Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Helligtrekonger

  Fra vores mallorcinske naboer, har vi hørt, at Helligtrekonger er børnenes helt store festdag, men hvad skal vi forvente?

  Selvfølgelig kan vi huske at have set Helligtrekonger stå skrevet i en gammel Maylandkalender, men det har aldrig været andet end en tung arbejdsdag i januar, hvor regningerne fra jul og nytår stadig vælter ind over kontoen, men nu har vi forlænget ferien og fundet frem til, at det hele starter nede i Palma-havnen.

  Helligtrekonger er lig med optog igennem Palma

  Hellig tre konger optog Palma Her ankommer de tre hellige konger i båd. Melchor, Gaspar og Baltasar. Bagefter kravler de op på hver deres trone og kører efter en nøje planlagt rute igennem Palma, hvor folk står ved vejene og venter.

  På Plaza Cort skal de tre konger op på rådhusbalkonen og vinke ud til publikum, inden optoget går videre rundt i byen. Der er noget for enhver smag, nogle folk danser og vinker fra ladet af lastbiler, andre går i orkesterformationer eller skubber vogne af sted beklædt med farverige silkestoffer, og på ladet kan der være alt muligt fra den religiøse fortælling om de tre konger og deres kameler.

  På Helligtrekonger regner det med søde sager

  Det er et kæmpe kulisseoptog, og om der er 25 eller 50 forskellige formationer, kan vi slet ikke holde styr på, for vi har fundet ud af, at det gælder om at gribe slik. Hvert optog kaster med karameller, og det viser sig, at mange mallorcinere er forberedt på dette. Flere står med kræmmerhuse løftet i vejret eller vender en paraply rundt og bruger den som en skål.

  - Partner-

  På den måde opsamler de bonbons, der i tusindvis bliver kastet ud til os tilskuere. Ja, det regner med søde sager fra himlen på sådan en aften i Palma. Børnene kravler rundt imellem folk og samler slik op. Vi giver vores håndfuld videre til en dreng, som ikke rigtig er stor nok til at komme først i dét kapløb.

  Udpakning af julegaver

  De uartige får kul

  Om aftenen stiller børnene vand og appelsiner frem i vinduerne til de tre kongers kameler. Gerne i vindueskarmen. I løbet af natten ridder kongerne forbi på deres kameler, de spiser og drikker, og som tak efterlader de gaverne. Har man været uartig får man kul i skoen.

  Roscon de Reyes – en tradition Helligtrekonger

  Traditionen tro skal der spises Roscon de Reyes. Det er en kage, der indeholder små figurer af Josef, Maria og en hestebønne. Den der får bønnen skal betale for kagen.

  Alle elsker gaver

  I Spanien er det altså de tre hellige konger, som bringer gaverne til børnene lige som vores “julemand” gør. Rundt om i gaderen er alle de børn, vi ser, helt elektriske i øjnene og render rundt og hiver deres forældre i frakkerne og hujer; “Los Reyes Magos! Los Reyes Magos!”

  - Partner -

  Tænk, at hvad der normalt bare er en trist dag i januar, pludselig kan være fyldt med optog og festivitas. Helligtrekonger er sandelig børnenes magiske højtid, og hvorfor ikke gå hjem og selv springe med på traditionen?


  Har du fået lyst til at læse mere om Palma – besøg Palma her.
  Er du blevet mere nysgerrig på Mallorcas historie – kan du her læse mere om øens historie.
  Hvis du vil vide lidt mere om, hvad der ellers kan foregå i Palma er Palmacultura et godt sted at lede efter en kulturel begivenhed.

  Hvordan bliver de andre julehøjtider fejret på Mallorca? Læs mere om Juleaften i Palma og Nytår i Palma.

  Billeder til Helligtrekonger: Rejs til Mallorca


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  - Partner-

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere