Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Port d'Andratx

  Selv om havnebyen Port d’Andratx først kom til senere, end hovedbyen Andratx, så må denne havneby nu betragtes som en af Mallorca mest eksklusive steder at slå sig ned. Her har flere af verdens kendisser da også et hus hugget ind i bjergsiderne, og det er tydeligt hvorfor, de har valgt dette område. For her ligger alt trygt imellem bjergene, havnen er fyldt med sejlskibe og luksusyachts og promenaden byder på adskillige spisesteder af god kvalitet.

  Partner

  ARTIKLER

  VI ANBEFALER

  Partnere

  Mere om Port d'Andratx

  Havnebyen Port d’Andratx var oprindeligt en lille fiskerflække, men nu er dens tilløbsstykke nok mere promenaden og de omkringliggende bjerge og selvfølgelig udsigten. Havnebyen emmer af at være tilholdssted for de velhavende turister, og de heldige med feriebolig her bruger nok megen tid på at falde i staver over udsigten, for her går klipper, hav og himmel op i en højere enhed.

  Hvad er med til at gøre Port d’Andratx så speciel?
  Hele området er smukt, malerisk og gennemgående bare lækkert. Man forstår, hvorfor det tiltrækker livsnydere og de kvalitetsbevidste, og holder man ferie her, eller endnu bedre har man råd til en bolig, vil udsigten og idyllen printe sig ind i bevidstheden for altid, og når man alligevel har en bil, kan resten af øen nemt udforskes herfra. Området byder også på flere kulturelle oplevelser, og der er fx ikke langt til det danske kulturcenter CCA Andratx.

  Restauranter og hoteller med høj kvalitet
  Port d’Andratxs havnepromenaden er spækket med gode spisesteder. Mange gæster søger ind på Roma eller Cappuccino, men mange af de andre spisesteder tilbyder også et godt Middelhavskøkken eller en solid steak. Her gælder det om at tage sig god tid til måltidet og nyde havnen, bjergene og kigge lidt på de andre gæster. Her har folk smidt badesandalen og fundet lidt finere tøj frem.

  Mange besøgende i dette område har egen feriebolig og sikke heldige de er. Der er ikke hoteller i hobe tale, men det er bestemt muligt at finde værelser, der er til at betale, så længe man er villig til at gå lidt væk fra havnen. Hotel Brismar har den bedste udsigt til havnen, men man betaler også lidt mere for dets beliggenhed.

  Hvilken type turister bør bo i Port d’Andratx?
  Området tiltrækker mange med båd eller egen feriebolig. Her er husene hugget ind i klipperne, og de stejle veje er bedst i bil. Området har altid været opholdssted for mennesker, som sætter pris på kvalitet, æstetik og det storslåede i livet, hvad enten der er tale om bolig, mad, tøj, oplevelser eller de lokale produkter.

  Udflugter fra Port d’Andratx

  Strande
  Søger man bademuligheder er Cala Fonoll en lille sandstrand ellers er et andet badested klippestranden Cala Llamp. Den tætteste større sandstrand må findes i Camp de Mar.

  Dragonera
  Fra kystbyen Sant Elm afgår båden Margarita til øen Dragonera, der er et fredet naturreservat uden restauranter eller overnatningsmulighed. Øen er smal og aflang og måler omkring 0,5 x 3 km, den rummer en del vandrestier og udsigtspunkter. På selve øen er der rig mulighed for at se på geder, firben og fugle. Der er kontrol med, hvor mange der må komme til øen.

  La Trapa og vandring
  Ikke langt fra Sant Elm ligger det gamle munkekloster La Trapa. Ruinen er ved at blive restaureret, så den med sigt kan tilbyde logi for de vandrende. Herfra er udsigten til klipper, Middelhavet og Dragonera nærmest svimlende. For mange vil vandreture i området være oplagt valg på en ferie her.

  Har man meget eventyrlystne ben, så gælder det om at prøve kræfter med den berømte tørstensrute GR 221, Ruta De Pedra En Sec. GR 221 følger mere eller mindre den gamle pilgrimsrute fra Andratx over Lluc til Pollenca og udgør i alt 140 km. Hele ruten kan tilbagelægges henover 1-2 uger. Det anbefales, at man planlægger hjemmefra med overnatninger i de forskellige byer og køber specifikke kort/bøger over ruten. Mange deler hele ruten op i 10 etaper af mellem 8,5 – 20,5 km, andre vælger forskellige startpunkter og afkorter dermed ruten.

  En del høje stigninger og varme kan være en udfordring om sommeren, ligesom sne kan forekomme i højderne om vinteren. Men alt i alt en tur med oplevelser og sanseindtryk, der vil sætte sig i sjælen for altid.

  Læs mere om Udflugter på Mallorca.

  FAKTA OM PORT D'ANDRATX

  Hvilken type by
  Mange kommer til havnebyen Port d’Andratx for at nyde bjergene og selvfølgelig kystens fantastiske udsigt. Selv om der er tale om en havneby, er det ikke just en badeby, og antallet af sandstrande skal man lede længe efter, for her er det bjerge og klipper, der møder Middelhavet, hvorfor mange har egen pool.

  Afstande
  Palma ca. 32 km. Palma lufthavn ca. 43 km. Alcúdia ca. 85 km. Puerto Pollensa ca 90 km. Andratx ca. 5 km. Deiá 55 km. Sóller 56 km.

  Transport
  Meget foregår i taxa eller lejede biler. TIBs busser kører også her, fx 101 til Palma, 121 til Sant Elm eller 122 til Sant Ponsa. Se Offentlig transport Mallorca

  Indbyggere
  2.400

  Byliv
  Port d’Andratx er en havneby med eksklusiv shopping og finere restauranter langs havnen. Her er et fantastisk view til bjergene og Middelhavet, ligesom det er muligt at falde i svime over boligbyggeri på klippesiderne. Port d’Andratx byder på flere hoteller end hovedbyen Andratx, men mange bor i ferieboliger heromkring.

  Vejr Vejret er som på resten af øen, men omgivet af bjerge ligger havnebyen som regel i læ. Middelhavet kan virke svalende om sommeren.

  Sygehus - Lægehus Politi Apoteker

  SKADESTUE-LÆGEHUS
  POLITI – GUARDIA CIVIL
  APOTEKER

  Alle rute links åbner i Google Maps, så du nemt kan bede din mobil om rutevejledning. For at ringe til telefonnumre, kan du blot trykke på dem.

  Interessante steder og oplevelser i Port d’Andratx

  Butikker
  Den lille havneby rummer en del smalle gader med butikker, og byen indbyder generelt til en charmende slentretur.
  Generelt er her et godt udvalg af butikker, og endda et lille indkøbscenter Centre Comercial Ses Veles og byens fiskemarked, La Lonja Port d’Andratx, er også et besøg værd.
  Her er også Østersbar og møbelbutik og mulighed for at erhverve sig et ny cocktailkjole eller hvad hjertet ellers måtte savne.
  En anden hobby, der altid er populær og sjov steder som disse, er at kigge boligannoncer, og lade drømmene fare, for tænk hvis man havde råd til en bolig her. Ja, her holder de velhavende til og i supermarkedet står kasser af champagne lige ved disken og klar til at snuppe under armen på vej hjem til terrassen.

  Kunst
  Studio Weil, et arkitektonisk kunstgalleri, er åbent ved bestilling af guidet tur, og kan også byde på koncerter.
  CCA – Andratx. Kunstcentret har skiftende og gerne up-coming kunstnere boende og er dermed også et værksted for skabelsen af kunst. CCA – Andratx præsenterer 3 til 4 udstillinger om året af internationale kunstnere. Selve bygningerne er meget indbydende og galleriet har også en café og kunstshop, og naturområdet omkring er meget roligt og idyllisk.

  Parish Nuestra Señora del Carmen
  Ingen by uden lige at have et kirkeligt indslag, og lige bag havnen ligger byens lille kirke. Den er et fint eksempel på religiøs arkitektur, og man kigger nemt forbi, mens man alligevel slentrer rundt i de charmerende gader. Port d’Andratx har altid været og er stadig en lille aktiv fiskerihavn. Derfor giver det også rigtig god mening, at kirken er navngivet efter Carmen, havets- og sømændenes beskytter.

  Det gode ferie liv
  Overordnet set er Port d’Andratx en munter og kosmopolitisk havneby. Her blandes forskellige kulturer og nationaliteter uden at være snobbet, og kombinationen af ​​sol, shopping og natteliv skaber de perfekte rammer for det gode ferie liv. Området byder også på masser af hav-relaterede aktiviteter, og byen er forsynet med en af ​​de bedste sportshavne på Mallorca.

  Læs mere om Udflugter på Mallorca.

  Af Stinus Olesen – god fornøjelse med Port d’Andratx.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på MallorcabyerMallorcas kulturinteressante udflugterMallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.