Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  De arabiske bade i Palma

  Er du på udkig efter en særlig attraktion, så besøg de arabiske bade i Palma, der også har en lille, botanisk have. Læs med her og bliv lidt klogere på stedet, inden du besøger det.

  Kultur i Palma

  Storbyen Palma byder på kultur i alle afskygninger. Her er spændende gadekunst, fine museer, interessante kunstgallerier, historiske bygninger, kirker og særegen arkitektur i gadebilledet. Vi har også samlet nogle af alle de gratis kulturoplevelser i Palma i en samlet artikel.

  Men i Palma er der dog ikke meget tilbage fra dengang, hvor maurerne sad på øen. Der findes primært nogle ruiner fra den gamle moske under byens katedral La Seu, og så er der de arabiske bade i Palma.

  Netop de arabiske bade i Palma er meget velbevarede deres alder taget i betragtning, og adskillige steder i den gamle by er der sat skilte op, der peger i deres retning. Er du i nærheden af Katedralen eller den smukke Bispehave i Palma, så er det nemt lige at smutte forbi de arabiske bade.

  Entreprisen er i skrivende stund på 3 euro, og åbningstiderne er 10-18:30

  - Partner-
  De arabiske bade i Palma - kultur i Palma - en lille unik oplevelse - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Haven til de arabiske bade i Palma er en frodig og fredfyldt oase. Den er måske ikke ligeså stor som byens parker, men den giver alligevel en fin oplevelse af, hvordan livet i det gamle Palma kan have været. Foto © Dudlajzov | Dreamstime.com

  Historien om de arabiske bade i Palma

  Når du besøger de arabiske bade i Palma, vil du både få et indblik i Mallorcas spændende historie og samtidig opleve en lille botanisk have, hvor du kan hvile benene. Disse bade dateres tilbage til mellem det 10. og det 12. århundrede, hvor maurerne sad på Mallorca, og hvor Palma gik under navnet Medina Mayurqa.

  Historikere mener, at selve baderummet blev opført i en tidlig form for genbrug. Historien fortæller nemlig, at maurerne genanvendte søjler og andet antikt byggemateriale fra ruinerne af forskellige romerske bygninger. Det er nok også derfor, at søjlerne er så forskellige med hensyn til konstruktion og materiale.

  I følge eksperter har de arabiske bade i Palma været en del af en muslimsk adelsmands palads, og de har både fungeret som et badested men også et mødested for samtale.

  Med generobringen af Mallorca af Jaime d. 1. i 1229, kom også ødelæggelsen af stort set alle eksempler på maurisk arkitektur på øen. Gamle moskeer blev jævnet med jorden, så nye kirke kunne genopstå, hvilket fx gør sig gældende for Palmas katedral La Seu. At så lige netop dele af de arabiske bade i Palma stadig består, er nok en tilfældighed, men også en herlighed vi alle kan nyde godt af i dag.

  De arabiske bade i Palma - kultur i Palma - oplevelser i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Når du besøger de arabiske bade i Palma så brug lidt tid i haven – find en krog eller et ledigt bord og lad roen sænke sig lidt. Måske skal du også ind i selve badehuset et par gange for at få taget de helt rigtige billeder. Foto: © Dudlajzov | Dreamstime.com

  Hvorfor er de arabiske bade i Palma et særligt besøg?

  Indgangspartiet til denne smukke muslimske bygning er gennem en rundbue, og når du træder ind i selve baderummet, vil du nok først bemærke de 12 gamle søjler og de klassiske mauriske buer (læn dig ikke op ad søjlerne). Herefter vil du sikkert få øje på kuppeltaget af mursten med de 6 cirkulære huller til sollys.

  - Partner -

  Efter noget tid vil du måske tænke på, om her ikke stadig hænger lidt fugt i rummet fra dengang, hvor datidens spabad var i brug? Dette rum, som var beregnet til varme bade, har et meget kuriøst dobbeltgulv, der ved hjælp af målrettet tildannede slidser lod varmt vand og damp cirkulere i hele rummet.

  Hvis du læser lidt om de arabiske bade i Palma, vil du altså erfare, at de var ret avancerede med brug af store kedler, opvarmning af gulv og produktion af vanddamp. Et rektangulært anneks er også blevet bevaret, men det kolde bad er desværre gået helt tabt.

  Efter dit besøg i badet kan du tage et nærmere kig på den omkringliggende have, der har mange skyggefulde siddepladser. I haven kan du nyde lidt af din medbragte vand blandt den forskellige middelhavsflora, og hvem ved, måske har de arabiske bade i Palma givet dig mod på at opleve flere af Palmas seværdigheder.

  Topbillede til artiklen “De arabiske bade i Palma” – Foto: © Swisshippo | Dreamstime.com


   

  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  - Partner-

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCUDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere