Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Helligtrekonger

  Fra vores mallorcinske naboer, har vi hørt, at Helligtrekonger er børnenes helt store festdag, men hvad skal vi forvente?

  Selvfølgelig kan vi huske at have set Helligtrekonger stå skrevet i en gammel Maylandkalender, men det har aldrig været andet end en tung arbejdsdag i januar, hvor regningerne fra jul og nytår stadig vælter ind over kontoen, men nu har vi forlænget ferien og fundet frem til, at det hele starter nede i Palma-havnen.

  Helligtrekonger er lig med optog igennem Palma

  Hellig tre konger optog Palma Her ankommer de tre hellige konger i båd. Melchor, Gaspar og Baltasar. Bagefter kravler de op på hver deres trone og kører efter en nøje planlagt rute igennem Palma, hvor folk står ved vejene og venter.

  På Plaza Cort skal de tre konger op på rådhusbalkonen og vinke ud til publikum, inden optoget går videre rundt i byen. Der er noget for enhver smag, nogle folk danser og vinker fra ladet af lastbiler, andre går i orkesterformationer eller skubber vogne af sted beklædt med farverige silkestoffer, og på ladet kan der være alt muligt fra den religiøse fortælling om de tre konger og deres kameler.

  På Helligtrekonger regner det med søde sager

  Det er et kæmpe kulisseoptog, og om der er 25 eller 50 forskellige formationer, kan vi slet ikke holde styr på, for vi har fundet ud af, at det gælder om at gribe slik. Hvert optog kaster med karameller, og det viser sig, at mange mallorcinere er forberedt på dette. Flere står med kræmmerhuse løftet i vejret eller vender en paraply rundt og bruger den som en skål.

  På den måde opsamler de bonbons, der i tusindvis bliver kastet ud til os tilskuere. Ja, det regner med søde sager fra himlen på sådan en aften i Palma. Børnene kravler rundt imellem folk og samler slik op. Vi giver vores håndfuld videre til en dreng, som ikke rigtig er stor nok til at komme først i dét kapløb.

  Udpakning af julegaver

  De uartige får kul

  Om aftenen stiller børnene vand og appelsiner frem i vinduerne til de tre kongers kameler. Gerne i vindueskarmen. I løbet af natten ridder kongerne forbi på deres kameler, de spiser og drikker, og som tak efterlader de gaverne. Har man været uartig får man kul i skoen.

  Roscon de Reyes – en tradition Helligtrekonger

  Traditionen tro skal der spises Roscon de Reyes. Det er en kage, der indeholder små figurer af Josef, Maria og en hestebønne. Den der får bønnen skal betale for kagen.

  Alle elsker gaver

  I Spanien er det altså de tre hellige konger, som bringer gaverne til børnene lige som vores “julemand” gør. Rundt om i gaderen er alle de børn, vi ser, helt elektriske i øjnene og render rundt og hiver deres forældre i frakkerne og hujer; “Los Reyes Magos! Los Reyes Magos!”

  Tænk, at hvad der normalt bare er en trist dag i januar, pludselig kan være fyldt med optog og festivitas. Helligtrekonger er sandelig børnenes magiske højtid, og hvorfor ikke gå hjem og selv springe med på traditionen?


  Har du fået lyst til at læse mere om Palma – besøg Palma her.
  Er du blevet mere nysgerrig på Mallorcas historie – kan du her læse mere om øens historie.
  Hvis du vil vide lidt mere om, hvad der ellers kan foregå i Palma er Palmacultura et godt sted at lede efter en kulturel begivenhed.

  Hvordan bliver de andre julehøjtider fejret på Mallorca? Læs mere om Juleaften i Palma og Nytår i Palma.

  Billeder til Helligtrekonger: Rejs til Mallorca


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen er forfatter til rejseartikler om Mallorca. Han er kommet på Mallorca i mere end 20 år og har været boligejer i Palma siden 2009, hvorigennem han har oparbejdet en omfangsrig ekspertise indenfor Mallorcas kultur, natur og traditioner. Derudover har han specifik viden om vandring på Mallorca, Palmas kultur og Mallorcas gastronomi. Han er administrator af facebookgruppen "Danskere på Mallorca", forfatter til diverse samtidsromaner samt professionsbachelor i fysioterapi.
  PARTNERE spot_img