Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Puerto Pollensa

  Puerto Pollensa – livsnyderbyen i nord, hvor Tramuntana bjergene møder de lange hvide strande. 8 km nord for Alcúdia, og ved indkørslen til Formentor halvøen. Kendt for sin høje kvalitet som område og Pinewalk gågaden langs vandet med restauranter og butikker på den ene side, og små badevige med skygge på den anden. Puerto Pollensa er også kendt som et populært spot for cyklister og vandring i bjergene.

  Partner

  ARTIKLER

  VI ANBEFALER

  Partnere

  Mere om Puerto Pollensa

  Puerto Pollensa er en skøn havneby, den nordligst placerede by af de lidt større. Nordligere ligger kun Cala Sant Vicenc, som er en lille isoleret badeflække, som også er med i samme kommune; Pollensa. Men Puerto Pollensa er mere end blot en havneby, det er en badeby og et sted med kultur og charme, som har en helt utrolig fred og ro over sig. De fleste som kommer til Puerto Pollensa, mærker det, og kommer tilbage senere.

  Hvad er så med til at gøre det til en fredfyldt og positiv oplevelse ?
  Hele indkørslen til Puerto Pollensa, hvis man vælger at køre over Alcúdia og ind lang bugten, er en positiv overraskelse for de fleste. Man bliver mødt at kilometer lange strande og masser af vindsurfere og kitere i et virvar af aktivitet ud over vandet, hvor man i baggrunden den ene vej ser Tramuntana bjergene og den anden vej Alcúdia halvøen med Victoria.

  Havnebyen i sig selv består af en lang indkørsel med lange strandpromenader, og så en rundkørsel, der åbner for et nyt kapitel af byen, nemlig den berømte Pinewalk. Først har man altså haft flere kilometer med åbne strande og så pludseligt er det små badevige med skygge fra træer på den ene side, og butikker og restauranter på den anden side.

  En lang gågade på omkring 1500 meter. Spis på en af byens gode restauranter og hop i vandet i næsten samme bevægelse. Pinewalken er både et “leben” og fredfyldt, og byen er da heller ikke et sted for larmende turister. Der er nemlig kun en enkelt mindre natklub i en baggade.

  Restauranter og hoteller med høj kvalitet
  En følelse af plads og afstand, ikke så dårligt i disse tider. Men det er præcis, hvad området tilbyder. Der er aldrig for mange mennesker, da Puerto Pollensa ikke er bygget op af store hotelkonstruktioner, men alt udbygning er sket i respekt for omgivelserne.

  Hvilke type turister bør bo i Puerto Pollensa?
  Puerto Pollensa er ideelt til familier med børn, som ønsker en fredfyldt ferie tæt på lange strande, eller små strande med god skygge fra pinjetræerne. Vælg selv. Det er nemt at have sine børn med rundt, da hele Puerto Pollensa, trods der er bjerge rundt om, er rimeligt fladt, og alt findes samme sted, modsat feriebyer, der oftest deler sig i flere områder.

  Dertil par og voksne vennegrupper, som ønsker en god kvalitet og ferie, uden at skulle være generet af høj musik og ungdomsfester. Unge kan naturligvis tage til Puerto Pollensa, men leder de efter fest og farver, så er de på den forkerte side af øen.

  Puerto Pollensa og Tramuntana er et “must” for sportsentusiaster og naturelskere. Det er blandt de mest populære rejsemål for cykelturister, vandrere, triatlon og vandsportselskere. Nogle af de bedste cykeltuter som Formentor og Sa Calobra samt hele den nordlige og vestlige del af bjergkæden Tramuntana kan nås herfra.

  Udflugter fra Puerto Pollensa
  Vi er jo helt oppe nord på, og de mest oplagte udflugtspunkter er naturligvis til bjerge og strande, men også flotte byer med historisk charme. Vil man lige skruge en tand på de lange strande, så er der ca. 20 minutters kørsel i bil til en af Europas bedste strande; Muro, som ligger i Alcudia bugten. Muro er en del af den 10 km lange strand mellem Alcudia og Can Picafort.

  Men også i Pollensa kommune ligger en af øens bedste strande – Cala Pi de la Posada – eller også kaldet Formentor stranden. Fra Puerto Pollensa er der ca. 8 km nordover, hvor det er bjergvej hele vejen. Først halvdelen op mod udsigtsstedet Es Colomer, og så går den anden halvdel ned mod stranden. Derfra kan man vælge, hvis der er åbent på vejene, at fortsætte helt ud til Formetor Lighthouse, som er meget populært for ikke kun cyklister, men også for turister, som sætter pris på flotte udsigter. Men bliver man ved stranden, så venter en oplevelse med ca. 1.000 meter strand.

  I disse år lukker kommunen vejene fra Formentor Strand mellem 10 og 19, det er som regel fra midt juni til midt september. Det er dog tilladt at køre til Formentor strand, hvis man husker at købe noget derude og gemme kvitteringen. Dette er vigtigt, da der står nummerpladeaflæsere og man skal sende sin kvittering på en E-mail, hurtigst muligt efter man kommer hjem på hotel eller feriebolig. Denne E-mail vil vi fremme, når vi når til sommer 2024. Den kan jo være anderledes end for i år.

  De smukke landsbyer: Her nordpå ligger to af de tre udnævnte smukkeste spanske landsbyer, som Mallorca har med i denne klassificering. Det er Puerto Pollensas hovedby Pollensa, og så er det den gamle by Alcudia. Begge disse er mere end en anbefaling værd at besøge. Pollensa ligger ca. 5 km tilbagetrukket og ved indkørslen ser man den flotte “top” Puig De Maria, som er ca. 300 meter håj. det kræver lidt en selvstændig indsats for at nå toppen, men man vil huske det altid. På toppen ligger et kloster og udsigten hele vejen rundt er helt fantastisk. Det er som en helikopter effekt.

  Læs mere om Udflugter på Mallorca

  FAKTA OM PUERTO POLLENSA

  Hvilken type by
  Puerto Pollensa er en havne- og badeby beliggende på den nordlige del af Mallorca ved indkørslen til Formentor halvøen. Tramuntana bjergkæden på den ene side og lange strande på den anden.

  Afstande
  Palma lufhavn: 65 km Palma Centrum: 63 Km Alcudia: 8 km Pollensa: 5 km

  Transport
  Bil og Taxa fra lufthavn. Bus via Palma eller Alcudia. Se Offentlig transport

  Indbyggere
  7.000 lokale indbyggere og sommeren mange gange dette. I hele Pollensa kommune bor der omkring 16.000 indbygere, når man tæller både Puerto Pollensa, Pollensa og Cala Sant Vicenc områderne.

  Byliv
  Hundreder af restauranter og barer af god kvalitet – kun en enkelt natklub.

  Vejr
  Puerto Pollensa har samme klima som resten af øen, dog har man om sommeren den kendte Brisa Marina, en mild vind som gør selv varme temperaturer tålelige. Lidt mere vådt om vinteren end resten af øen grundet bjergene.

  Udflugter
  Udflugter kan beskrives her på siden samt i artikler- men vi har en overordnet side med udflugter – læs mere om Udflugter på Mallorca

  Sygehus - Lægehus Politi Apoteker

  SKADESTUE-LÆGEHUS
  POLITI – GUARDIA CIVIL
  APOTEKER

  Alle rute links åbner i Google Maps, så du nemt kan bede din mobil om rutevejledning. For at ringe til telefonnumre, kan du blot trykke på dem.

  Interessante områder i Puerto Pollensa

  Pinewalk
  En nærmest legendarisk gågade, som går mellem den store rundkørsel i havnen og de ca 1.500 meter ud til det militære område. Fra gammel tid begyndte selve Pinewalken egentlig fra der, hvor retsauranterne Corb Mari og Can Pescador ligger. Her snævrer  Pinewalken ind til nogle få meter bred. Det føles nogle steder nærmest som en sti, og fliser og træer er autentiske, og det anbefales ikke kvinder at gå med højhælede sko på denne strækning. Strækningen har restauranter, butikker og små badevige. Betragtes som et “MUST” at opleve. I folkemunde kalder vi i dag hele strækningen for Pinewalken.

  Torvet
  100 meter fra de store rundkørsel går en sidevej mod torvet – Placa Miguel Capplonch –  i Puerto Pollensa. Her ligger en masse restauranter, legeområder til børn og samtidigt også byen gamle kirke Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels .

  Strande og Vandaktiviteter
  Ud over de små badevige langs Pinewalken, så har Puerto Pollensa små 2 km fin sandstrand, som aldrig er overfyldte. Der er masser af plads og restauranter og serviceanlæg langs stranden. Der er masser af liggestole og vandaktiviteter. Lige ved La Gola indløbet er der udlejning af en række forskellige sejlbåde, kajakker, padle boards m.v. Og man finder også Beach Volley baner.

  Cami Boquer
  Her starter flere vandreruter, og der er en stor parkeingsplads, og i øvrigt masser af parkering langs hovedvejen. Det er muligt at vandre til Cala Boquer. Vil man vandre fra Puerto Pollensa til Cala Sant Vicenc, så kan man ikke starte her, men skal man bruge Coll de Siller stien, som starter ved Villa Bernat. Herfra kan man på ca. en time nå de skønne strande ved Cala Sant Vicenc, skal man med bil,eller cykel, så kræver det en omvej på ca. 8 km.