Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Se La Liga fodbold på Mallorca

  Planlægger du at se La Liga fodbold på Mallorca i kommende sæson 22/23? Vi tager et kig på Mallorcas bedste fodboldklub, kampprogrammet og billetsalget.

  Sidste sæson

  RCD Mallorca var oprykker og havde en hård sæson i sigte. De startede dog over al forventning og fik skrabet 8 point sammen i de første 5 kampe. Så løb de ind i en øretæve på 6-1 mod Real Madrid, hvor deres egen knægt fra fra Palma – Marco Asensio – scorede hattrick for Real Madrid.

  I løbet af vinteren så det mere og mere sort ud for RCD Mallorca. De havde smidt mange point i løbet af kampenes sidste minutter, og en nervøsitet havde sneget sig ind i hele holdet, der nu lå til nedrykning. Det endte med trænerfyring af Luis Garcia i slutningen af marts, og den rutinerede mexicaner Javier Aguirre fik nu ansvaret for at vende skuden.

  Overordnet set var højdepunkterne for hele sæsonen de to sejre over Atlético Madrid og selvfølgelig, at RCD Mallorca på mirakuløs vis klarede overlevelse på sidste spilledag, hvilket betyder endnu en sæson i den bedste spanske fodboldrække La Liga Santander også kaldet Primera Divsión.

  Fart over feltet i Spaniens bedste fodboldrække - Mallorca Guide - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Fart over feltet i Spaniens bedste fodboldrække – Mallorca Guide – Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk . Foto: © blurf | Dreamstime.com

  Den kommende sæson

  Meget tyder på, at det kan blive endnu en sæson, hvor ferieøens fodbolddrenge skal kæmpe om at undgå nedrykning, og de direkte modstandere må nok findes blandt de tre oprykkere fra La Liga Smartbank også kaldet Segunda División; Almería, Valladolid og Girona.

  - Partner-

  RCD Mallorcas historie

  Inden det er tid til at se La Liga fodbold på Mallorca, får du lige en kort opsummering af fodboldklubbens historien.

  RCD Mallorca blev grundlagt i 1916 og har sin hjemmebane i Palma ca. 3 km fra centrum. Klubbens største triumf var, da de vandt Copa del Rey (den spanske pokalturnering) i 2003. Ligeledes har de vundet den spanske supercup i 1998, der spilles mellem vinderen af La Liga og vinderen af Copa del Rey, men da Barcelona havde vundet begge tureringer den sæson, deltog RCD Mallorca som den tabende finalist fra Copa del Rey, og RCD Mallorca endte altså med at slå Barcelona i finalen.

  Andre meritter kan nævnes, at RCD Mallorca en gang har deltaget i Champions League gruppespil i sæsonen 2001-2002, og i 2003 mødte RCD Mallorca den danske klub FC København i UEFA Cuppen. Her kunne mallorcinerne trække sig sejrsrigt ud af de to opgør.

  Og så husker vi alle nok dengang i 2010, hvor trænerteamet bestod af Michael Laudrup og hans tidligere holdkammerat fra Barcelona – Miguel Angel Nadal. Nadal-familien er jo meget kendt og respekteret på øen, og de har igennem tiderne spyttet mange penge i klubben. Det blev nu ikke til et langt og lykkeligt ægteskab, for om end Laudrup havde skrevet en toårig kontrakt med klubben, opsagde han den efter godt et år i trænersædet grundet uoverensstemmelser og dårlig økonomi i klubben.

  Herefter kom nogle hårde år for RCD Mallorca med rod i økonomien, nedrykninger og dårligt fodboldspil, men nu er de som sagt atter ved at finde melodien, og så er de i fuld gang med at udvide deres faciliteter.

  - Partner -
  Michael Laurup var i 2010 træner for Real Mallorca - Malloca Guiden - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  I 2010 var trænerteamet for Real Mallorca Michael Laudrup og hans tidligere holdkammerat fra Barcelona – Miguel Angel Nadal. Foto: Foto © blurf | Dreamstime.com

  RCD Mallorca og deres stadionplaner

  RCD Mallorcas stadion har plads til omkring 23.000 tilskuere, og som følge af Coronakrisen blev det omdøbt fra Iberostar Estadio til Visit Mallorca Estadi. Dette navneskift blev foretaget i håb om at genstarte turistaktiviteterne og tiltrække rejsende til øen, der jo er meget afhængig af indtægter fra turismen. Kært barn har mange navne og nogle fans og de gamle taxichauffører, kalder også stadionet for Son Moix.

  For tiden er Visit Mallorca Estadi under modernisering. Planerne er bl.a. at lave atletikbanen, der løber omkring fodboldbanen om til tilskuerpladser, så fansene kommer tættere på. Derved kan der skabes en mere intens atmosfære under kampene. Den ene langside skal have tag på, og bygningsfaciliteterne omkring stadion skal også moderniseres.

  Byggeriet er i fuld gang nu, og hvis alt går efter planerne står det færdig i løbet af 2024, men lad os se, om de løber ind i udfordringer med økonomien eller lignende. Her kan du se deres byggeplaner for Visit Mallorca Estadi, og her kan du følge lidt med i selve renoveringen af Visit Mallorca Estadi.

  Kampprogrammet – Se La Liga fodbold på Mallorca

  I gennem årene har RCD Mallorca altid hentet de fleste af deres point på hjemmebane, hvilket nok også kommer til at være gældende i denne sæson. Det er altid stemningsfuldt at være på stadion, og før kamp er der aktiviteter uden for i fanzonen. Det skal siges, at det som regel er meget trygt at se La Liga fodbold på Mallorca, og hele familier tager gerne af sted sammen.

  Første hjemmebanekamp er sat til 20/8 mod Real Betis, men i årets La Liga kampprogram ser mange fans frem mod de store hjemmebaneopgør mod Barcelona (2/10), Atlético Madrid (9/11) og Real Madrid (5/2).

  Det skal dog næves, at billetterne til disse opgør mod de tre storklubber nemt kan nå priser på 200 og 300 euro, hvorfor det måske også kan være værd at kigge efter nogle af de andre kampe, fx mod Sevilla (16/10), Villarreal (19/2) eller Valencia (24/5).

  - Partner-

  RCD Mallorca vil jo være underdog i disse kampe, hvorfor det måske også kan være attraktivt at se dem spille de mere jævnbyrdige modstandere, fx kan der være meget på spil i en hjemmekamp mod de andre nedrykningskandidater, fx Girona (3/9), Almería (18/9) eller Valladolid (8/1).

  I kampprogrammet må der tages højde for at en lørdagskamp kan rykkes til søndag eller omvendt. Nogle gange bliver fredage og mandage også taget i brug. Det kommer an på om det bliver en tv kamp, under alle omstændigheder er det en god idé at planlægge “lidt luft” omkring rejsen, når du skal se La Liga fodbold på Mallorca.

  Billetsalg til RCD Mallorca i La Liga

  I skrivende stund er de første 5 kampe fastsat med klokkeslæt og dato. Som regel bliver der frigivet billetter til 2-3 kampe ad gangen. Derfor må du væbne dig med tålmodighed, hvis du planlægger at se La Liga fodbold på Mallorca langt frem i tiden.

  Det anbefales, at du køber via klubbens hjemmeside. Til de kampe, der ikke bliver udsolgt på forhånd, vil der også være billetsalg fra billetboder ved stadion.

  Prisniveauet afhænger af modstanderen og selvfølgelig hvilken placering, du vælger på stadion. De billigste billetter kommer nok til at ligge i en prisklasse omkring 50 euro.

  Lad os håbe på en ny sæson, hvor RCD Mallorca klarer sig i La Liga. Det vil betyde ufatteligt for klubben, deres fans og øen som helhed at kunne profilere sig som havende en fodboldklub i landets bedste række. Så køb billet og tag på stadion og støt de lokale drenge. Vamos Mallorca!

  Du kan trygt tage hele familien med til fodbold på Mallorca - Mallorca Guide - Alt om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Du kan trygt tage hele familien med til fodbold på Mallorca – Det er spændende og sikkert en oplevelse, som man ikke lige glemmer med det samme. Foto: © Claraaa | Dreamstime.com

  Fodboldrejse til Mallorca

  At se La Liga fodbold på Mallorca kan nemt kombineres med et ophold i storbyen Palma. Her kan du læse mere om gratis oplevelser i Palma, Palmas strande og Palmas seværdigheder.

  Hvor skal du bo og spise, hvis du opholder dig i Palma? Læs mere om Palmas hoteller og restauranter. Hvis du vil kombinere din fodboldrejse til Mallorca med andre kulturoplevelser, kan du her besøge Palmas museer eller læse om Palmas gadekunstnere. Og hvorfor ikke mixe det at se La Liga fodbold på Mallorca med shopping i Palma eller helsekost i Palma?

  Du kan også vælge at bo lidt uden for Palma, fx i Palma Nova eller i Santa Ponsa, og hvis du benytter dig af vores rabataftale, kan du spare penge på dit hotelophold.
  Læs om rabat på hoteller på Mallorca.

  For at kunne komme nemt rundt på øen og let til fodboldstadion kan det være en god idé at leje bil. Vi har lavet en rabataftale, alle kan benytte sig af og spare penge på en solidt biludlejningsfirma – Ibacar.
  Læs om rabat på billeje på Mallorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Se La Liga Fodbold på Mallorca :82165923 © Claraaa | Dreamstime.com

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere