Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Oplevelser i Palma

  Der er utallige oplevelser i Palma, og denne gang går vi en tur i Palmas parker for at se, hvad de har at byde på.

  Parkerne er gratis oplevelser i Palma

  Parkerne i Palma giver mulighed for at søge skygge, men der som regel også god plads til en længere gåtur. Parkerne står klar med en palme, en bænk eller et større stisystem, og følgende parker, der bliver beskrevet her, ligger i gåafstand fra centrum.

  Hvem ved, måske kan de være med til at give dig lidt andre oplevelser i Palma, end fx shopping i Palma og Palmas klassiske seværdigheder.

  Parc de ses Estacions – “Stationsparken”

  Lige bag Estació Intermodal finder du stationsparken – Parc de ses Estacions. Den har haft sin nuværende form siden 2007 og er anlagt oven på selve stationen for TIBs tog og busser. Parken har mange små hyggelige kroge med bænke, græsplæner, legepladser og gangstier.

  Når det er hedebølge i byen, er der gang i springvandene midt i parken, hvor børnene løber rundt og bliver kølet ned, mens forældre sludrer om løst og fast. I Parc de ses Estacions kan du altid sidde og nyde dagligdagens trummerum i en storby.

  - Partner-
  Parker i Palma er hyggelige og rekreative - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Palma har mange parker med plads til familierne – når det er varmt, er der skygge, og springvand findes også mange steder. Legepladser kan man naturligvis nemt finde også. Billede: ID 216344975 © Dudlajzov | Dreamstime.com

  Parc de la Mar – “Havets park”

  Lige nedenfor katedralen starter den alsidige – Parc de la Mar. Oprindeligt gik Middelhavet helt op til bymuren, men i 1960’erne blev vejen uden om byen anlagt, for at få den gennemkørende trafik uden om Palma.

  Saltvandssøen nedenfor Katedralen symboliserer det gamle hav, men Parc de la Mar rummer også meget mere, og her kan du nemt få nogle timer til at gå med oplevelser i Palma. For Parc de la Mar byder på skulpturer, cafeer, palmer, bænke, botanisk have, legeplads, bordtennisborde og selvfølgelige græsplæner.

  Parc de la Mar lægger også tit kulisse til byens begivenheder, så som Marathon, open air film eller byens festivaler. Det er også muligt at gå oppe på bymuren og betragte livet nede i parken, hvor et yogahold måske strækker sig mod solen eller en akrobat balancerer på sin line spændt ud mellem to træer.

  S’Hort del Rei – “Kongens frugthave”

  Den royale S’Hort del Rei er nok mere en have, men den er en af de oplevelser i Palma, der er så hyggelig og historisk, og dermed et oplagt sted lige at slentre igennem. Her føler du dig hensat til datidens Palma, når du sidder på en bænk og kigger på søjlerne eller lytter til det rislende vand.

  Navnet hentyder til, at haven oprindeligt har tilhørt Almundaina-paladset ovenfor. I det 14. århundrede var området en lukket have i selve paladset med frugttræer og blomster.

  - Partner -

  Havens nuværende design går tilbage til 1960’erne, og arkitekt Gabriel Alomar fandt nok sin inspiration i de traditionelle andalusiske haver, der bl.a. er kendt for sine pergolaer, damme og rislende vand.

  I haven findes en gammel maurisk bue over en svanesø, derudover rummer haven også forskellige kunstværker, fx bronze skulpturen ”den baleariske slynger”. For denne smukke ø i Middelhavet har altid været attraktiv at erobre, og i tidernes morgen har folket forsvaret sig mod angreb fra vandsiden ved slynge sten mod skibe.

  Her kan du læse mere om Mallorcas spændende historie.

  Parc de sa Feixina – en af Palmas livlige parker

  Placeret imellem museet Es Baluard og Santa Catalina ligger den populære park – Parc de sa Feixina. Her er springvand, motionsmaskiner, skatere, bænke og blomstrende buske.

  Parken er aflang og indrettet i tre niveauer. Ved siden af legepladsen ligger en café, hvor forældre sidder og nyder en kaffe eller tapas, mens børnene leger. Parallelt med kanalen Torrens de sa Riera løber en gennemgående cykelsti, der er med til at give parken en evig puls.

  Parc de sa Feixina lægger også gerne krop til mange begivenheder i Palma, fx Balearernes dag den første marts med boder og musik.

  - Partner-

  Parc de la Riera – en stor multi-park

  En rask gåtur fra Plaza de España finder du den rummelige Parc de la Reira, der er en spændende version af Palmas parker. Her er nyttehaver, basketballbaner, fodboldbaner, cykel- og løbestier. Kort sagt kan et større mallorcinsk leben give dig en af de anderledes oplevelser i Palma.

  Ungdommen har sin skaterpark, og det dansende folk har en udendørs scene at boltre sig på. På den anden side af parken ligger byens kirkegård, der er et meget stemningsfuldt sted. En anden spændende observation er den føromtalte kanal – Torrens de sa Riera.

  Torrens de sa Riera løber igennem denne park på sin vej oppe fra bjergene og videre ned mod Middelhavet. Kanalen er fra 1400-tallet og løb oprindeligt igennem Palmas centrum ad Ramblaen og Borne, men flere oversvømmelser med mange druknede til følge gjorde, at den i 1600-tallet blev omlagt til sit nuværende forløb uden om Palmas centrum.

  Kanalen er nok smukkest langs Passeig de Mallorca, og når et regnskyl har drevet henover øen, suser vandet af sted her.

  Flotte parker i Palma på Mallorca - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Kanalen langs Passeig de Mallorca, og når et regnskyl har drevet henover øen, suser vandet af sted her. Billede: ID 173966803 © Machnata | Dreamstime.com

  Bosque de Bellver – en af de store oplevelser i Palma

  Bosque de Bellver er en lille skov. Stisystemer fører op og ned og rundt om borgen Castell Bellver. Her er byens leben erstattet af dufte fra pinjetræer, fuglekvidrer og måske et par løbere, som halser op og ned ad stierne.

  Bosque de Bellver ligger ca. 3 km fra Palmas centrum og giver en fornemmelse af at være på vandretur, mens du er på storbyferie. Hvis det er tid til at lave feriens trappetræning, så er her en fantastisk mulighed. Belønningen kommer på toppen af trapperne, hvor der er view ud over Palma bugten, ja selv katedralen virker helt lille dernede.

  Leder du lidt, finder du en større legeplads, med bænke, hvor forældre sidder og sludrer, mens børnene leger. Ligeledes findes et lille kapel.

  Parken er hele tiden i udvikling, og for tiden er der i gang i udplantning af 1.000 nye træer, så skovområdet fortsat kan være en af de fine oplevelser i Palma.

  Obs! Husk at tjekke kortet på din mobil, så du ikke farer vild på stisystemerne.

  Plads til udfoldelse i parkerne i Palma - Alt Om Mallorca af Rejstilmallorca.dk
  Der er plads til lidt af hvert i parkerne i Palma. Her lidt brasiliansk kampsport – Billede: ID 76389521 © Blurf | Dreamstime.com

  Parc de Pocoyo – en lille park ved Middelhavet

  Lige uden for bymuren ligger den simple Parc de Pocoyo. Her er højt til loftet, og det åbne view giver god mulighed for at lade tankerne fare ud over Middelhavet. Om sommeren går solen ned bag bjergene, og om vinteren synker den ned i vandet, det nyder mange herfra.

  På græsplænen kaster mallorcinere frisbee eller sparker en fodbold til hinanden, mens hundeluftere mødes og drøfter dagens begivenheder, inden de kindkysser og driver videre hjemad.


  Har artiklen om oplevelser i Palma givet dig mod på mere, så kan du her læse mere om storbyen Palma. Vi har også artikler om Palmas seværdigheder, Palmas mange teatre, Palmas alsidige museer, Palmas markeder og Mallorcas markeder. Læs også mere om Mallorca og brug vores hjemmeside Rejs Til Mallorca til alt du søger.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbillede til artiklen Oplevelser i Palma: Photo 98935906 © Pablo Hidalgo | Dreamstime.com

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere