Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  OplevelserPetra på Mallorca

  Petra på Mallorca

  Petra på Mallorca er en lille, malerisk landsby beliggende i den centrale region kendt som Pla de Mallorca. Petra har knap 3.000 indbyggere og er en vidunderlig destination for en ferie for dem, som leder efter et roligt tempo på landet, men værdsætter en god forbindelse til de større byer. Petra er også et godt mål for en dagsudflugt – måske om onsdagen, hvor byens marked sætter gang i gaderne.

  Landsbyer på Mallorca

  Landsbyerne på Mallorca kan noget helt særligt, de er rolige, autentiske og nogle gange lidt søvnige. Petra ligger på togstrækningen, der også tæller landsbyer som fx vinbyen Binissalem, læderbyen Inca, handelsbyen Manacor og loppemarkedsbyen Consell men også storbyen Palma.

  Petra på Mallorca har en hyggelig bymidte, og så er det en fornøjelse at udforske det omkringliggende landskab til fods eller på cykel, og selv om Petra ligger midt ude på landet, så er der faktisk kun 20-25 minutter til havet i Alcúdia-bugten.

  Læs med og bliv lidt klogere på Petra på Mallorca. Vi tager et kig på indlogering, spisesteder, kultur, seværdigheder og byens marked.

  Landsbyer på Mallorca - Petra på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Den flade del af Mallorca byder på landlig idyl, rolige landsbyer og grøn vegetation. I baggrunden ses den lille Petra på Mallorca. Foto: © Nemesio Jiménez Jiménez | Dreamstime.com

  Marked i Petra på Mallorca

  Lad os starte med det sidste – markedsdag i Petra. Som så mange andre landsbyer på Mallorca er der et summende liv på byens centrale torv på den ugentlige markedsdag. Hver onsdag fra 8:00 til 14:00 kan du forsyne dig med lokale råvarer såsom frugt, grønt, sobrasada (lokal pølse), saltede oste samt tørrede frugter og nødder. Ligeledes kan du finde lokalt produceret kunsthåndværk.

  - Partner -

  Er du til vin? Da bør du prøve vinsmagning hos Bodega Galmes i Ferrer. Et andet forslag kunne være en rundvisning i en attraktiv bodega fra det 19. århundrede – book forud hos Vins Miquel Oliver.

  Derudover har byen en cykelbutik, ejendomsmæglere, supermarkeder og apoteker. Modebutikker er der ikke mange af, så er du bidt af shopping, bør du søge til Manacor eller selvfølgelig shopping-mekka i Palma. Læs også mere om Mallorcas markeder og Palmas markeder.

  Hoteller i Petra på Mallorca

  Det lille familiedrevne 2-stjernede Petit Hotel Sa Plaça tilbyder en hyggelig base i Petras centrum. Her ses traditionel indretning og træbjælker tilføjer en stærk karakter til hotellets blot tre værelser. I hotellets restaurant serveres der et fint middelhavskøkken, og under den åbne himmel på torvet har de en bar med siddepladser.

  Søger du efter fredeligt ophold på landet, tag da et kig på Agroturismo Son Sant Andreu, der ligger ca. 3 km fra Petras centrum. Her er tale om en original mallorcinsk herregård fra det 16. århundrede, og den er komplet med vinkælder og kapel og i det hele taget beliggende i rolige og idylliske omgivelser.

  Restauranter i Petra på Mallorca

  I Petra vil du møde en blanding af caféer, lokale barer og charmerende restauranter. Som i så mange andre små landsbyer ligger der flere spisesteder omkring byens hyggelige torv.

  - Partner -

  Es Celler serverer et lokalt køkken, og Can Salom byder på farverige retter lavet med årstidens friske råvarer. Hos C’an Oms er det grillede kød og den vidunderlige have blot to grunde til et besøg. Du kan finde flere spisesteder centralt i Petra omkring Plaza de Ramón Llull.

