Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Charmerende Santa Ponsa på Mallorca

  Søger du efter det perfekte feriested på Mallorca til en charmerende “Feel-Good” oplevelse for hele familien, for dig og din partner eller flere vennepar ? Så kan Charmerende Santa Ponsa på Mallorca godt være svaret på sin søgning.

  Den flotte og skønne, samt ikke mindst hyggelige badeby med den centralt placerede lange sandstrand, hvor man både kan vælge at være i solen eller i skyggen under de mange flotte pinjetræer og palmer. Restauranterne, hoteller og shops er placeret hele vejen rundt om vandet som en hestesko. Der findes adskillige restauranter på stranden og klipperne rundt om med udsigt over bugten.

  Santa Ponsa Mallorca

  Charmerende Santa Ponsa på Mallorca er en “Feel-Good” by 22 kilometer sydvest fra Palma. Som perler på en snor ligger de hyggelige ferieområder mod vest fra øens “hovedstad” Palma, man passerer Cala Mayor, Illetas, Portals Nous, og man skal også forbi de store ferie resorter Palmanova og Magaluf, før man fra motorvejen A1 finder “Santa Ponsa” frakørslen via en stor rundkørsel og forbi den flotte og historiske vindmølle “Moli de Santa Ponsa”. Allerede her aner man, at Santa Ponsa er noget særligt, og man fyldes med glæde og forventning, selv efter mange år med besøg i Santa Ponsa.

  Fra frakørslen er der en lille kilometer til vandet. Få hundrede meter inde af indfaldsvejen begynder der at dukke butikker, supermarkeder og restauranter op på begge sider af vejen. I begyndelsen af den sidste “avenue” ned mod vandet, ligger også byens største supermarkede Eroski. En række hoteller begynder allerede at byde sig til på begge sider af vejen.

  Der er parkering langs vejen, og kun få minutter at gå ned i bunden. Så ser man en parkeringsplads, så kan man overveje at tage den, hvis man kun skal besøge byen for at gå på stranden eller ud at spise. Det koster lidt penge i sommersæsonen. Der er blå parkeringsbokse, og man benytter parkometre. Bemærk man kun kan betale for et par timer. Der er gratis at holde i en siesta-tid, så den kan gøre parkeringstiden længere. Man kan se på parkometeret, hvor længe ens billet gælder til, når man betaler. Der er rigtigt meget kontrol af parkeringsbilletter i Santa Ponsa, så der er ikke langt til en bøde. Så vær opmærksom.

  - Partner-

  Man fortsætter ned mod vandet og mødes af en stor rundkørsel, som er en slags lokalt centrum for denne ende af byen. Den ende, som jeg kalder Feel-Good enden. Denne rundkørsel fordeler vejen mod de forskellige områder af byen. Her i rundkørslen findes også byens centrale busholdeplads og taxiholdeplads. Lige foran Hotel  Plaza Santa Ponsa.

  Her fra denne store rundkørsel ligger stranden så altså lige frem til højre, det første område af stranden er en skov, som er omkring hundrede meter bred.

  Santa Ponsa med masser af plads til børn og leg - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Foran den store rundkørsel ved indfaldsvejen til Santa Ponsa, ligger stranden der er 500 meter lang, meget bred, med en skov og masser af plads til leg og sjov. På stranden kan man søge skygge fra solen under både pinjetræer og palmer.

  Kør videre mod de forskellige områder i Santa Ponsa

  Man kan fra den store rundkørsel køre højre langs stranden og ned mod et andet centralt område, hvor man på sin vej ser rigtigt mange restauranter og har det smukke strandområde til venstre. For enden i den næste rundkørsel, kommer fra højre en vej “Carrer de Ramon de Montcada“, hvílket område også er stedet for natklubber og “lidt mere gang i den” barer, skulle man have de lyster.

  Fra denne rundkørsel kan man kun komme venstre og så begynder man at køre op mod endnu et centrum “Costa de la Calma” området. Her finder man “The Square“, stedet der sommeren igennem har LIVE underholdning på en stor plads, og mange barer rundt om, hvor man kan købe mad og drikkevarer. Der er plads til flere hundrede mennesker.

  Der ligger en del store turisthoteller på en rundstrækning langs klipperne og ud mod Costa de la Calma. Faktisk bor der mange tusinde turister i højsæsonen på disse store hoteller, så der kan komme godt gang i den i dette område.

  - Partner -
  Masser af gode restauranter med udsigt i Santa Ponsa på Mallorca - Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Langs klipperne på sydsiden finder man en del restauranter med god udsigt over bugten. De begynder helt nede ved stranden efter den store rundkørsel. Op langs samme vej er der massevis af restauranter også på begge side af vejen ud mod lysbådehavnen. Hotellerne byder sig også til.

  Tilbage til den store rundkørsel ved stranden, her kan man også vælge at køre lige ud, og så kommer man op langs klipperne på sydsiden, hvor der findes mange hoteller, restauranter og barer. Dette er også vejen hen imod lystbådehavnen, rekreative områder og ud mod den mere fashionable PORT ADRIANO, som også er et besøg værd. Her afholdes f. eks.fra tid til anden koncerter med store internationale navne.

  Eller drej fra rundkørslen venstre ned mod de mange lejlighedskomplekser og hoteller som Jutlandia, hvor der også er mange hundrede parkeringspladser med kun 5 minutter at gå tilbage. Lige bag rundkørslen ligger der en offentlig gratis parkeringsplads. Man kan køre ind fra to sider. Den ligger altså kun 100 meter fra den store rundkørsel.

  Find parkeringspladserne i Santa Ponsa her på Google Maps

  Strandene i Santa Ponsa

  Hovedstranden er altså omkring 500 meter lang og meget bred samt med pinjetræer og palmer. Der er mulighed for at købe mad og drikkevarer fra to strandrestauranter. Der er masser af liggestole, toiletter samt brusere og et center til behandling af skader. Endvidere ligger der et turistkontor på stranden, og man kan opbevare værdigenstande i et bokssystem i den sydlige del af stranden, hvor springvandet ligger.

  Santa Ponsa er en dyb bugt, der er stille vand og lavvande i strandkanten. Det er perfekt til familier med små børn. Ikke mindst at man nemt kan søge skygge for solen under de dejlige pinjetræer og palmer. Der er en del vandaktiviteter og bugten er perfekt til at svømme længere ture i.

  Op langs klipperne ud i bugten er der masse af muligheder for at bade fra klipper, og der ligger mange spisesteder. Der er også mange hotelanlæg med swimmingpool anlæg helt ude på kanten af klipperne og med fremragende udsigt.

  - Partner-

  Bag stranden ligger byområdet med de over hundrede restauranter og mange shops. Imellem strand og byen er der et fantastisk hyggeligt område med skov og gangstier, der er masser af plads at tumle rundt på og legeplads på strandområdet. Man kan meget nemt blive forelsket i Santa Ponsa.

  Der ligger også en håndfuld mindre supermarkeder langs strandvejen. Husk nu, at når man krydser strandvejen, så skal man have andet end badetøj på – ellers vanker der en bøde. Så husk et par shorts eller nederdel, en top, trøje eller skjorte.

  Den lille gemte strand

  Ikke mange kender den lille gemte strand, som ligger ca. 500 meter ad vejen langs klipperne i den sydlige ende. Es Calo dén Pellicer er en mindre 50 meter lang men bred i dybden (op mod vejen) strand, som ligger i et mindre træområde. Perfekt til småbørnsfamilier.

  Den lille strand gemt væk fra de fleste i Santa Ponsa - Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Den lille gemte strand 10 minutters rolig gang fra hovedstranden i Santa Ponsa. Stille lavvandet strand med god skygge fra de flotte træer. Længere bagved finder man lystbådehavnen.

  Stranden ved Port Andriano

  Besøger man Port Adriano Playa del Toro, så finder man en ca. 100 meter lang fin sandstrand, hvor det er rigtigt lækkert at bade.

  Der findes endvidere nogle mindre klippestrande rundt i bugten, men som kan være svære at bruge uden reelle badesko, her menes dem man køber , som sidder helt fast på foden, de er skridsikre. Typisk 6-9 euros koster de i strandbutikkerne.

  Charmerende Santa Ponsa på Mallorca og de mange muligheder for familier

  Strandområdet er bestemt børnevenligt og der er plads at lege og løbe rundt på, skygge og lavvandet. Men der findes også mange hoteller, som fokuserer på familier, og med mulighed for indkvartering efter ønske og den kvalitet, som man leder efter. Mange hoteller tilbyde All Inclusive, så det er nemt at komme gennem dagen.

  Men der er altid familievenlige restauranter rundt om, og med meget rimelige priser i denne ferieby. Så man kan nemt komme ud at spise, og det bør man. Der er virkeligt mange gode spisesteder. For at nævne tre rigtigt familievenlige restauranter, Mamma Mia, Old Vienna og Miami.

  Mangler man en swimmingpool fordi man bor et sted uden, så kan man besøge det populære The Watering Hole.

  Kommer man til Mallorca med børn, så er det et godt udgangspunkt at bo i Santa Ponsa, hvis man ønsker en masse aktiviteter. Inden for få minutters kørsel finder man de kendte aktiviteter som eventyrparken Jungle Park Mallorca, som ligger i selve Santa Ponsa. Men også badelandet Western Water Park og forlystelsen Katmandu Park er spændende udflugtsmål for familien. Santa Ponsa er heller ikke langt fra Marineland.

  Udflugtsmål i Santa Ponsa kunne være at tage en vandretur rundt i området omkring lystbådehavnen og udkikspunktet Cruz del Descubrimiento, hvor der også er rigtigt godt at hoppe i vandet og snorkle. En tur ud til Port Adriano for at se havnen og måske spise eller tage en tur på den lokale strand kunne også være en god ide. Endvidere findes også den interessante akæologiske park Puig de sa Morisca Archaeological Park

  Mindesmærket og udsigtspunktet Cruz del Descubrimiento i Santa Ponsa - Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Mindesmærket og udsigtspunktet Cruz del Descubrimiento i Santa Ponsa – et rekrativt område mellem den lille gemte strand og lystbådehavnen.

  Santa Ponsa er i høj grad også for voksne – og der er talrige barer, coctail lounges og restauranter af høj kvalitet.

  Er du i Santa Ponsa som voksen, som par eller med venner, så er der rigeligt med muligheder til at få en fantastisk ferie med natteliv.

  Charmerende Santa Ponsa på Mallorca er også byen, hvor solen går ned, og festlighederne fortsætter ud på natten. Men det er ikke vilde diskoteker  men mere afslappet stil. De helt unge voksne vil måske hellere kaste sig ind i en Taxi og køre de blot 8-10 minutter til Magaluf, men hvis man ikke direkte leder efter det vilde clubbing liv, så vil man finde et fint udbud af barer og nattesteder i Santa Ponsa.

  Byen med mere end faktisk 150 restauranter og barer har en del at byde på, man kan finde sine egne steder og gå på opdagelse i de forskellige bydele. Som beskrevet tidligere, så vil det lidt mere “larmende område” findes omkring Carrer de Ramon de Montcada.

  Santa Ponsa er byen hvor solen går ned - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Santa Ponsa er byen hvor solen går ned – der er et aktivt og hyggeligt natteliv efter solnedgang.

  Man kan også sætte sig ned på stranden og se den som regel flotte solnedgang, som oftest rammer Santa Ponsa. Charmererende Santa Ponsa på Mallorca er smuk om dagen og om natten.

  Den charmerende Santa Ponsa på Mallorca har noget for de fleste og det er overskueligt at være på ferie. Alt samme sted. Byen indeholder mange flade arealer, men kommer man ud i siderne, så findes der ret stejle veje, som nok ikke er for dårligt gående. Der er enkelte steder med meget lange trapper op mod de højtliggende hotelområde. For nogen konkurrerer man om, hvem som kan gå dem hurtigst. Motion er ikke svært at finde i byen.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Billeder i artiklen Charmerende Santa Ponsa på Mallorca er taget af Rejstilmallorca.dk med undtagelse af topbilledet :Photo 120820093 / Beach © Fotoandvideo | Dreamstime.com

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere