Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  KulturGadekunstPalmas gadekunstnere

  Palmas gadekunstnere

  Her behøver du hverken købe billet eller have en universitetsgrad i kunsthistorie. Palmas gadekunstnere er alle vegne, og de er for folket.

  Nogle besøgende stopper op et øjeblik, tager et billede, lægger en mønt og driver så videre i byen. Andre ryster bare på hovedet. Palmas gadekunstnere lever et hårdt liv, til tider er myndighederne efter dem, men nogle er også kommet på galleri eller blevet præmieret på landsdækkende tv.

  palmas gadekunstnere

  Palmas gadekunstnere er mere end blot ballonpustere på flugt

  Når du slentrer rundt i den gamle bydel, kan du ikke undgå at støde ind i Palmas gadekunstnere. Her er musikanter, mimere og karikaturtegnere. En sidder og bøjer ståltråd om til fabeldyr lige til at hænge i halskæden. En anden maler på en dåse, en teglsten eller bare på en gammel avis.

  Fælles for alle af Palmas gadekunstnere er, at de håber at få en mønt fra de forbipasserende. Nogle ballonpustere lugter nok lidt af sprit, og de er måske også lidt hurtigt væk igen, da de ikke har licens til at optræde, og nok heller ikke kan betale bøden med deres ballonpusterløn.

  - Partner -

  Operasangerinde fra gaden til live-tv

  Generelt er kvaliteten af Palmas gadekunstnere nok en smagssag, men du kan fx opsøge dem omkring Plaza Mayor, Sant Miguel, katedralen og Parc de la Mar. Og ja, hvem har ikke overvejet at købe en akvarel med hjem fra sin udlandsrejse? Eller siddet og spist tapas og lyttet til guitaristen og hans flamencospil, og tænkt den fyr kan sgu noget?

  Og måske har netop en af disse kunstnere potentiale til at blive opdaget? Ligesom operasangerinde Naida, enke og hjemløs, hun havde stået og sunget i 15 år på Sant Miguel, og så lige pludselig var hun på landsdækkende tv og med i sangkonkurrencen La Voz Senor. Og hun vandt!

  Butiksskodderne – det nye sted for Palmas gadekunstnere

  Hvis du går rundt i Palma, inden byen vågner eller på en af Spaniens mange helligdage, vil du opdage, at flere og flere af de små erhvervsdrivende har malet deres butiksskodder. Mange af skodderne er så dekorative, at de forbipasserende må have et foto med hjem, og nogle butikker har endda fået mallorcinske kunstnere til at lave værker på deres skodder, og dermed får byen et liv, selv når den er lukket.

  streetart palma Sa Gerriera – når muren er det store lærred

  I nogle kvarterer som fx omkring Sindicato, dens sidegader og i Sa Gerriera kvarteret kan du se gadekunst af en helt anden slags. Her har Palmas gadekunstnere været forbi med spraydåser og maling, og lærredet kan være en forladt bygning, en el-boks eller sågar et vejskilt.

  Om end denne kunstform kan have et kort liv, da den både lever på kanten af det lovlige og hurtigt kan blive malet over af et nyt værk, så er der flere af Palmas gadekunstnere, som er startet i disse gader og sidenhen kommet ind på galleri, fx SOMA og Me Lata. Af og til har Ratacorner nogle af deres værker, og om end butikken egentlig startede som en boghandel byder Ratacorner på alt muligt indenfor kunstens genrer.

  - Partner -

  Når aftenen lægger sig over Sa Gerriera kvarteret, slæber de mallorcinske pensionister deres stole ud i gaderne. Her deler de en øl og snakker om løst og fast, mens de er omgivet af den hippe streetart. Men skynd dig, for snart er de gamle bygninger renoveret, og alt der er tilbage af Palmas eksperimenterende vægkunst, er blot et foto på mobilen.


  Vil du vide mere om Palma by, så har vi her en større generel guide til Palma, og hvis du har fået blod op på tanden på mere kunst og kultur i Palma, kan du læse om Palmas museer, her er noget for en hver smag, og et af byens museer er ovenikøbet gratis.
  Du kan også læse om Palmas markeder, Palmas teatre eller Palmas seværdigheder.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  - Partner -

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca