Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Kunstgalleri i Palma

  Er du bange for at gå ind på et kunstgalleri i Palma? Ved du ikke, hvad du skal sige eller gøre? Det er ellers nemt, det handler om at suge indtryk til sig, og hvem ved, måske kan det starte en ny hobby.

  Har du berøringsangst med kunst?

  Alt for mange går en stor bue udenom, når de ser et kunstgalleri i Palma (og alle andre steder for den sags skyld), og derved bliver de snydt for en masse oplevelser.

  Kunst kan alt muligt. Nogle kunstværker vil måske kommentere vores samtid eller vores kønsroller, mens andre måske har et politisk, filosofisk eller psykologisk tema over sig. Nogle værker er smukke og elegante. Andre er måske bevidst grimme og provokerende. Og ja, hvis et værk ikke siger dig noget, kan du altid bare ryste på hovedet af det.

  Kunstgalleri i Palma - kunst i Palma er for alle - rejstilmallorca.dk din Mallorcaguide
  At tage på kunstgalleri i Palma handler om indtryk og fordybelse. De forskellige gallerier ligger centralt i den gamle by og i gåafstand fra hinanden. Foto © blurf | Dreamstime.com

  Er et kunstgalleri i Palma åbnet for alle?

  Det korte svar er JA! Et galleri vil jo gerne fremvise dets udstillede værker. Du kan måske stille spørgsmål til hvilke ideer, der ligger bag værket, materialevalg eller brug af teknikker. Måske kan galleriet være med til at “åbne værkerne” for dig. Selvfølgelig vil et galleri også gerne sælge, men det er gratis at kigge, og du kan altid sige; “jeg kigger bare” (“I’m just browsing.” “Solo estoy mirando.”)

  Det herlige ved at gå på kunstgalleri i Palma (og alle andre steder) er, at du bare kan gå ind på galleriet, drive lidt rundt mellem værkerne, måske tage et billede, og så gå beriget videre i byen. Det er normalt, at folk driver ind og ud af et kunstgalleri, og kommer du forbi en aften, hvor der er reception, kan du jo altid blande dig med mængden.

  - Partner-

  Ligeledes er der jo regelmæssigt en ny udstilling, så selv om du har besøgt et kunstgalleri i Palma, så er der måske ny kunst at betragte næste gang, du kommer til byen. Modsat nogle museer, som gerne har tendens til at huse en mere stationær udstilling.
  Læs mere om Palmas museer.

  Kunstgalleri i Palma - rejstilmallorca.dk guider dig til de bedste oplevelser på Mallorca
  Flere gallerier i Palma er et studie i sig, da de gerne har til huse i mondæne bygninger med søjler, rundbuer og masser af marmor. At gå på kunstgalleri Palma kan være en fryd for øjet på flere niveauer. Foto © Artesiawells | Dreamstime.com

  Kunst i Palma

  Meget af den moderne kunst, der er udstillet i Palma, foregår centralt i den gamle bydel. Derfor starter vores guide til kunstgalleri i Palma i området omkring den fashionable strækning Paseo del Borne.

  Da et galleri har skiftende værker udstillet, anbefales det, at du tager et kig på deres hjemmeside for at se og læse om den aktuelle udstilling. Hvem ved, måske er der et litografi, et foto eller en lille skulptur, der kan være den anderledes souvenir at komme hjem med.

  I Carrer de Sant Feliu ligger adskillige gallerier. Gerhardt Braun udstiller moderne billedkunst, installationer og figurer. Galería Begbie & Coll har som regel moderne billedkunst og bronzefigurer og Gallery Corner viser gerne moderne foto og kunsttryk. Ligeledes ligger her Kewenig, der udstiller moderne billedkunst og installationer.

  På samme side af Paseo del Borne finder du også In the Gallery med moderne fotokunst og Gallery Can Boni med billedkunst og skulpturer. Lidt nede mod havnen ligger Kiliart Gallery, der har foto og diverse plakater.

  - Partner -

  På den anden side af Paseo del Borne ligger Gallery Red. Gallery Red har forskellige shops i dette område, bl.a. café, showroom og indramningsbutik, og de udstiller som regel moderne billedkunst, brugsdesign og diverse skulpturer.

  I samme område finder du Galeria K, der viser moderne billedkunst og skulpturer, Marnali Pop Art Gallery der udstiller kunsttryk og figurer i popart-stilen og Galeria Pelaires med moderne skulpturer og billedkunst. Og så kan du igen støde på Gerhardt Braun og In the Gallery, der altså er repræsenteret på begge sider af Paseo del Borne.

  I gåafstand fra Paseo del Borne ligger Sant Jaime. Her finder du Galeria Marimon med morderne billedkunst, Galeria Pep Llabrés med moderne billedkunst og figurer og Galería Xavier Fiol der som regel udstiller moderne billedkunst, foto og skulpturer.

  Ved området Jauime III finder du Ahoy Art Gallery med moderne billedkunst, foto og skulpturer, Galeria Arte Jaime III klassisk ældre billedkunst og N12 Art Gallery med “popart-ikoner” på Paseo de Mallorca.

  Galería Horrach Moya har lokaler på Plaza de al Drassana og udstiller moderne billedkunst, skulpturer og foto.

  Så nu er der ikke flere undskyldninger. Det vrimler med kunstgallerier i Palma, og de står klar til at give dig en sjov, underfundig og tankevækkende oplevelse.

  - Partner-

  Vil du starte med at kigge på streetart i Palma, har vi også skrevet en artikel om gadekunst i Palma.

  La Nit de l’Art en Palma

  Hvert år i midten af september går kunstgallerier og museer sammen for at fejre Kunstnatten også kaldet La Nit de L’Art. Omdrejningspunktet er Palma, hvor byens historiske kvarter bliver forvandlet til et skattekammer for alle kunstelskere.

  Kunstgalleri i Palma - rejstilmallorca.dk hjælper dig til unikke oplevelser i Palma
  En gang om året er der kunstnatten – Nit de Art hvor Palmas gallerier og museer åbner deres døre på vid gab for de besøgende. Foto © Blurf | Dreamstime.com

  Den første udgave af La Nit de l’Art fandt sted i 1997 som en uformel aftale mellem en håndfuld kunstgallerier og en lille gruppe af kunstsamlere og -entusiaster. Siden da er begivenheden vokset støt og betragtes i dag som et af højdepunkterne i den sociale kalender.

  Når der er La Nit de l’Art i Palma, vælter titusindvis af besøgende ud i gaderne for at gå på opdagelse, men det er ikke kun museer og gallerier, der deltager i denne event, du vil ligeledes kunne se kunst i alternative rum såsom caféer, barer, altaner, tagterrasser, offentlige pladser, parkeringspladser, springvand og butiksvinduer.

  Topbilledet til Kunstgalleri i Palma: Foto © blurf | Dreamstime.com


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere