Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideKulturTeaterPalmas teatre

  Palmas teatre

  Har du aldrig været i teatret? Ikke noget problem! For du behøver nemlig hverken have smart tøj eller en stor pengepung for at tage i Palmas teatre. Er du en garvet teatergænger? Perfekt! For her går folk i teatret allevegne, så du finder tit billetter til omkring 10 euro.

  Palma rummer både den intime cafescene, de mellemstore scener og selvfølgelig også de klassiske opsætninger i et historisk teaterrum. Uanset om du mestrer det spanske sprog eller blot lidt rejsegloser, så er Palmas teatre klar til at byde dig velkommen.

  Teatre Principal – det fineste af Palmas teatre

  Lige ved Plaza Mayor ligger dette historiske teater, se kort her. Teatre Principal åbnede sine døre for publikum i 1667 som en scene for komedier. Sidenhen er meget hændt; det har huset Philip den femte af Spanien og hans tropper omkring 1715, og herefter gået i forfald, blevet restaureret i 1850’erne, men allerede et år efter åbningen brændt ned efter forestillingen Macbeth. Sidenhen genopbygget og i 1860 åbnede teatret dørene igen. Herefter har teatret gennemgået et par ombygninger, udvidelser og restaureringer. Senest i 2007.

  Teatret har to scener. Den lille har kapacitet til 144 og den store scene 833 tilskuere. Teatret har et meget bredt program lige fra de klassiske teateropsætninger og opera, til musik, dans og cirkus. Desuden lægger Teatre Principal tit scene til andre begivenheder på øen, som fx Mallorca Cultura om sommeren, hvorfor det altid er en god idé at tjekke deres aktuelle program.

  Priser fra 10 euro. Besøg Teatre Principal

  teater palma

  Teatre Municipal Xesc Forteza

  Placeret lidt gemt i det ene hjørne af det gamle Palma ligger Teatre Xesc Forteza, se kort her. Deres sal har kapacitet til 360 og præsenterer et alsidigt program lige fra musicals, dans, til drag queen shows, børneteater, koncerter og det klassiske spanske teater.

  Priser fra 12 euro. Besøg PalmaCultura

  Teatre Sans

  Placeret omkring Plaza Santa Eulália ligger Teatre Sans i en gotisk bygning fra omkring 1500-tallet, se kort her. Dette er en form for cafe-scene med plads til ca. 100 tilskuere. Teatre Sans er måske en lille scene blandt Palmas teatre, men det  byder på et meget varieret og undersøgende teaterprogram. I indeværende i år har der fx været koncerter, flamenco, gæstespil fra Uruguay, Madrid, børneteater, improvisationsaftner og monologer af mallorcinske skuespillere. I deres program kan man se om opsætningen er på catalansk eller spansk.

  Priser 10-12 euro. Besøg Teater Sans

  Teatre Municipal Catalina Valls

  Teatre Municipal ligger på Passeig de Mallorca og er opkaldt efter den mallorcinske skuespiller og dramatiker Catalina Valls (1920-2010), se kort her. Scenen har en kapacitet til 224 tilskuere. De har mange opsætninger til børn, unge og familier.

  Priser fra 6-10 euro. Besøg PalmaCultura

  Espai Ses de Voltes – nu bliver Palmas teatre en udendørsscene

  Espai Ses de Voltes er en udendørsscene lige under katedralen, se kort her. Om sommeren kan der være forestillinger, og det er altid meget specielt at sidde lige ved bymuren og se teater på deres lille udendørsscene. Besøg PalmaCultura

  teater principal plakat

  Teatre del Mar

  Et par km fra Palma centrum og lige efter Portixol-havnen ligger Teatre del Mar, se kort her. Dette kvarter (El Molinar) har altid tiltrukket forfattere, malere, musikere og andre kunstnere for sin smukke beliggenhed lige ved Middelhavet. Derfor giver det også mening, at de har deres egen teaterscene. Her bliver vist alt muligt lige fra det alternative teater, til film, koncerter og børneforestillinger.

  Priser 6-20 euro. Besøg Teatre Del Mar

  Trui Teatre

  Ca. 4 km fra Palma Centrum finder vi det store Trui Teatre i Son Rapinya kvarteret, se kort her. Trui Teatre blev etableret i 1970’erne som en jazzscene, men teatret har i dag et bredt program med bl.a. teater, klassiske koncerter og dans. Deres sal rummer mere end 1000 tilskuere, og teatret slår sig an på, at alle tilskuere skal have perfekt udsyn og lyd uanset, hvor i salen du sidder.

  Priser fra 15-20 euro. Besøg Trui Teatre

  Auditorium Palma – den alsidige scene blandt Palmas teatre

  På Paseo Marítimo finder vi det store Auditorium Palma, se kort her. Auditorium Palma præsenterer et alsidigt program med koncerter, ballet og teater. Besøg Auditorium Palma.


  Hvis du vil læse mere om Palma.
  Hvis du hellere vil gå på museum i Palma eller i biografen på Mallorca kan du læse mere om disse muligheder. Du kan også læse om Palmas museer, Palmas markeder eller Palmas seværdigheder.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen er forfatter til rejseartikler om Mallorca. Han er kommet på Mallorca i mere end 20 år og har været boligejer i Palma siden 2009, hvorigennem han har oparbejdet en omfangsrig ekspertise indenfor Mallorcas kultur, natur og traditioner. Derudover har han specifik viden om vandring på Mallorca, Palmas kultur og Mallorcas gastronomi. Han er administrator af facebookgruppen "Danskere på Mallorca", forfatter til diverse samtidsromaner samt professionsbachelor i fysioterapi.