Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Sant Elm på Mallorca

  Det kan godt være, at du skal køre lidt for at nå frem til Sant Elm på Mallorca, men du bliver forkælet i den lille og forførende fiskerby. Området har et utal af skønne udsigtspunkter, børnevenlig strand og gode spisesteder.

  Læs med og opdag, hvad Sant Elm på Mallorca har at tilbyde.

  Introduktion til Sant Elm på Mallorca

  Sant Elm på Mallorca er både ideel til ferier og som et udflugtsmål. Byen har omkring 500 indbyggere og erhverver sig ved turisme, den er meget stille uden for højsæsonen og selv i de travleste sommermåneder virker her højt til himlen og med god plads. Fra lufthavnen i Palma er der godt 50 km til Sant Elm fortrinsvis på motorvej, hvilket gør, at turen normalt kan klares på cirka 45 minutter.

  Udsigtspunkter i Sant Elm på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Det vrimler med udsigtspunkter i Sant Elm på Mallorca. Roen har lagt sig, og nu gælder det bare om at nyde momentet og naturen. Foto © Pablo Hidalgo Dreamstime.com

  Med byens beliggenhed på vestkysten og lige for foden af Mallorcas bjergkæde Tramuntana ligger mange muligheder åbne for dem, der vælger at slå sig ned her. Sant Elm på Mallorca er stedet for en afslappet og stemningsfuld ferie, men det er også oplagt at bruge vandreruterne på Mallorca.

  Læs mere om vores tema: Vandring på Mallorca.

  - Partner-

  En af de store oplevelser, når du er i Sant Elm på Mallorca, er den svimlende udsigt til Middelhavet og øerne i bugten, særligt den store og lidt mystiske Sa Dragonera, der har firben, naturpark og en færge i pendulfart (læs mere herom nedenfor).

  Strande på Mallorca - Sant Elm på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Udsigten i Sant Elm på Mallorca kan være nærmest overvældende. Her ses den lille strand i Sant Elm med udsigt til bugten og øerne La Illa Pantaleu og bagerst Sa Dragonera. Foto © Pkazmierczak – Dreamstime.com

  Sådan er stranden i Sant Elm på Mallorca

  Centralt i Sant Elm ligger den todelte Sant Elm strand. Det er byens hvide hoteltårn (Universal Hotel Aquamarin), der opdeler stranden i disse to dele.

  I alt er stranden omkring cirka 150 meter lang, og den er et ideelt sted at få lidt af det fine sand mellem tæerne. Vandet er gerne roligt og børnevenlig, du kan leje liggestole og parasoller, og så er den et oplagt sted at nyde udsigten til havet, himlen og øerne, der ligger som strøet ud i Sant Elm bugten.

  Det rolige vand i Sant Elm er ideelt til at padle rundt på en SUP, andre bruger området til at dykke i eller leje en både og sejle ud på egen hånd. I havnen kan du leje en båd uden speedbådsbevis – lej båd på Mallorca ved Sant Elm.

  Hotel i Sant Elm på Mallorca

  Om end byen er til at overskue på en rask gåtur, så har du alligevel flere hoteller at vælge imellem af ret, god kvalitet, og via vores side kan du søge og finde lige dit hotel på Mallorca.

  - Partner -

  Direkte på Sant Elms strandpromenade finder du hoteltårnet Universal Hotel Aquamarin, der har en af byens bedste beliggenheder og dermed også bedste udsigter.

  Universal Aparthotel Don Camilo befinder sig også tæt på Sant Elm strand og har pools og terrasser og charmerende udsigt til bugten og naturen.

  Punt Blanc Residences er lejligheder med fine balkoner og udsigt til stedets have og grillfaciliteter.

  Søger du en simpel indlogering tag da et kig på Hostal Dragonera.

  Ønsker du din egen feriebolig på Mallorca – tag et kig på vores side for ferieboliger og bestil via vores partner Vrbo.

