Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  KulturHøjtiderNytår i Palma

  Nytår i Palma

  Vi har prøvet påske-, sommer- og efterårsferie i vores Palmalejlighed, men hvordan er det at fejre nytår i Palma? Skyder de med krudt som gale, hvor mødes man og hvad er der med de lykkedruer? Vi har mange spørgsmål, som vi ser frem til at bytte ud med oplevelser.

  Nytår i Palma hedder også den gamle aften

  Vi har snakket med de lokale mallorcinere i vores opgang og er blevet anbefalet at være på Plaza Cort klokken tolv. Vi starter med at bestille bord ude, og Palma har flere spisesteder at vælge imellem nytårsaften end juleaften. Heldigvis hænger alle byens julelys henover nytår og Los Reyes Magos (Hellige tre konger), og lyskæderne er med til at skabe en stemningsfuld kulisse på denne gamle aften (La Nochevieja), som nytårsaften så poetisk hedder på spansk.

  nytår i palma Lidt gakkede udklædningsting og de 12 vindruer

  På Casa Gallega serverer de skaldyr og cava, kød og Rioja, is og en anislikør. Så er humøret hvert fald højt, og det tegner sig allerede til at blive et festligt nytår i Palma.

  De fleste restauranter giver en ”godtepose” med lidt gakket udklædningsting og de 12 vindruer, vi er dog godt forberedt og fremviser stolt vores egne druer købt tidligere i dag på Mercat de Olivar, men hattene må vi da have på og så af sted mod centrum.

  Vi bærer alle rødt undertøj

  På Plaza Cort gælder det om at møve sig ind. Måske skulle vi have ankommet i lidt bedre tid? Pladsen rummer en scene med musik og konferencier. IB3’s varevogn og kamerakran fylder også godt. Børn sidder på skuldrene af deres fædre. Hele pladsen kigger spændt på det barokke rådhus med det store ur, og de heldige gæster på Hotel Cort og Hotel Cappuccino står på første parket på deres balkoner.

  - Partner -

  Skægt er det kigge rundt på folk, der er så nydelige i tøjet, ja mange kommer sikkert også  lige fra de store spiseborde, og så bærer vi alle rødt undertøj indenunder, endnu en spansk tradition, i håb om at få lidt held og lykke i privatlivet.

  Klokken slår tolv

  Så nærmere klokken sig tolv, og alle gør deres vindruer klar til at fejre nytår i Palma. Det gælder om at spise en drue for hvert af de 12 klokkeslag. Uvas de suerte – lykkedruer. Symboliserende de 12 kommende måneder.

  nytår plaza cort palma

  Det lyder nemmere, end det er. Vi burde nok have øvet os hjemmefra, og måske købt nogle små druer uden sten i stedet for de her krabater, og et sted imellem tiende og ellevte drue, må vi kapitulere. Men nu ved vi da, hvad det gælder om til næste år. For vi er blevet enige om at nytår i Palma, skal være en tilbagevendende tradition for os nu.

  Bagefter bevæger massen af folk sig rundt på Plaza Cort, nogle danser til livemusikken, andre vil ind på pladsen, vi vil gerne lidt videre og se hvad der ellers sker i byen.

  - Partner -

  Folk er glade og hilser med Feliz Año nuevo. Nytår i Palma er virkelig gadesælgerenes store aften, for folk køber balloner, hatte og briller med blinkende lys. En vildfaren raket er alt vi ser over Palmas tagrygge, og vi bliver enige om, at det er en lettelse ikke at gå rundt i en krigszone, som vi kender det fra København.

  På Paseo del Born er der DJ med lysshow, og på vejen hjem til vores lejlighed står et selskab og synger karaoke på deres balkon, de skal nok ikke op i morgen tidlig og gå langs Middelhavet ligesom os langbenede danskere.


  Har du fået lyst til at læse mere om Palma – besøg Palma her.
  Er du blevet mere nysgerrig på, hvordan det er at være i Palma juleaften, eller hvordan mallorcinerne fejer Helligtrekonger, så kan du læse om mere om disse højtider.
  Du kan også læse om Palmas museer, Palmas markeder eller Palmas seværdigheder.
  Hvis du vil vide lidt mere om, hvad der ellers foregår i Palma, er Palmacultura et godt sted at lede efter en kulturel begivenhed.

  Billeder til artiklen Nytår i Palma: Rejs til Mallorca


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  - Partner -

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca