån til køb af bolig, skal du også indregne låneudgifter samt valuar, så banken har en fastsættelse af boligens pris og dermed kan rådgive om lånemulighederne.

  Låneprocessen kan være lidt anderledes end i Danmark, og den tager gerne et par måneder.

  Nykredit har kontor i Palma, og de låner ud til boligkøb på Mallorca. Du kan låne op til 80% af købesummen eller af valuarvurderingen (laveste værdi af de to er grundlaget for beregningen af de 80%). Minimums lånebeløb er i skrivende stund 100.000 euro. Her får du dansk rådgivning og de er vant til at navigere på boligmarkedet, og har mange solide samarbejdspartnere.

  Skal du låne et mindre beløb, må du ind i en spansk bank eller måske kan du låne i din friværdi i Danmark. Det er altid en god idé at afsøge muligheden for at belåne friværdi i Danmark, da det ofte vil være en billigere løsning end lån i Spanien.

  Advokat til processen

  Det anbefales kraftigt, at du finder en advokat for at få professionel juridisk rådgivning. En advokat kan stå for dokumentarbejdet og give dig den fulde indsigt i købsprocessen og udgifterne. En advokat vil også være med hos notaren samt være et bindeled mellem dig og banken, eller mellem dig og ejendomsmægleren/sælger.

  Spørg ind til advokatens priser og erfaringer med boligkøb.

  Det er en god idé at sikre dig, at advokaten kun beskytter dine interesser, og dermed ikke har forbindelser til sælger eller bygherren.

  Spansk bank

  Nykredit tilbyder ikke en daglig konto i Spanien til betaling af løbende udgifter, da de fleste forsyningsselskaber ikke vil modtage betaling fra en dansk konto. Der bør derfor oprettes en konto i en spansk bank til betaling af diverse udgifter til selve boligkøbet samt udgifterne som boligejer på Mallorca.

  Allerede nu er det gået op for dig som læser, at det vil være en god ide at søge gratis hjælp på vores egen MALLORCA BOLIG.

  BOLIG LINKS

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk

  Udgifter ved Boligkøb på Mallorca

  Der er mange ting at skulle holde øje med, når du handler bolig på Mallorca. I vores serie af artikler bør du også læse vores introduktion Alt om bolighandel på Mallorca , Købsprocessen ved køb af bolig på Mallorca og tænke meget over valg af boligområde på Mallorca samt valg af boligtype på Mallorca.

  Det er også en god ide at sætte sig ind i udgifter ved boligkøb på Mallorca og ikke mindst udgifter som boligejer på Mallorca.

  Et andet vigtigt emne for boligejere er at få de rette forsikringer på Mallorca.

  Skal du sælge en bolig først, så læs også med omkring salg af bolig på Mallorca.

  Rejs Til Mallorca – Din Mallorca Guide – har skabt en serie af artikler, som du kan læse hver for sig eller samlet via vores menu til højre eller øverst. Samtidigt byder vi velkommen til at benytte vores MALLORCABOLIG. Her kan du blive gratis medlem og lære en masse om at flytte til Mallorca, købe eller sælge din Mallorcabolig samt leje eller udleje en bolig på øen. På vores MALLORCABOLIG vil du finde en masse hjælp, hvis du tænker på en fremtid på øen. Det gælder fx forsikringer, bil, sundhedsvæsen og meget mere.

  Mallorcabolig.dk - Din Guide til at flytte til Mallorca - Bo og leve på Mallorca - Rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Udgifter ved Boligkøb på Mallorca: © Artesiawells | Dreamstime.com