Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideStrandePalmas strande

  Palmas strande

  Strøget ud langs den 17 km lange kyststrækning ligger Palmas strande. Storbyen har fem strande med livreddere, liggestole og parasoller i højsæsonen, mens en sjette strand gemmer sig i en gammel fiskerflække.

  Inden du kaster dig ud i Middelhavet, er det en god idé at orientere dig. Hvor er livredderne, er der afmærkede områder for badning og hvad fortæller flaget om de aktuelle badeforhold?

  Grøn: Badning tilladt
  Gul: Udvis særlig forsigtighed under badning
  Rød: Badning forbudt
  Orange: Livredderne er fraværende

  Det blå flag tildeles strande, der lever op til forskellige krav (fx områdets faciliteter, sikkerhed, service og vandkvalitet).

  Playa de Palma – den største af Palmas strande

  Lad os starte med den største, den længste og den mest besøgte af Palmas strande – Playa de Palma. Her er altid lige plads til en familie til, fordi den er næsten 5 km lang. På Playa de Palma er sandet fint, og vandet er som regel venligt, og det bliver sjældent dybt. Langs denne strækning ligger også Can Pastilla og Playa Arenal.

  Cafe ved Playa de Palma Mallorca - Alt Om Mallorca

  Som du måske kender fra andre af Mallorcas populære strande, har Playa de Palma også mange vandaktiviteter. Alt efter hvad der lige er på mode i sæsonen, er det muligt at booke parasailing, jetski, kajak, vandcykler eller diverse surfboards. Hvis du er til snorkling, er det måske mest små fisk og solbrune ben, du ender med at dykke efter her.

  Til gengæld er her utallige tilbud til den sultne badegæst, og der er aldrig langt til en af de mange strandbarer, ligesom restauranter, cafeer og små butikker ligger imellem hotellerne. Offentlige toiletter og brusere findes flere steder.

  Hvis du ikke bor på hotel eller i ferielejlighed i området, men kommer kørende i bil, er der en del parkeringsmuligheder i sidegaderne ned til stranden, om end du nok må lede lidt i højsæsonen. Inde fra Palma kører EMTs bybusser til stranden.
  Læs mere om den offentlige transport på Mallorca.

  Cala Estancia – den lille hyggelige strand

  I en lille bugt finder vi Cala Estancia. Her er et enkelt livreddertårn, nogle fine restauranter og lidt cyklister i baggrunden. Måske tiltrækker denne lille hyggelige strand ikke mange badegæster, men det er altid kærkomment at gøre holdt på stenmolen og tænke over stort og småt ved det rolige vand, inden turen går videre ind mod Palma eller ud mod Playa de Palma.

  Cuidad Jardin – byhaven

  Cuidad Jardin er 500 meter lang og opkaldt efter et hotel af samme navn fra 1921. Stranden ligger ca. 5 km øst fra Palmas katedral og har et lokalt præg over sig. Her ankommer områdets pensionister tidligt på morgenstunden, og senere på dagen er det normalt at se de lokale stå i vandet og sludre, mens de køler af efter dagens arbejde. Denne strand byder på fint sand, lavt vand og et par simple spisemuligheder. Ved legepladsen findes toiletter og brusere.

  Can Pere Antoni – en rigtig storbystrand

  Can Pere Antoni er den af Palmas strande, der ligger tættest på Palmas gamle bydel. Her er et par strandbarer i hver sin ende af de ca. 700 meter, og om end trafikken kører lige bag ved, så gør strandens lidt lave beliggenhed ift. vejen, at lyden stort set forsvinder.

  Her bliver vandet hurtigt dybt, og det er en rigtig storbystrand med leben, volleyball og til tider lidt “gang i den”. Naturforeninger og lokale frivillige gør meget for at holde stranden ren, ligesom Emaya (der står for vand og kloakering) er i gang med at modernisere spildevands systemet, så stranden også i fremtiden kan byde på en fin bademulighed. Toiletter og brusere findes ned mod Portixol havnen, hvor der også et par ekstra spisemuligheder langs Passeig Portixol.

  Cala Mayor – danskernes favorit blandt Palmas strande?

  Playa Cala Major - Alt Om Mallorca

  Vest for Palma Centrum ligger Cala Mayor og huser b.la. Palacio de Marivent (det spanske kongehus sommerresidens) og Miros Museum. Mange danskere har gennem tiderne dyppet sig i Middelhavet fra denne strand, og det forstår man særligt efter stranden fik nyt sand. Der er toiletter og brusere på stranden, og baglandet byder på små butikker, restauranter og hoteller. I højsæsonen er de 200 meter strandbred ikke altid stor nok, og mange søger videre ned langs kysten mod Illetas.

  Portixol – den gamle fiskerflække

  Liggende i sin bugt og med det hvide luksus Hotel Portixol som spydspids, har Portixol sin egen lille bademulighed (også kaldet Playa de El Molinar). De gamle fiskerhuse er for længst moderniseret og steget i pris, og det forstår man godt, for her går havet nærmest ind til hoveddøren, og områdets spisestederne byder på fisk, tapas og en god kop kaffe.

  I vandkanten leger lidt børn, og om end her hverken er livreddere eller flag på stranden, synes vandet sikkert, så længe du lige orienterer dig ift. de lave klipper i den ene side og om der evt. skulle være rødt flag på en af de to nærliggende strande (Can Pere Antoni og Cuidad Jardin). Et par brusere står på promenaden, som ellers bliver brugt af rulleskøjteløbere og folk på slentretur langs Middelhavet.


  Andre små badezoner i Palma.
  Her kan du læse mere om Palma by.

  Du kan også læse om Palmas museer, Palmas markeder eller Palmas seværdigheder. Ligesom vi har artikler om Palmas teatre og Appelsinruten mellem Palma og Sóller.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere