Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Bispehaven i Palma

  Som en lille, fredfuldt, botanisk oase står Bispehaven i Palma i kontrast til storbyens leben. Vi viser vej til denne gratis oplevelse i Palma, der med sine fisk, frugttræer og firben kan henlede tankerne til datidens adelige haver.

  Sightseeing i Palma

  Ikke langt fra Katedralen, ja stort set lige bagved, ligger El Jardí del Bisbe – Bispehaven i Palma. Som sagt er der tale om en gratis oplevelse i Palma, og allerede ved indgangspartiet er det værd at standse op. Søjlerne, våbenskjoldet og støbejernsporten bevidner, at nu er det tid til at betræde et særligt byrum.

  Romertallene siger MCMXXXI – (dvs. 1931), men det var først i år 2000, at Rådhuset i Palma overtog ansvaret for at restaurere og vedligeholde haven.

  Bispehaven i Palma - din Mallorcaguide - rejstilmallorca.dk
  I Bispehaven i Palma står adskillige bænke klar, og de giver havens besøgende en kærkommen mulighed for at læne sig tilbage og koble lidt af fra storbyens leben. Foto: rejstilmallorca.dk

  Bispehaven i Palma er fordybelse

  Selv om havens omfang er til at overskue og populær i højsæsonen, så er der på forunderlig vis plads til alle herinde. Det er som om, at de besøgende falder til ro og taler sagte, som betræder vi alle hellig jord.

  De fleste starter nok med at gå en runde og studere blomsterne, de geometrisk beskårne hække og frugttræer. Et centralt samlingspunkt er fiskedammen med åkander, hvor de farvede fisk nærmest er helt scenevante og næsten vil i kontakt med havens besøgende.

  - Partner-

  Er du i Bispehaven i Palma på en sommerdag, kan du måske undre dig over, hvordan alle de grønne planter klarer sig i den stærke middelhavsvarme? Måske er her virkelig grønne, guddommelige fingre involveret, det kan selvfølgelig også være, at en gartner bare vander lidt rigeligt.

  Bispehaven i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Refleksioner fiskedammen i Bispehaven i Palma. Haven er en af byens mange åndehuller, hvor tiden tiden går lidt i stå og tankerne bliver henledt til livet i datidens Palma. Foto rejstilmallorca.dk

  Efter en runde vælger de fleste at sætte sig på en af havens mange bænke. Måske kan du nu dufte de talrige aromatiske urter såsom rosmarin, timian eller mynte. Tankerne farer tilbage til en tid, hvor det var normalt for de adelige at eje sådan en unik have midt i det gamle Palma – både som nyttehaven men også som sted for grublerier og små hemmelige stævnemøder.

  Bispehaven i Palma – åbningstider

  At finde ud af åbningstiderne for Bispehaven i Palma er lidt som at være på en skattejagt, hvor blikket til sidst finder et lille skilt ude på porten. Et skilt der lader til at have en del år på bagen ligesom det også har været igennem alt salgs vejr.

  7:00 til 13:30 står der på skiltet, men der er nok lukket søndage.

  Bispehaven i Palma - sightseeing i Palma - rejstilmallorca.dk
  Åbningstiderne for Bispehaven i Palma. Foto: rejstilmallorca.dk

  Hvis du kommer forbi haven på en varm sommerdag, ser du måske et lille firben ligge på en sten i solen, og ét er sikkert: Efter dit besøg i Bispehaven i Palma, vil du slentre videre i byens snørklede gader med den dér ferie-ro i kroppen.

  - Partner -

  Læs mere om de gratis kulturoplevelser i Palma.

  Topbillede til Bispehaven i Palma: Rejstilmallorca.dk


  Har artiklen Bispehaven i Palma gjort dig mere nysgerrig på sightseeing i Palma, så kan du her læse mere om storbyen Palma. Vi har også artikler om Palmas seværdigheder, Palmas mange teatre, Palmas alsidige museer, Palmas markeder og andre gratis oplevelser i Palma.

  Hvis du gerne vil gå på jagt efter de gode butikker i Palma, da har vi skrevet en hel guide til shopping i Palma, og leder du efter glutenfrie eller veganske produkter, kan du læse mere om helsekost i Palma.

  Tid til en kop kaffe? Vi har besøgt og skrevet om nogle af de bedste kaffebarer i Palma.

  Vil du på en udflugt fra Palma med den offentlige transport fx besøge den unikke bjergby Deiá, hvor Robert Graves hus befinder sig, eller til naturstranden Es Trenc, så læs mere i artiklen Udflugter fra Palma.

  - Partner-

  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere