Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Vejret på Mallorca

  Vejret På Mallorca - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk

  Et gammelt dansk ordsprog siger, “alle taler om vejret, ingen gør noget ved det“. Det gør vi nu nok alligevel, og klimaet berøres af menneskets gøremål på jorden. Desværre ikke på en god måde. Men hvordan er vejret på Mallorca ? – og hvilke årstider findes der på øen ? Nogen hævder, at vi ikke har fire årstider, som i Danmark. Det må man som fastboende på Mallorca erklære sig uenig i.

  Vejret på Mallorca er det centrale i turismen

  Lad os bare være ærlige, uden det super gode klima, så ville turismen nok se noget anderledes ud på Mallorca. Der er bestemt meget andet at komme til øen for, og på Rejstilmallorca.dk fortæller vi om det hele. Læs bl. andet Rejser til Mallorca. Vi føler, at Mallorca har en ret lang sommersæson, som med mildt forår og efterår på hver sin side, kun gør plads til en kort vinter.

  Den fortæller vi om længere nede. Vejret på Mallorca byder på 300 dage årligt med sol, og det skaber basis for rigtigt meget udetid og et væld af aktiviteter, som kan dyrkes året rundt. Der bliver masser af dage til sport og masser af dage til at side og hygge sig i solen med en kop kaffe eller et glas vin.

  Her kan du tjekke det aktuelle vejr på Mallorca og se vejrprognosen for din forestående ferie.

  Forårssæsonen er mild og med mange soldage

  Allerede i marts begynder en større tilstrøming af især cyklister, vandrere og andre aktive mennesker, som vil nyde vejret på Mallorca, som de mange aktiviteter i det milde klima. Her afholdes cykelløb, triatlon og mange flere konkurrencer

  Vejret på Mallorca er perfekt til sport i foråret – Temperaturer ligger oftest mellem 15 og 20 grader, og er man i solen, så en del mere. Vi rammer mere end 9 soltimer om dagen, og der vil være dage med temperaturer mellem 20 og 25 grader. Men der vil også være dage med regn og blæst.

  Havet tager lidt længere tid at varme op, men selv om vinteren er havet sjældent under 14 grader. Temperaturen stiger stille og roligt gennem foråret, som luften bliver varmere og antallet af soltimer stiger. Det forår som måske allerede startede i februar, er nu i fuld udvikling, mandeltræerner blomster og øen bliver mere og mere farverig for hver dag.

  I april og maj kan man have mange gode soldage med høje temperaturer, man kan sammenligne disse måneder lidt med en dansk sommer. Og der kan komme dage med regn og storm ind imellem, men oftest er det kun et par dage. Vejret på Mallorca slår hurtigt tilbage til sol.

  Turisterne kan begynde at solbade og de mest modige bruger da også både havet og swimmingpools på hotellerne. Nogle steder er disse dog opvarmet lidt endnu.  Vejret på Mallorca rykker sig nu stærkt mod sommer. Alt er i flor, alt blomstrer, og Mallorca er rig på sol og lys – mange kommer for at opleve naturen og dyrke det aktive liv. Men mange andre kommer for at slappe af i solen og nyde at kunne gå i shorts og t-shirts om dagen. Fælles for perioden er, at det bliver køligere om aftenen og om natten, så det er klogt at have en trøje eller jakke med. Selv om dagen er 25 grader, kan temperaturen om natten sagtens falde til 12-15 grader.

  Den absolutte højsæson er sommer fra juni til september

  Når vi når til juni, er sommeren i fuld udrulning, og varmegrader mellem 25 og 35 grader vil være det mest normale frem til september. Ind imellem vil Mallorca også normalt rammes af én eller to hedebølger, hvor temperaturen om dagen kan nå op omkring 43-44 grader. De fleste hoteller har dog aircondition.

  Havet vil i sommerperioden stige fra 20 til op imod 28 grader – så jo senere på sommeren, jo varmere er badevandet. Der vil også kommer et par korte perioder med lavere temperaturer og regn, det er umuligt at vide præcis hvornår. Tiden flytter sig fra år til år. Det kan virke som voldsom regn og hård blæst, men det forsvinder hurtigt igen. Solen venter næsten altid lige rundt om hjørnet. Vejret på Mallorca kan byde på lidt af hvert, men det er overvejende solrigt og varmt i sommersæsonen.

  Juli og august er meget stabile generelt og en rimelig sikker tid at holde sommerferie på Mallorca, hvis man er til sol og varme. September kan byde på næsten det samme, men kan have flere dage med regn, og temperaturer falder lidt igen, men det er stadigt 20-25 om dagen. Nætterne vil som regel være over 20 grader og nå op imod 28 grader, når det er varmest i juli og august. Når vi er nået til september, så vil temperaturen om natten være faldet til 18-20 grader.

  Det milde men uforudsigelige efterår

  Oktober og november kan være fremragende måneder, hvor man stadigt kan solbade og bruge havet. Havet er i løbet af højsommeren kommet op i nærheden af 26-28 grader. De som fulgte med i skolen ved, at vandets massefylde betyder, at vandets temperatur aftager langsommere end luften. Så oktober kan stadigt byde på 21-23 grader i havet og november omkring 20-21 grader. Men nu er der igen begyndt at komme rigtigt mange cyklister til mallorca, og det aktive liv tager igen over.

  Første weekend af november har de fleste turistforretninger og hoteller  lukket igen, og øen begynder langsomt at stemple ud for turistsæsonen. Men der er stadigt de private ferieboliger.

  Hvad er det med UGE 42 ?

  Et af de mest stillede spørgsmål i Facebookgruppen Danskere på Mallorca – er ,hvordan vejret er i uge 42. Det er som nogen husker efterårsferien i Danmark. Lad os gøre det helt klart, at ingen kan forudsige vejret, man kunne lige så godt se på vejrstatistik for de sidste 10 år og lave sit eget gæt om vejret på Mallorca i uge 42.

  Vi er i oktober og vejret kan nemt det meste af måneden være 20-25 grader om dagen med sol og mildt vejr. Men der kan også komme en storm forbi med masser af vand og nogle lokale oversvømmelselser. Således har man i stedet 15-20 grader. Men som med alt andet dårligt vejr på Mallorca, så er det som regel kortvarigt. Set over mange år, så er det for det meste rimeligt godt vejr i uge 42 – men tag en trøje eller jakke med til en lidt køligere aften. Og hold humøret højt, hvis der skulle komme en dag eller to med regn.

  Turistsæsonen er stadigt i fuld gang i uge 42.

  Vintersæsonen på godt og ondt

  Vintersæsonen er en periode, hvor de fleste ansatte inden for turistindustrien slapper af med familien. Og det er en tid, som de lokale elsker – trods det måske i disse år er med færre penge grundet pandemien. Vinteren betragter vi som decemberjanuarfebruar – måske med nogle tekniske tilpasninger i datoerne.

  Men overordnet tre måneder med alt slags vejr. De fleste dage vil være 10-18 grader gennem denne tid, men der er perioder, hvor det kan være koldere, og perioder, hvor det kan være varmere. I solen, når den er fremme, er det dog muligt i alle månederne at få lidt sol på kinderne. Nætterne kan være kolde med 0-8 grader. Men helt overordnet er vinteren en tid, som vi fastboende elsker. Færre turister og lidt mere fred og ro, mens vi venter på næste turistsæson. For de som arbejder i turistfag, er der ikke mange pauser i højsæsonen.

  Vinteren bruges til at slappe af og bruge naturen på cykel og på anden vis. Det kan godt være en anelse for varmt om sommeren. Mange lokale tager på en rejse for at møde familie og venner. På alle måder er vinteren langt bedre på klimaet end det kolde nord. Kan man finde et fly, så kan man stadigt leje en feriebolig og nyde den milde vinter.

  Vejret på Mallorca har bestemt fire sæsoner, de er bare varmere end nord på.

  Billede: ID 67464453 © Jitkaunv | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om rejser til Mallorcaoffentlig transportbillejelufthavnstransferhotellerstrandebyer, bjerge, interessante udflugter og meget mere, der er godt at vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler dansker rabatter på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f. eksempel at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på socialle medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.