  Charmerende Petra på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Stilheden kan være larmede i Petra på Mallorca. Tiden har nærmest stået stille i den lille, charmerende landsby, hvilket i sig selv er en del af attraktionen. Foto: © Artushfoto | Dreamstime.com

  Historie og kultur i Petra på Mallorca

  Petra har en mangfoldig forhistorie, og i kommunen findes flere forhistoriske bosættelser og talaioter. Faktisk er Petra et af de steder på Mallorca, hvor der er fundet flest rester fra forhistorisk tid. Keramik og mønter – fundet i nærliggende huler – går tilbage til romertiden, og under maurernes regeringstid var byen også et vigtigt område. ‘Petra’ betyder noget i retning af sten, og netop sandsten definerer regionens landskab.

  Efter den catalanske erobring i 1229 delte kong Jaime den 1. dette område blandt sine mest loyale riddere, og i løbet af det 16. og 17. århundrede var Petra, takket være dets frugtbare arealer, et vigtigt centrum for kornproduktion.

  Men Petra er dog nok mest kendt for at være fødested (i år 1713) for franciskanermunken og missionæren Junípero Serra, før han drog til Amerika og mistede sit liv under en mission. Petra har adskillige turistattraktioner relateret til denne historiske figur.

  Læs mere om Mallorcas spændende historie.

  Seværdighederne i Petra på Mallorca

  Santurai de Bonany – klosteret i Petra

  Ca. 5 km uden for Petra og beliggende på en bjergtop i over 300 meters højde, finder du klosteret Santuari de Bonany. Foruden at have en panoramaudsigt er klostret også symbolsk for hele det nærliggende område, og gennem århundreder har det været et religiøst rum, hvor bønder kom til for at bede om regn. Det var også her, at Junípero Serra gav sin sidste tale, inden han drog til Amerika, som dog blev rejsen, han aldrig kom hjem fra.

  - Partner -
  Trapperne op til klosteret Santuari de Bonany i Petra på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Trapperne op til klosteret Santuari de Bonany i Petra på Mallorca. Når du først er kommet op, bliver du belønnet med en svimlende udsigt ud over landskabet. Foto: © Nemesio Jiménez Jiménez | Dreamstime.com

  Museum for Junípero Serra

  Junípero Serra er nærmest blevet synonym med Petra. Den berømte franciskanske munk og missionær, blev født i dette hus i Petra by. Husmuseet for Junípero Serra udstiller en lang række af Serras personlige genstande, møbler og manuskripter, og det giver et fint indblik i hans liv og fortæller, hvor vigtig en skikkelse han har været for hele området.

  Sant Pere kirken i Petra

  Petras store sognekirke, Sant Pere, tårner sig højt over byens tage med sin gotiske stil og renæssance-kontraster. Kirkens størrelse fortæller os, at Petra var et velhavende område med en stor og dedikeret menighed. Det var også her i sognekirken, at Junípero Serra blev døbt.

  Den lokale kirke Sant Pere i Petra på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Den store, lokale kirke Sant Pere beliggende i hjertet af Petra på Mallorca er en af de gratis oplevelser i landsbyen. Foto: © Artushfoto | Dreamstime.com

  Sant Bernadí klosteret i hjertet af Petra

  I hjertet af Petra finder du det gamle franciskanske kloster – Sant Bernadí. Klosteret er fra begyndelsen af det 17. århundrede, og det var i dette kloster, at Junípero Serra havde sit daglige virke, ligesom det var her, at han svor evig troskab til den franciskanske orden. Ved siden af klostret står et monument til ære for Junípero Serra. Monumentet består af fire malerier, der hver især afbilleder en vigtig epoke i hans liv.

  Vandring og cykling i Petra på Mallorca

  Hvis du elsker gamle døre, vil en gåtur gennem byen give masser af sanseindtryk, byen er ikke så stor, det handler egentlig bare om at gå på eventyr i gaderne.

  Der er også en god vandretur på 2-timer (som rundtur) til Santurai de Bonany klosteret beliggende på toppen af ​​Puig de Bonany.

  Når det handler om cykling i området, så giver de naturskønne landeveje god mulighed for at suse igennem landskabet og lære de tilstødende landsbyer at kende uden besværet med for meget trafik.

  Topbillede til artiklen Petra på Mallorca: Foto © Marieke Van Der Horst | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i facebookgruppen "Danskere på Mallorca",

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca