Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  Mallorca BoligAt flytte til Mallorca

  At flytte til Mallorca

  Hvem vælger at flytte til Mallorca? Mange drømmer om at ringe efter et flyttefirma og slå sig ned på Mallorca, men hvorfor vil folk af sted, og hvilken virkelighed møder dem, når de kommer frem?

  Overvejer du at flytte til Mallorca – måske vil du leje en bolig på Mallorca eller købe en lejlighed i Palma. Læs om bolighandel på Mallorca, inden du begiver dig afsted.

  At flytte til Mallorca er populær blandt udlændinge

  Tal fra 2022 viser, at omkring 19% af Balearernes indbyggere er udlændinge. Til sammenligning lå det tal omkring 5% i 1998. Balearerne er dermed den region i Spanien med den højeste procent af udlændinge. Kan du lidt spansk skriver Epdata om udlændinge i Spanien.

  Grundet den høje andel af udlændinge har Mallorca internationale skoler, privathospitaler og et ejendomsmarked, der er vant til at servicere tysk- og engelsktalende kunder. Fx i den alsidige storby Palma er der et rigt internationalt miljø.
  Læs mere om hvad Palma har at byde på.

  Men folk vælger nok også at flytte til Mallorca af flere grunde end det faktum, at der i forvejen findes et internationalt samfund.

  - Partner -
  Mallorcas markeder har altid tiltrukket både lokale, tilflyttere og turister. Kontakt Rejstilmallorca.dk hvis du overvejer at flytte til Mallorca
  Mallorcas markeder har altid tiltrukket både lokale, tilflyttere og turister. Kontakt Rejstilmallorca.dk hvis du overvejer at flytte til Mallorca – vi kan hjælpe dig med bolig, forsikring, bil og at falde godt til på øen.

  Den mallorcinske drøm

  Mange har til at starte med mærket Mallorca på egen krop, mens de har været på ferie. Og for mange starter det som en sommerforelskelse i landskabet, i Middelhavet, i klimaet, i livsstilen eller måske i gastronomien eller i Mallorcas vin.

  At flytte til Mallorca – kan det ændre din livsstil?

  Før i tiden var det måske mest de pensionerede, som havde klaret sig godt på arbejdsmarkedet, der valgte at leve deres otium under sydens sol, eller måske folk tog en førtidspension med sig og fik pengene til at række lidt længere her. Disse kommer stadig til øen, men der har længe været en tendens til, at folk vælger at flytte til Mallorca, mens de er yngre og et andet sted i livet.

  Nu ser tilflyttere en forretningsidé på øen, og hele familier vælger at flytte til Mallorca med en drøm om at etablere egen virksomhed. Eller måske er det nemt at tage jobbet under armen, fordi der kan arbejdes via en internetforbindelse. Flere og flere unge mennesker vælger også at flytte til Mallorca og får job et sted i service-branchen eller måske som telefonsælgere.

  Mange vælger nok også at flytte til Mallorca i håb om at få en livsstil med mere fritid i arbejdskalenderen til fx sport, hobbyer eller sociale sammenkomster. Simpelthen have en mere afslappet tilgang til hverdagen, end der måske kan være plads til i det mere effektive Nordeuropa.

  Mange kommer også til Mallorca med et kreativt ønske. Den eksotiske ø har altid tiltrukket malere, forfattere og andre kunstnere. Her er nok lidt billigere at bo og leve, og kunstnere ser en tilværelse for sig, hvor der både er tid og rum til at udtrykke sin kreativitet, ligesom der er inspiration at hente i landskabet, kulturen og selvfølgelig i lyset.

  - Partner -

  Mange af de kreative sjæle bliver tiltrukket af roen og de spektakulære bjergbyer såsom Deiá og Valldemossa eller den smukke Sóller, hvorfra man nemt kan smutte til havnebyen Port de Soller.

  Mange vælger at flytte til Mallorca for at få dyrke fritidsaktiviteter - her cykling på Mallorca. Rejstilmallorca.dk
  Mange vælger at flytte til Mallorca for at få dyrke fritidsaktiviteter – her cykling på Mallorca, men det kan også være golf, vandring eller diverse vandsport.

  Det lange døgn

  Hvad er der med dét lys? Det er som om, at døgnet er længere på Mallorca. Hvor man måske er vant til, at en dag i Danmark slutter efter aftensmaden med lidt praktiske gøremål i hjemmet og tv-kiggeri, så kan døgnet på Mallorca ligesom strække sig længere.

  Kommer du ind i en butik klokken 19, så siger de ”god eftermiddag”. Folk mødes på tapasbarerne omkring klokken 21, eller de sidder i deres døråbning ud til gaden på en medbragt stol og ser på, hvad der rører sig, og de snakker med dem, som lige kommer forbi denne aften. Af og til kan det virke som om Mallorca er et tilholdssted for livsnydere.

  Spaniere bruger deres penge på at gå ud

  Mange undersøgelser har igennem årene bekræftet, at hvor danskere bruger mange penge i relation til hjemmet på fx bolig, computer og tv, så bruger spanierne deres penge udenfor hjemmet til fx restaurantbesøg. Sådan bruger folk i EU deres penge.

  En smuk ting er, at den ældre del af befolkningen stadig går ud og mødes. Her tænkes ikke blot på de nyligt pensioneret, men også den ældste population sætter håret og iklæder sig det fine tøj for at mødes over en kop chokolade og churros om vinteren eller en caña om sommeren.

  Og hvis de er for skrøbelige til at gå ud på egen hånd, så kommer der gerne et familiemedlem og skubber deres mor eller bedstemor ud i byen, så hun på trods af høj alder kan blive ved med at have et socialt liv uden for hjemmet. En adfærd vi måske har glemt lidt i Danmark.

  - Partner -

  Folk sidder ikke bare i sofaen foran tv’et. Livet bliver levet. Og mange, som vælger at flytte til Mallorca, bliver nok også draget af denne livsstil. Der er liv i parker, pladser, strande og gader om aftenen, og det skyldes selvfølgelig også klimaet.

  Den mallorcinske klima

  Har man tendens til at blive vinterdeprimeret virker Mallorca jo eksotisk med sine palmer, hvide strande og frodige appelsinlunde i bjergene. Læs mere om vejret på Mallorca.

  Kort sagt er sommeren varm og vinteren mild og lys, og klimaet er med til at gøre det nemt at have en udendørs livsstil. Mange, som vælger at flytte til Mallorca, har nok i forvejen en passion for sejlads, vandsport, vandring, cykling eller golf. Eller også flytter de til palmeøen med drømmen om at påbegynde en ny udendørs hobby.

  Andre flytter til Mallorca, fordi de ser en spændende mulighed for at kultivere landet. Her det er muligt at få naturen til at gro på en anden måde i alt lige fra små nyttehaver, olien- og mandellunde og til den professionelle vindyrkning.

  Læs om det danske vineventyr på Mallorca.

  Læs mere om vandring på Mallorca og cykling på Mallorca.

  Mallorcas gastronomi

  Middelhavskøkkenet er eksotisk om end man er til Tapas, Mallorcas køkken eller Mallorcas specialiteter. På Mallorca har gastronomien et stærkt tilhørsforhold til landbrugets dyr. Her bliver spist meget fisk og skaldyr, søde frugter og grønt boomer i højsæsonen, og den lokale vin passer godt på et middagsbord mellem venner.

  Folk går stadig på markedet og gør mange af sine indkøb her (læs mere om Mallorcas markeder og Palmas markeder.) De vil selv udvælge deres råvarer. En livsstil, som vi oppe nord på, måske har glemt lidt eller effektiviseret væk, men som måske er på vej tilbage?

  Derudover er det helt normalt at mødes i siestaen midt på dagen over en frokost ude og sludre om stort og småt, inden arbejdslivet går videre.

  Nogle vælger at flytte til Mallorca for at gå mere ud og mødes på barer og restauranter. Ligesom mallorcinerne altid har gjort - Rejstilmallorca.dk
  Nogle vælger at flytte til Mallorca for at gå mere ud og mødes på barer og restauranter. Ligesom mallorcinerne altid har gjort. Her i bjergbyen Valldemossa. Foto © Stuart Andrews | Dreamstime.com

  Bagsiden for Mallorcas tilflyttere

  Alt er jo ikke bare en lyseblå himmel og et lavt blodtryk. Nogle af Mallorcas tilflyttere får hjemve, de savner den tætte kontakt til venner og familie, og de får måske fyldt fritiden ud med lidt for meget rosé i stedet for alle de planer, de rejste ud med.

  Andre finder måske ø-livet lidt klaustrofobisk. Har man fx været vant til at pakke bilen og køre på eventyr igennem Europa, er det nu blevet lidt mere besværligt at få bilen med sig på ferier. Selv om øen er alsidig, vil nogle af de allermest rastløse typer måske synes, at de har set hele Mallorca efter nogle år.

  Spanien er kendt og berygtet for sit bureaukrati. Det samme gælder for Mallorca. Man må indstille sig på en del papirarbejde og lange processer med at få tilladelser til fx boligtilbygninger.

  Skattesystemet er opbygget anderledes, end vi kender det, og det kan være svært at navigere rundt i på egen hånd. Mange finder det derfor nødvendigt med en juridisk assistance.

  Mallorcinere taler både spansk og ”mallorquín” (en catalansk dialekt), de er søde og imødekommende over for fremmede, men nogle tilflyttere kan måske alligevel støde ind i en sprogkløft, hvis de ikke mestrer sproget. Derfor kan nogle af Mallorcas tilflyttere ende med primært at opholde sig i de internationale miljøer med en følelse af ikke rigtigt at komme ind under huden på de lokale.

  Og så er øen jo også kendt for at tiltrække “sæsonarbejdere”, mange kommer til Mallorca for at prøve lykken et år eller to. Pludselig kan gode bekendtskaber se sig nødsaget til at rejse videre, for nu er der ikke mere arbejde, og måske kommer man til at savne de, gode gamle venner. Måske skal man indstille sig på, at relationer er meget “her og nu”.

  Alt i alt

  Alligevel vælger mange at flytte til Mallorca og leve hele deres liv på øen, fordi de holder af den spanske livsstil, de elsker klimaet, landskabet og gastronomien. Venskaber opstår på tværs af nationaliteter, og det kan være forfriskende med et andet syn på livet.

  Resten af Europa er alligevel ikke så lang væk, og der er mange flyafgange fra Palma til Danmark.

  Og for dem hvor det startede som en sommerforelskelse, de finder ud af, at vinteren kan være hel speciel med lune og herlige solskinsdage, hvor den eksotiske ø er som støvsuget for turister og klar til at blive indtaget.

  Er du interesseret i, hvor Mallorca er på vej hen, så læs med om Mallorcas fremtid.


  Mere om Mallorca Bolig på Rejstilmallorca.dk

  Mallorca Bolig er et projekt af Rejs Til Mallorca, som hjælper dig med alt, du har brug for at vide, når det handler om at købe, leje eller sælge bolig på Mallorca. Dertil kan du lære om diverse juridiske processer, økonomi ved bolighandel og få en grundig viden om, hvordan bolighandel på Mallorca foregår.

  Mallorca Bolig er din hjemmeside om at bo på Mallorca. Du kan læse mere om at leje en bolig på Mallorca. Tilmeld dig Mallorca Bolig gratis og få mere information og adgang til hjælp. Vi har gennem nogle år forfattet en række artikler og Alt om Bolighandel på Mallorca er et godt sted at starte. Dernæst følger dusinvis af artikler såsom Valg af boligområde på Mallorca - Valg af boligtype på Mallorca - Udgifter ved boligkøb på Mallorca - Bolig købsprocessen på Mallorca - Udgifter som boligejer på Mallorca - Salg af bolig på Mallorca samt flere andre spændende artikler.

  Det er naturligt, at vi også beskriver Forsikring på Mallorca og præsenterer en potentiel god og tryg løsning på dette område.

  Generelt indeholder vores hjemmeside Rejs Til Mallorca et af de mest udbyggede informationssystemer om Mallorca, og hjemmesiden er fortsat i daglig rivende udvikling. Vi udbygger løbende med artikler om områder og byer og livstilstemaer så som vandring på Mallorca, cykling på Mallorca samt Mallorcas mad og vin.

  Andre temaer som vi er gået i dybden med er golf på Mallorca, shopping i Palma og den offentlige transport på Mallorca.

  Find flere spændende artikler om at bo på Mallorca og bolighandel i artikler som: At flytte til Mallorca - Hvad koster det at købe en bolig på Mallorca - Hvordan køber jeg en bolig på Mallorca - Hvad koster det at eje en bolig på Mallorca - Køb lejlighed eller hus på Mallorca - Sælg bolig på Mallorca - Hvor er det bedst at købe en bolig på Mallorca - Køb en finca på Mallorca - Køb en lejlighed i Palma - Køb en bolig i Sóller - eller hvordan du skaffer et NIE nummer på Mallorca

  Følg med i vores udvikling og benyt dig ALTID ad vores viden og samarbejde med en række af de bedste på de forskellige markeder. Vi hjælper dig med tryghed og overblik på tværs af alle udbud.

  Tilmeld til Mallorca Bolig gratis. 

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca