Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Turen går til Inca

  Selv om Inca er Mallorcas tredje største by, er den stadig lidt ukendt for mange. Turen går til Inca, og vi ser, hvad byen byder på af oplevelser.

  Vigtigt at vide inden turen går til Inca

  Inca ligger stort set midt på Mallorca og dermed midt imellem Palma og Alcudia. Der er tog fra Palma, og ellers kan du fx komme til Inca ved at køre ad MA-13.

  Hvorfor bliver Inca kaldt ”læderbyen”?

  Inca har en lang historie med produktion af læderartikler bag sig. Når turen går til Inca, vil du med garanti støde på flere butikker, der sælger lædervarer så som sko og tasker, og er du i Inca om torsdagen, så gå på byens marked, her kan du måske være heldig at finde et godt tilbud.

  På Incas marked sælges årstidens frugt og grøntsager, men også lokalprodukter såsom ost, vin, olie og pølser, og selvfølgelig diverse produkter indenfor lædermode.

  Er du ikke lige kommet til Inca på en torsdag, så har byen flere hyggelige handelsgader, fx Carrer de Hostals eller Avinguda del Bispe Llompart. Her vil du finde mange af de kendte brands, og i udkanten af Inca kan du også kigge på fodtøj i både Campers store forretning og i Lottusse. På denne strækning ligger også en Jysk og en større Müller.

  - Partner-

  Et andet sted, der er værd at besøge, når turen går til Inca, er byens lædermuseum. Museet udstiller diverse maskiner fra læderindustrien, tidens forskellige fodtøj, samt fotografier relateret til byens læderhistorie.

  Markedsdag i Inca på Mallorca - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk

  Inca er en bolig-by

  Det herlige ved at være i Inca er, at der primært er tale om en by, hvor folk bor. Det kan lyde lidt skørt, men sandheden er jo, at mange områder på Mallorca er turristbasserede, og lever sit liv i sæsonen og lukker lidt ned uden for sæsonen.

  Inca er en by for de lokale, og her bor omkring 34.000, og det skyldes nok et mix af flere ting; fx områdets boligpriser, den centrale beliggenhed på øen og ikke mindste de gode transport muligheder rundt til resten af øen – særligt pga. af tognettet.

  At Inca er en by, hvor de lokale bor, er med til at gøre den til et spisested med et fornuftigt prisniveau sammenlignet med de mere turistede byer.

  - Partner -

  Mad og vin når turen går til Inca

  Inca og det omkringliggende landskab producerede store mængder vin særligt imellem det 17. og det 19. århundrede, men som så mange andre steder i Europa ødelagde vinlusen vinindustrien. Derfor valgte byen at fokusere på læderhåndværk, og særligt med jernbanenettet boomede denne industri.

  Byen har dog stadig mange spor fra vinproduktionen, og flere ældre bodegaer er blevet omdannet til restauranter med en fantastisk karakter pga. den originale indretning fra datidens vinhuse. Her kan du med sikkerhed bestille nogle af de klassiske retter fra Mallorcas køkken, fx den fine vegetarret Tumbet.

  Men nu er vin jo igen blevet populært at fremstille vin på Mallorca, og Inca er med på listen over solide vinhuse.

  Bodega Nacra fremstiller en herlig hvidvin, der er i god balance med aromatisk æbler og en god syre. Nogle giver den ord med som noget af det bedste hvidvin, Mallorca har at byde på.

  Bodega Son Bordils holder til på en meget gammel finca og producerer vin med god karakter til rimelige priser. Prøv fx deres Merlot eller Syrah.

  Bodega Santa Cartarina blev grundlagt i 1984 af svenskeren Stellan Lundqvist, og derudover ligger Bodega Munar også i Inca-området.

  - Partner-

  Andre seværdigheder når turen går til Inca

  Der er selvfølgelig marked om torsdagen, som bringer mange til byen, men derudover er byens religiøse bygninger fine at gøre et stop ved.

  Markedsdag i Inca på Mallorca - Alt Om Mallorca med Rejstilmallorca.dk

  Tag fx et kig på Església de Santa Maria la Major eller smut forbi klostret Claustre de Sant Domingo, der er et vigtigt samlingssted for byens sociale og kulturelle liv.

  En anden anbefaling er at søge forbi byens Plaça d’Espanya og sidde på en café og nyde byens arkitektur. Fx er byens rådhus et smukt syn. Ellers er det også altid hyggeligt at gå på Incas faste madmarked og købe lidt at årstidens frugt og fisk eller få en kaffe. Markedet har åbent mandag til lørdag.

  Som enhver anden større spansk by rummer Inca også en tyrefægterarena. En branche som nok har set sin storhedstid, og arenaen med plads til omkring 8.000 tilskuere, har da også været åbnet og lukket for tyrefægtning af flere omgange, og i perioder mest været blevet brugt til kulturarrangementer. Nedgangen har både skyldtes et manglende publikum samt politiske tiltag for at lægge branchen ned. Hvorom alting er ser det ud til, at Inca igen kan lægge scene til tyrefægtning i disse år.

  Udflugter fra Inca – Ermita de Santa Magdalena

  Mange vælger at vandre til Ermita de Santa Magdalena, men du kan også nå dette gamle kloster med bil eller cykel. Der er ca. 6 km fra Inca centrum, og ruten er overvejende flad med en stigning og et par hårnålesving de sidste ca. 2 km.

  Klosteret er dateret tilbage til det 13. århundrede, og det har huset forskellige munke- og nonneordner samt en religiøs skole. Det er blevet renoveret af flere omgange og senest i 1994.

  Klosteret ligger på bakketoppen kaldet Puig de Inca, hvorfra der er et smukt panoramaview ud over Mallorcas landskab. Ligeledes findes en restaurant her, hvorfra udsigten bestemt også er imponerende.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Billeder: Alle billeder i artiklen – Turen går til Inca – er taget af Rejstilmallorca.dk

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere