Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca

  Vi har været på besøg hos en dansk vinbonde i Mallorcas mest kendte vindistrikt Binissalem. Nærmere beskrevet Biniali i Sencelles midt på øen. Det er ikke et besøg, som man lige glemmer med det første. Historien om at en dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca. Bodega BiniVista Mallorca – også kendt som BiniVista Family.

  Dette er den første artikel i en serie af Dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca. Vi vil i efterfølgende artikler gå i dybden med selve den økologiske vinproduktion og vinene, samt se mere på opbygningen af vingården og BiniVista Family. Nederst i artiklen vil du finde information om en besøgsdag på BiniVista.

  Fra advokat til vinbonde

  Søren Svenningsen er navnet, den tidligere advokat, en iværksætter og entreprenør, hvis navn er begyndt at dukke op, når der bliver talt om vinproduktion på Mallorca. Sørens vision er ganske klar; “at skabe verdens bedste vin” – og det lige her midt på ferieøen Mallorca.

  Mange mennesker har en vision om at blive den bedste på deres felt, men besøger man vingården BiniVista, ser dens pragt, og lytter til historien og ambitionerne, ikke mindst smager vinene, så tager man derfra med en tanke om, at det kan meget vel være, at Søren Svenningens ambition også bliver en virkelighed.

  Vinen du ikke kan købe i et supermarked

  Søren Svenningsens strategi er ikke kun funderet på vinproduktion, men på Vinproduktion, Kunst og Events som f. eks. cykling i et samlet univers. Vingården i Biniali er både vinmarker og vinproduktion i fornemme omgivelser og lokaler, men vingården er i høj grad bygget op til at huse events og medlemmer. Ikke mindst kan events afholdes fra nogle fantastiske tagterrasser.

  - Partner-

  BiniVista vine købes nemlig ikke i et supermarked, eller på den gængse restaurant. Det er en vingård, som er subejet af medlemmer. “Subejer” er måske ikke det rigtige ord, men vingården drives på medlemmer, som skal betale et årligt medlemsgebyr, hvori der så er inkluderet et antal vine, muligheder for at besøge vingården og bruge den på en aktiv måde til at danne netværk og få oplevelser ud over det normale.

  Binivista Vine med spændende smag og etiketter - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  BiniVista er naturligvis i fuld gang med at producere sit eget katalog af vine – og med spændene etiketter. Vinene er unge endnu, men smager fantastisk. Der er tænkt over diversitet – men kvaliteten er i centrum. Fra artiklen “Dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca”.

  Dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca – og som et stort unikt univers for brugerne

  Man kan ikke kalde det simpelt at lave en vingård, finde de rette medarbejdere og producere vin. Søren Svenningsens vinprojekt BiniVista, flytter det endda så op i et lag, hvor det tangerer nogle af de vildeste vinprojekter i Europa.

  Netop “tagline” navnet BiniVista Family antyder, at det ikke kun handler om vin, men om at skabe en familie – en medlemskreds, som ud over man eksklusivt får andel i de fremragende vine, også er en del af et fællesskab med en række unikke oplevelser og muligheder.

  Vinsmagning i den gamle del af Binivista - ny vingård under opbygning - Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Nye bygninger er under opbygning og vingåden råder over 3.000 m2 bygninger, som i tre etager indeholder både vinproduktion, lager og eventområder. Her er det et smagerum i den gamle del af vingården. Fra artiklen “Dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca”.

  BiniVista vil være det mest innovative og anerkendte vinunivers i verden

  Der er en særlig vision og ambition bagved strategien for BiniVista Family, og alt det arbejde som Søren Svenningsen og hans team af partnere og medarbejdere udfører i projektet. BiniVista vil være det mest innovative og anerkendte vinunivers i verden – Punktum.

  Medlemmer af BiniVista Family får mulighed for at deltage i en spændende rejse med at skabe en unik vingård midt i et af Mallorca smukkeste landskaber. Mulighed for at besøge vingården og få eksklusiv indsigt i den unikke økologiske vinproduktion og alt dens vidunder.

  - Partner -

  Rejs Til Mallorca kan efter at have besøgt BiniVista sige, at det er en unik oplevelse, hvor man får indsigt i vision og metodik, lærer om vinproduktion, smager på de fremragende vine og får hele historien om det fantastiske setup, som også handler om cykling, kunst og fællesskab.

  Et fantastisk team af partnere og medarbejere

  Søren Svenningsen gør meget ud af at fortælle om sine dygtige partnere og medarbejdere på BiniVista. De første tanker kom i 2017, hvor ideen om at skabe et unikt vinprojekt opstod. Der blev opkøbt en masse jord tæt på Binissalem, som er Mallorcas største vindistrikt. Allerede i 2018 kunne man plante de første 21 hektarer med vinstokke, og i 2020 blev yderligere 5 hektarer beplantet. I marts måned 2022 består vingårdens vinmarker af 30 hektarer og hele 3.000 m2 bebygget areal til vinproduktion og events.

  Søren Svenningsen er grundlægger, og involverede fra starten klogt to velkendte lokale kapaciteter Joan Horrach og Jaume Fullana som partnere. I 2019 blev teamet udvidet med danskeren Marie Von Ahm, som normalt har base i Barcelona. De er alle partnere i BiniVista.

  Joan Horrach er særdeles velkendt på Mallorca, og han kender til alt på øen. Født i Deia i 1974 og gennem 14 år professionel cykelrytter på nogle af verdens bedste cykelhold med hele 16 Grand Tours. Joan har siden sit stop som professionel cykelrytter arrangeret og guidet cykelture på Mallorca. Dette bragte ham sammen med Søren, som netop har cykling som en vigtig del af sit projekt. Joan har det daglige ansvar for ansatte og det praktiske på vingården.

  Jaume Fullana er BiniVistas vinsmager og sikrer vinen sin autencitet. Født på Mallorca i 1971 og har selv produceret vin på sin vingård Es Verger i Esporles i årevis. Jaume har stor viden om beplantning af nye vinmarker, og har deltaget i mange projekter på øen. Derfor er Jaume også partner i Binivista og har det overordnede ansvar får såvel vinmarker og produktion i vineriet.

  Marie Von Ahm er dansk og har i næsten to årtier haft base i Barcelona. I opbygningen af BiniVista er Marie et stærkt kort som specialist inden for Marketing og Salg. I vinindustrien har hun stor erfaring med nystartede virksomheder, international distribution og mediehåndtering. Blandt mange andre kvalifikationer findes vinsmagning samt udvikling af brands, forretning, udannelse og ledelse samt Marie har taget den anerkendte diplomuddannelse WSET.

  - Partner-

  Rejs Til Mallorca og BiniVista arrangerer i fællesskab et besøg og en rundvisning med prøvesmagning

  Du kan komme med på vores specielle Dansker Dag på BiniVista onsdag . 13. april klokken 14-17. Tilmelding vil ske via vores Facebook Grupper Faste Mallorca Danskere for de som bor eller ejer bolig på Mallorca samt for andre via vores store Facebook gruppe for turister Danskere på Mallorca.

  Det er et super spændende arrangement, og man får indblik i den fantastiske historie og ambitionerne. Naturligvis får man en prøvesmagning, og man kan finde ud af, hvordan man kan blive medlem af BiniVista Family.

  Besøg BiniVistas hjemmeside , for at blive inspireret og som optakt til vores Danskerdag på Binivista.

  Har du lyst til at lære mere om vin, så læs med i vores artikel Mallorcas vin. Vi anbefaler også vores artikler om Mallorcas Specialiteter, Mallorcas køkken og Tapas på Mallorca.  Billeder
  : Alle billede til dansker vil lave verdens bedste vin på Mallorca er taget af Rejs Til Mallorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere