Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Turen går til Bunyola

  Når turen går til Bunyola, vil du hurtigt indse, at du er kommet til et idyllisk og spektakulært område på Mallorca. Bunyola er måske ikke lige så populær og kendt som fx Deiá og Valldemossa, og derfor er der også mere fred og ro til at vandre, cykle og opleve hele dette charmerende bjergområde.

  Hvordan kommer du til Bunyola?

  Med udgangspunkt i storbyen Palma er Bunyola meget let at komme til med den offentlige transport. Busturen med linje 205 varer en halv times tid og koster i skrivende stund 2,7 euro, såfremt du køber din billet online, eller bipper dig ind med dit kreditkort i bussen.

  Læs mere om offentlig transport på Mallorca.

  Bunyola har omkring 6.000 indbyggere og er et af de områder på Mallorca, der har bevaret sin autentiske charme og skiller sig ud ved at have natur, vandremuligheder og en hyggelig lille bykerne med en håndfuld gode spisesteder.

  Bunyola - turen går til Bunyola - rejstilmallorca.dk
  Bunyola – turen går til Bunyola – rejstilmallorca.dk

  Hvad skal du opleve i Bunyola?

  Når turen går til Bunyola, er det at spadsere rundt i de smalle gader en af ​​hovedattraktionerne, og her gælder det om at lægge mærke til de traditionelle stenhuse, der med sin perfekte ​​konstruktion har en dragende effekt på den besøgende. Husk kamera – for her er fyldt med postkortbilleder.

  - Partner-

  I Bunyola fører stort set alle gader ind til Sa Plaza, der er byens centrale torv. Her finder du størstedelen af de små caféer, og selvfølgelig er det også her, at de lokale mallorcinere mødes til en kaffe, dagens menu eller et slag (højlydt) kortspil.

  Cykling på Mallorca

  Du skal ikke være længe i Bunyola, førend du vil erfare, at du befinder dig i et eftertragtet område for cyklister på alle niveauer. Enten på gennemfart ad de stejle bjergveje eller midt i et pitstop i selve byen omkring Sa Plaza.

  Men her er også mange mountainbikes, og mon ikke de er på vej op i Sa Comuna området? Derimod gør andre cyklister lige et holdt på en af de charmerende landeveje for at tage billeder af landskabet, himlen eller en af de fascinerende bjergvillaer.

  Golf i Bunyola

  Selv om bjergbyen er lille kan du også spille golf her. Faktisk med en helt uovertruffen udsigt da vi jo befinder sig i bjergene. Golf på Mallorca er et stort og populært emne, og øen har et utal af lækre golfbaner, der alle er velplejede og indbydende. Vi har skrevet et helt tema om golf på Mallorca, og golfanlægget i Bunyola bliver beskrevet separat i artiklen Golfbaner ved Andratx på Mallorca.

  Vandring på Mallorca – Sa Comuna

  Sa Comuna er et af ​​de største mallorcinske skovområder, og det er ejet af kommunen. Det ligger i et bjergrigt terræn, her er det ideelt at vandre, og stierne kulminerer i toppen Peñón de Honor.

  - Partner -

  I Sa Comuna området er du sikker på at kunne nyde et nærmest drømmeagtigt landskab og være i direkte kontakt med naturen i dens oprindelige form. Hvilket gør det til det perfekte sted for elskere af udendørsaktiviteter.

  Se kort over vandring på Mallorca.

  Hvor skal du spise i Bunyola?

  Når turen går til Bunyola, er det nemt at finde steder at spise, da de fleste af de gastronomiske muligheder ligger i gaderne omkring Sa Plaza eller omkring omkring hovedvejen Passeig Antoni Estarellas. Her serveres pizza, grill eller de traditionelle tapas.

  Raixa

  Raixa er en prægtig bygning, der har været igennem flere ombygninger siden dens muslimske oprindelse. Raixa er vitterligt et magisk sted – omgivet af frodige haver, trapper og en stor dam. Fra Raixa er der en malerisk udsigt over Bunyola, hvilket gør Raixa til et uundgåeligt stop, når turen går til Bunyola.

  Læs mere om oplevelser i Bunyola – Raixa.

  Son Amar og Son Termes

  Lidt uden for Bunyola i byen Palmanyola ligger de to elegante Palæer Son Amar og Son Termes, der er omdannet til underholdningssteder. Her bliver der tilbudt shows, musik, mad og private arrangementer. Er du på et længere ophold i Bunyola, er de et besøg værd.

  - Partner-

  Læs mere om underholdning på Mallorca – Son Amar.

  Læs mere om restaurant på Mallorca – Son Termes.

  Alfabia-haven i Bunyola

  Alfabia-haven er et gotisk hus omgivet af store og spektakulære haver, der nærmest ser ud til at smelte sammen med bjergene i baggrunden. Besøget giver dig mulighed for at nyde en rundtur, udforske alle værelserne for at lære om stedets historie og gå gennem haverne, mens du observerer de mange vidunderlige hjørner og den oprindelige fauna.

  Går turen til Bunyola – så læs mere om Mallorcaudflugt til Alfabia haven.

  Tog til Sóller

  Har du flere overnatninger i Bunyola, er det værd at tage veterantoget til Sóller (også kaldet appelsinruten). Toget kører mellem Palma og Sóller, og det stopper i Bunyola. På ruten passerer toget nær bjergene, citrusplantager og andre af øens smukke landskaber. Det er en af ​​de mest populære turistaktiviteter i Bunyola, fordi det er en rejse fuld af karisma.

  Læs mere om Appelsinruten på Mallorca.

  Kirkegården i Bunyola - rejstilmallorca.dk - din mallorcaguide
  Kirkegården i Bunyola – rejstilmallorca.dk – din mallorcaguide.

  Sant Mateu kirken – Església de Bunyola

  Bunyolas kirke ligger i hjertet af byen på hovedtorvet. Kirken er bygget i barokarkitektur og er fra det 18. århundrede, og den er nu hjemsted for det gotiske billede af Nuestra Señora de las Nieves – byens skytshelgen.

  Når turen går til Bunyola, er byens kirkegård faktisk et besøg værd. Den ligger i kort gåafstand fra bymidten, og her er fredfyldt og flere gode views ud over området.

  Her ligger Bunyolas kirkegård.

  Billeder til Turen går til Bunyola: Rejs Til Mallorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere