Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideKulturHøjtiderJuleaften i Palma

  Juleaften i Palma

  Vi sidder i Palmaflyet med mere end tøj i bagagen, for er der ikke noget med, at la Nochebuena ikke er noget særligt i Spanien. Hvad skal vi forvente, og hvor skal vi gå hen på sådan en juleaften i Palma?

  Juleaften i Palma er en normal arbejdsdag

  På juleaftensdag er alt jo nærmest, som det plejer i den gamle by. Mallorcinerne går til og fra markedet, barerne serverer kaffe og senere menú del día. Himlen er azurblå, palmerne stritter på Paseo Marítimo og Middelhavet ruller sine rolige bølger igennem havnen.

  Da vi kommer inden for bymuren igen, står sandstensfacaderne i et gulligt skær fra eftermiddagssolen, og de lokale sidder og snakker henover en caña. Jo, den 24. december er en normal arbejdsdag, og den store El Corte Ingles lukker først klokken 21.30, men alligevel er noget helt anderledes i Palmas gader.

  jul i palma

  Julestemning i gaderne

  Duften af varme kastanjer, churros og kandiserede mandler. Turrón og Bunyols. De søde sager kommer i mange udgaver og spreder sin duft henover byens pladser. Juleboderne på Plaza Mayor sælger figurer og kulisser til krybbespil.

  Og selv om den helt store gavefest lader vente på sig til Los Reyes Magos (Hellige tre konger), så bliver der slæbt pakker hjem fra handelsgaderne San Miguel og Jaime III, for flere og flere mallorcinere er begyndt at udveksle pakker i disse dage, og når vi løfter blikket, opdager vi alle ledningerne.

  Lyskæder som edderkoppespind

  De er trukket rundt imellem bygninger, de er viklet omkring træerne på Passeo del Born, ja selv ud over Plaza Cort hænger de og ligner et kæmpe edderkoppespind, som om noget magisk snart vil ske på denne juleaften i Palma.

  Og rigtigt nok – når solen synker helt ned i Middelhavet, bliver alle disse lyskæder tændt, og det er som at gå rundt under en oplyst stjernehimmel. Selv de smalle gader har deres egne lys, og vi bliver forført rundt om næste hjørne og videre, og det er lige før, vi glemmer vores restaurant.

  Julemiddag på restaurant

  Det er ikke alle spisesteder, der har åbnet juleaften i Palma, så vi har bestilt bord hjemmefra, og Quina Creu serverer den helt store menu: Sopa de Navidad, dampet lask, stegt gris og mandelkagen Gató.

  Midnatsmesse i Katedralen – højdepunktet for juleaften i Palma

  Bagefter byder aftenen på midnatsmesse i Katedralen. Ceremonien starter klokken 23, og det gælder bare om at følge strømmen af mennesker, for hele Palma er på en gåtur med det samme mål.

  jul i Palmas katedral

  Inde i Katedralen er messen i gang med røgelse, sang og diverse religiøse ritualer. Træbænkene er proppede, så vi stiller os ned bag i, og det er et svimlende syn.

  De høje gotiske søjler støtter det enorme kirkerum, alle mennesker er stille på samme tid og den lokale tv-station IB3 har en kamerakran, for messen er live på TV. Folk bliver ved med at dukke op, nogle holder fem minutter, andre klarer en halv time stående på stengulvet. Uanset hvad er det tilladt at komme og gå.

  På café juleaften i Palma

  Efter messen er den over midnat, men adskillige barer er stadig åbne, og de håber at tillokke katedralens gæster.

  Vi sætter os på Bar Bosch, for her er udendørsservering og selv om den mallorcinske vinter er mild, så er det rart at lune sig med en varm chokolade. Vi lægger godt med mønter i gademusikantens guitarkasse, og så spiller han for os en times tid, og senere, da vi spadserer hjem, synes vi, at julestjernen funkler på himlen over Palma.


  Har du fået lyst til at læse mere om Palma – besøg Palma her. Du kan også læse om Palmas museer, Palmas markeder eller Palmas seværdigheder.
  Er du blevet mere nysgerrig på, hvordan det er at være i Palma nytårsaften, eller hvordan mallorcinerne fejrer Helligtrekonger, så kan du læse om mere om disse højtider.

  Hvis du vil vide lidt mere om, hvad der ellers foregår i Palma, er Palmacultura et godt sted at lede efter en kulturel begivenhed.

  Billeder til Juleaften i Palma: Rejs til Mallorca


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen er forfatter til rejseartikler om Mallorca. Han er kommet på Mallorca i mere end 20 år og har været boligejer i Palma siden 2009, hvorigennem han har oparbejdet en omfangsrig ekspertise indenfor Mallorcas kultur, natur og traditioner. Derudover har han specifik viden om vandring på Mallorca, Palmas kultur og Mallorcas gastronomi. Han er administrator af facebookgruppen "Danskere på Mallorca", forfatter til diverse samtidsromaner samt professionsbachelor i fysioterapi.