  Sa Dragonera ved Sant Elm på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Øen Sa Dragonera slanger sig ude i Middelhavet. Er du i Sant Elm på Mallorca, er det en speciel udflugt at tage færgen derover og se, om du kan hilse på et firben eller to. Foto © Rdonar – Dreamstime.com

  Sa Dragonera ved Sant Elm

  Det er umuligt at tale om Sant Elm uden i samme åndedrag også at lade talen falde hen på øen Sa Dragonera. Nogle nøjes med at nyde udsigten til øen, men mange tager heldigvis på en halv- eller heldagsudflugt med den lille færge.

  - Partner-

  På Sa Dragonerna kan du møde en nærmest uberørt natur. Her er tusindvis af venlige firben og den svævende Eleonorafalk. Øen har også en del afmærkede vandreruter af forskellig sværhedsgrad, museum, fyrtårn, grotten Cova des Moro med krebsdyr og selvfølgelig et utal af maleriske og helt spektakulære udsigtspunkter – så husk kameraet.

  Mange benytter også opholdet på Sa Dragonera til at dykke i det klare vand, der omgiver øen. Overfarten tager cirka 20 minutter, og det er en god idé at reservere på forhånd.

  Billetter til færgen Sant Elm – Sa Dragonera.

  Aktiviteter og oplevelser i Sant Elm på Mallorca

  På klipperne over Sant Elm ligger den historiske fæstning Castell de Sant Elm. Her er tale om en velbevaret bygning fra middelalderen. Oprindeligt (omkring år 1300) var her er sømandshospital, senere har bygningen huset fængsel, og i 1600-tallet blev den ombygget til dens nuværende form med udkigstårn, da Mallorca oplevede voldsomme piratangreb.

  Læs mere om Mallorcas historie og kamp for at opnå selvstændighed.

  En anden udsøgt seværdighed i området på bjergskråningerne over Sant Elm og Andratx er ruinerne af det gamle kloster La Trapa. La Trapa er især et populært besøgsmål blandt Mallorcas vandrere. Her vil du kunne nyde den svimlende udsigt over kysten. Vandreturen hertil klares udelukkende til fods, om end der kræves en vis fysik og særlig opmærksomhed, vil de fleste sagtens kunne klare turen.

  Interesseret i at vide mere om vandring på Mallorca har vi et helt tema herom.

  Ønsker du en køretur i bil eller på cykel, er det oplagt at besøge Andratx eller Port de Andratx. Du kan enten besøge det danske kulturcenter CCA Andratx eller snuppe en frokost i havnebyen Port d’Andratx.

  Søger du udflugt den anden vej kør da mod skønne Estellencs eller se de indhuggede terrasser i bjergskråningerne ved Banyalbufar.

  Restauranter i Sant Elm på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Der findes adskillige gode restauranter i Sant Elm, her er vi i byens hyggelige gågade, hvor der også er mulighed for at shoppe lidt. Foto © Pablo Hidalgo Dreamstime.com

  Restauranter i Sant Elm på Mallorca

  Om end Sant Elm er til at overskue rent størrelsesmæssigt, så er her en god portion spisesteder af fin kvalitet. De fleste restauranter finder du omkring havnen og i den stemningsfulde gågade med butikker, apotek og supermarked. Flere spisesteder tilbyder havkig, der er den perfekte ledsager til et godt måltid og et glas vin, fx på Restaurant de na Caragola  eller på Restaurante Vista Mar.

  Midt i gågaden finder du restauranten d’Carmen GastroBar, der byder på lidt af hvert, fx  brunch, middelhavsretter og drinks.

  Arasa er endnu en restaurant i Sant Elm på Mallorca med udsigt til Middelhavet. På menukortet er der Middelhavsretter, salater, fisk og skaldyr. Med kig ned til stranden i Sant Elm er Arasa et godt sted at blive hængende lidt for længe efter regningen er betalt.

  La Cocotte i Sant Elm på Mallorca har et alsidigt menukort med tapas, salater, burgere og diverse kødretter samt paella.

  Topbillede til artiklen Sant Elm på Mallorca © Fotoandvideo – Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere