Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  RejserUdflugterAppelsinruten mellem Palma og Sóller

  Appelsinruten mellem Palma og Sóller

  Appelsinruten mellem Palma og Sóller er en legendarisk togtur. Togruten blev indviet i 1912 – særligt for at kunne fragte appelsiner hurtigere til Palma og videre ud i Europa end den tidligere transportvej, der gik hen over bjergene med mulddyr.

  Hvem ejer Appelsinruten mellem Palma og Sóller?

  Ferrocarril de Sóller S.A. er et privatejet firma og overlever stort set kun som følge af, togene bliver benyttet af turister og besøgende. Nogle af veteranvognene er faktisk de oprindelige fra 1912, og turen er bestemt noget, man bør prøve en gang, mens man er på Mallorca.

  appeliner Soller Selve togturen

  Hele togturen fra Palma til Sóller er på 27 km. Den varer en times tid og stopper undervejs i den lille bjergby Bunyola. I Palma afgår toget fra sin egen perron ved siden af Estació Intermodal ved Plaza España, se kort her. Det er muligt at købe returbillet, og man booker både ud- og hjemtur i en bestilling til bestemte afgangstider.

  Prisen er i skrivende stund på 32 euro pr person for turen Palma-Sóller-Palma. Fx kan man tage fra Palma om formiddagen med returafgang fra Sóller sen eftermiddag. Køreplan og billetter til Appelsinruten

  Turen går igennem adskillige bjergtunneller, appelsinlunde og hen over den mallorcinske natur. Om end det er en rejseform, der har haft sin storhedstid, så er der alligevel noget smukt over at lade sig transportere på denne måde og sætte livets hurtighed i stå. Togvognene har et meget autentisk interiør, og deres monotome rytme mod skinnerne hensætter nærmest passagererne i en meditativ tilstand, hvor man stopper med at tale og bare lader sig forføre af landskabet og lydene.

  - Partner -

  Appelsinruten mellem Palma og Sóller – oplevelser i Sóller

  Når toget er i mål i Sóller, er det tid til at strække benene og lette sig fra det lidt hårde træsæde. Man forstår, hvorfor Sóllerdalen har også fået tilnavnet Gulddalen, når man lige har set på alle de herlige appelsiner, der stadig bringer værdier til området. Man skal ikke mange skridt udenfor byen, førend man opdager, at mange haver er fyldt med citrustræer.

  Når man går omkring i selve Sóller by, bemærker man straks velstanden. Her emmer arkitekturen af overskud – især omkring Plaza de Constitución, hvor fx banken og kirken er til at falde i svime over. Det gælder om at sætte sig på en af de hyggelige restauranter ud til pladsen. Alternativt kan man også bare slentre omkring i gaderne og lade sig forføre. Læs mere om byen Sóller.

  Smuk kirke i Sóller på Mallorca

  Hvis man har mod på mere veterantransport, så er der en sporvogn i Sóller. Den triller ned til havnebyen Port de Sóller, der ligger ca. 5 km væk. Denne tur tager omkring en halv time, og har man købt den samlede billet Train + Tram, så giver denne også plads til sporvognen. Det er ikke nødvendigt at booke afgang til sporvognen.

  I Port de Sóller er rig mulighed for at bade eller spise på en af de mange restauranter i bugten. Ligeledes har byen flere udkigsposter til Middelhavet, bjergene og havnen. Livet her i Port de Sóller er hyggeligt, og måske skyldes det havnebyens lidt afsides beliggenhed på Mallorca.

  - Partner -

  Inden du tager Appelsinruten mellem Palma og Sóller kan du med fordel læse her om Port de Sóller.

  Hvis strækningen mellem Palma og Sóller/Port de Sóller skal tilbagelægges flere gange i løbet af en ferie, findes TIBs buslinjer. Disse busser tilbyder lidt flere afgange, ligesom det går lidt hurtigere og er billigere.

  Læs mere om Den Offentlige transport på Mallorca.


  Din Mallorca Guide hjælper dig

  Hvis Appelsinruten mellem Palma og Sóller har givet mod på at gå lidt mere i dybden med Mallorcas historie, har vi her en oversigtsartikel om alle de forskellige folk og kulturer, der har haft magten og formet øen igennem tiderne. Læs mere om Mallorcas historie.

  Hvis du vil vide lidt mere om Palma by, har vi her en større guide til Palma.

  Hvis du overvejer at besøge nogle af de andre bjergbyer så bør du læse om smukke Valldemossa, kunstnerbyen Deiá og den lille Estellencs.

  - Partner -

  Du kan også læse om Mallorcas markederPalmas markeder eller Palmas seværdigheder.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca