Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideKulturTeaterPalmas teatre

  Palmas teatre

  Har du aldrig været i teatret? Ikke noget problem! For du behøver nemlig hverken have smart tøj eller en stor pengepung for at tage i Palmas teatre. Er du en garvet teatergænger? Perfekt! For her går folk i teatret allevegne, så du finder tit billetter til omkring 10 euro.

  Palma rummer både den intime cafescene, de mellemstore scener og selvfølgelig også de klassiske opsætninger i et historisk teaterrum. Uanset om du mestrer det spanske sprog eller blot lidt rejsegloser, så er Palmas teatre klar til at byde dig velkommen.

  Teatre Principal – det fineste af Palmas teatre

  Lige ved Plaza Mayor ligger dette historiske teater, se kort her. Teatre Principal åbnede sine døre for publikum i 1667 som en scene for komedier. Sidenhen er meget hændt; det har huset Philip den femte af Spanien og hans tropper omkring 1715, og herefter gået i forfald, blevet restaureret i 1850’erne, men allerede et år efter åbningen brændt ned efter forestillingen Macbeth. Sidenhen genopbygget og i 1860 åbnede teatret dørene igen. Herefter har teatret gennemgået et par ombygninger, udvidelser og restaureringer. Senest i 2007.

  Teatret har to scener. Den lille har kapacitet til 144 og den store scene 833 tilskuere. Teatret har et meget bredt program lige fra de klassiske teateropsætninger og opera, til musik, dans og cirkus. Desuden lægger Teatre Principal tit scene til andre begivenheder på øen, som fx Mallorca Cultura om sommeren, hvorfor det altid er en god idé at tjekke deres aktuelle program.

  Priser fra 10 euro. Besøg Teatre Principal

  teater palma

  Teatre Municipal Xesc Forteza

  Placeret lidt gemt i det ene hjørne af det gamle Palma ligger Teatre Xesc Forteza, se kort her. Deres sal har kapacitet til 360 og præsenterer et alsidigt program lige fra musicals, dans, til drag queen shows, børneteater, koncerter og det klassiske spanske teater.

  Priser fra 12 euro. Besøg PalmaCultura

  Teatre Sans

  Placeret omkring Plaza Santa Eulália ligger Teatre Sans i en gotisk bygning fra omkring 1500-tallet, se kort her. Dette er en form for cafe-scene med plads til ca. 100 tilskuere. Teatre Sans er måske en lille scene blandt Palmas teatre, men det  byder på et meget varieret og undersøgende teaterprogram. I indeværende i år har der fx været koncerter, flamenco, gæstespil fra Uruguay, Madrid, børneteater, improvisationsaftner og monologer af mallorcinske skuespillere. I deres program kan man se om opsætningen er på catalansk eller spansk.

  Priser 10-12 euro. Besøg Teater Sans

  Teatre Municipal Catalina Valls

  Teatre Municipal ligger på Passeig de Mallorca og er opkaldt efter den mallorcinske skuespiller og dramatiker Catalina Valls (1920-2010), se kort her. Scenen har en kapacitet til 224 tilskuere. De har mange opsætninger til børn, unge og familier.

  Priser fra 6-10 euro. Besøg PalmaCultura

  Espai Ses de Voltes – nu bliver Palmas teatre en udendørsscene

  Espai Ses de Voltes er en udendørsscene lige under katedralen, se kort her. Om sommeren kan der være forestillinger, og det er altid meget specielt at sidde lige ved bymuren og se teater på deres lille udendørsscene. Besøg PalmaCultura

  teater principal plakat

  Teatre del Mar

  Et par km fra Palma centrum og lige efter Portixol-havnen ligger Teatre del Mar, se kort her. Dette kvarter (El Molinar) har altid tiltrukket forfattere, malere, musikere og andre kunstnere for sin smukke beliggenhed lige ved Middelhavet. Derfor giver det også mening, at de har deres egen teaterscene. Her bliver vist alt muligt lige fra det alternative teater, til film, koncerter og børneforestillinger.

  Priser 6-20 euro. Besøg Teatre Del Mar

  Trui Teatre

  Ca. 4 km fra Palma Centrum finder vi det store Trui Teatre i Son Rapinya kvarteret, se kort her. Trui Teatre blev etableret i 1970’erne som en jazzscene, men teatret har i dag et bredt program med bl.a. teater, klassiske koncerter og dans. Deres sal rummer mere end 1000 tilskuere, og teatret slår sig an på, at alle tilskuere skal have perfekt udsyn og lyd uanset, hvor i salen du sidder.

  Priser fra 15-20 euro. Besøg Trui Teatre

  Auditorium Palma – den alsidige scene blandt Palmas teatre

  På Paseo Marítimo finder vi det store Auditorium Palma, se kort her. Auditorium Palma præsenterer et alsidigt program med koncerter, ballet og teater. Besøg Auditorium Palma.


  Hvis du vil læse mere om Palma.
  Hvis du hellere vil gå på museum i Palma eller i biografen på Mallorca kan du læse mere om disse muligheder. Du kan også læse om Palmas museer, Palmas markeder eller Palmas seværdigheder.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du bør følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca.

  Vi hjælper dig med grundig viden om Mallorca og rejser til Mallorca. På vores side kan du læse om offentlig transport på Mallorca, Biludlejning på Mallorca med rabat og lufthavnstransfer.

  Vi har et helt tema om de mange imponerende Golfbaner på Mallorca, ligesom vi har beskrevet shopping i Palma og vandring på Mallorca.

  Læs også om hoteller på Mallorca eller ferieboliger på Mallorca, inden du booker din rejse. Vi har beskrevet mange af de lækre strande på MallorcaMallorcas kulturinteressante udflugter på MallorcaMallorcas byliv og alt andet, du har brug for at vide om Mallorca.

  Vi beskriver Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMASÓLLER, CALVIÀ og ALCÚDIA. Af andre større ferie- og badebyer vil vi gerne fremhæve Palmanova, Magaluf og Playa de Palma. Vi har også besøgt og beskrevet mange af de mindre byer såsom Valldemossa, Petra, Artá og Deiá, og på vores side for Mallorcas byer kan du læse om endnu flere.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca. Her er tale om et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om de dygtige kræfter bag projektet i om Rejs Til Mallorca.

  Mallorca Bolig af Rejs Til Mallorca 

  Mallorca Bolig hjælper dig med at finde dygtige og troværdige samarbejdspartnere inden for bolighandel, forsikring, lån og jura. Vi hjælper dig med al vigtig information om Mallorca. 

  Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis, hvis du leder efter bolig på Mallorca, uanset om du købe, sælge eller leje bolig på Mallorca. Vi kan også hjælpe dig med at få de rette forsikringer på Mallorca til dig, din familie og jeres ejendele. Ydermere kan vi hjælpe med juridiske forhold på Mallorca.

  Læs Alt om bolighandel på Mallorcadet juridiske ved boligkøb og hvordan boligsalg på Mallorca foregår. Tag også et kig på vores andre artikler i serien om Mallorca Bolig, hvor du fx kan læse køb en lejlighed i Palma, køb en finca på Mallorca eller køb en bolig i Sóller.

  Følg os på de sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser af vores brugere.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere