Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Turen går til Estellencs

  Det har altid næsten taget pusten fra mig, når jeg besøgte Estellencs i det vestlige Tramuntana på Mallorca. Når turen går til Estellencs, så føler jeg næsten at befinde sig i en underlig tidslomme. Det er bestemt ikke fordi, der er fart over feltet i den noget minimale kommune, som kun huser ca. 350 indbyggere. Det fornemmer du nemt, da der samtidigt ikke er voldsomt mange sengepladser på hotellerne. De få hoteller er samtidigt rimeligt godt integreret med byen. Men lidt “hygge” er der ved byens centrale kantine, flere gange om dagen endda, når en masse forskellige af byens “arbejdere” mødes til kaffe og øl. Der er plads til det lokale segment.

  Estellencs er en mindre bjergby på MA10 ruten fra Andratx til Pollensa. Når turen går til Estellencs, så kommer du også i retning mod Valldemossa, Sóller og Lluc på vejen. Du kommer altså stort set gennem hele Tramuntana bjergkæden, og turen vil tage tæt på 3 timer i bil og en del længere tid på cykel. Det kræver naturligvis, at du så blot kører igennem Estellencs, hvilket ville være et dårligt valg. Som minimum bør man stoppe og udforske dette vidunderlige sted, hvis du kan, så bør du tage nogle dage på et hotel.

  Turen går til Estellencs - MA10 vejen i retning mod Sóller - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk
  Turen går til Estellencs, og man kan fortsætte videre af MA 10 til Banyalbufar, Sóller, Valldemossa og andre vidunderlige byer på Tramuntana ruten. Foto : Rejs Til Mallorca.

  Estellencs på Mallorca

  Estellencs ligger omkring en times kørsel i bil fra Palma, du kører af MA1 og slår op forbi Andratx via MA10. Men turen kommer nærmere til at tage to timer, for der er et par udsigtspunkter på vejen, som du bare må stoppe ved og udforske. På ruten kommer du ud i et skønt bjergområde, hvor du ender med at køre langs kysten nogle hundrede meter over vandet. Her bliver du vidne til et sjovt fænomen. Når du ser middelhavet oppe fra flere hundrede meters højde, så synes det uendeligt og med en kant, på en og samme tid. De bedste steder at se dette fænomen er dog på vejen mellem Estellencs og Banyalbufar. Her kan du stoppe mange steder og nyde udsigten.

  Udsigtspunkterne kommer helt naturligt, mens du kurver og kæler sig gennem bjergruten og den skønne natur. Du får lyst til både at cykle og vandre i den skønne natur. Ikke langt før Estellencs, mødes du af Restaurant es Grau. Det er en restaurant på kanten af klipperne, med en af øens absolut bedste restaurant-udsigter. Maden er heller ikke så dårlig. Godt pitstop for den udforskende rejsende.

  Turen går til Estellencs

  Du kører videre mod Estellencs, og lige inden du når den søvnige by, så slår vejen et sving, og du befinder dig foran byens mest kendte hotel Maristel. Faktisk på begge siden af vejen, for selve hovedbygningen er til højre og et ret stort anneks med mange værelser til venstre.

  - Partner-

  Det må siges, det er en fremragende oplevelse at bo nogle dage på Maristel. Det bidrager til følelsen af tidslommen. Kan du ikke finde parkering ved hotellet, så skal du dreje ned langs annekset (se billedet), der kan du finde parkering. Der kan som regel parkeres i siden af vejen, men der kommer også en parkeringsplads. Det er samtidigt vejen til Cala Estellencs. Du kan være heldig på hovedvejen ved Maristel, men kik nu på skiltene og undgå en bøde. Får du en bøde, så sidder betjenten sammen med de andre og drikker på byen lokale kantine, hvis du vil diskutere den.

  Vi forudsætter, at du er klog nok til at have bestilt 3-4 dages ophold på dette skønne sted. Der er ingen ATM, bank eller supermarkeder. Faktisk skal du 8 km væk for at finde den slags bagateller. Du kan til gengæld finde en håndfuld spisesteder og masser af fred samt tid til at strække benene ud og trække vejret dybt. Der er dog en mindre købmandshandel, hvis du absolut skal handle. Kommer du fra Palma eller Andratx, så tag de nødvendige varer med.

  Hotel Maristel i Estellencs - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk
  Hotel Maristel har både en stor hovedbygning, men også et anneks på den anden side af vejen. Her kan du f. eks. vælge et værelse ud mod bjergene – og man ser også vejen ned mod parkering på billedet. Foto: Rejs Til Mallorca.

  Herlige Hotel Maristel i Estellencs

  Jeg kommer altid tilbage til Maristel, det får mig til metaforisk at tænke på “Badehotellet”. Selv om det ligger langt fra vandet og slet ikke ligner et badehotel. Hotellet er som fra et eventyr, som de selv skriver, noget at drømme og ønske sig til. Autentisk hotel med udsigter, man nemt mister pusten til. Der var den igen, det med at tabe eller miste pusten. Men pusten til glæde og overdådig opfattelse af naturen.

  Spa og Relax ophold venter dig på et hotel med mange niveauer, plateauer om man vil. Du kan bevæge dig op mod de rekreative områder, og videre op til to niveauer med solsenge og pools. Her kan du sole og svømme, mens du nyder den vidunderlige udsigt vest mod havet. Den er outstanding.

  Fremragende terrasse forrest på hotellet, hvor du kan nyde et måltid. l Morgentimerne er det med buffet, og det er virkeligt hyggeligt og dejligt at nyde den på den meget store terrasse, mens morgensolen gemmer sig bag Tramuntana. Skal lige sige, at det ikke er en god ide at komme den sidste halve time før morgenmaden lukker, de er ikke helt så gode til at fylde op den sidste halve time. Men ellers virkeligt et af de skønneste steder at nyde sin morgenmad.

  - Partner -

  Smalle gader og restauranter i Estellencs

  Det er ikke et område for mennesker, som ikke er godt gående. Det er måske langt hen ad vejen heller ikke et område, som man foretrækker med børn. Men det fremmer kun oplevelsen af fred og ro. For alle os andre.

  Der er nogle få restauranter og cafeer i byen, og de skal bestemt prøves. Du kan sagtens nå dem alle på et miniophold. En virkeligt flot udsigt får du på Val Hermos, som er svær at overvurdere som spot. Rimeligt god mad, men ikke et kæmpe udvalg. Men det er absolut et “must” at besøge dette dejlige sted. Mit bud er, at du går derhen hver eneste dag. Gå ned af trapperne og udforsk nærområdet også.

  I udkanten af Estellencs i retning mod Banyalbufar, findes der rundt om svinget en anden udsigtsrestaurant. Den er italiensk, familie drevet, og har navnet Restaurant Giardini. Det er rimeligt god mad uden dog helt at være oppe at ringe. Men udsigten er svært genskabelig.

  Andre gode restauranter som kan anbefales i Estellencs er Montimar, som er lokal mad. Endvidere Bar sa Tanca. Der er nogle flere lokale som du kan udforske, men ikke mange. Lige som der heller ikke er mange hoteller. Men der findes dog enkelte.

  Solnedgang i Estellencs er noget helt særligt - noget af det flotteste på Mallorca - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk
  Solnedgang i Tramuntana – f. eks. fra Restaurant Val Hermos eller andet udkigspunkt i Estellencs. Foto : Rejs Til Mallorca

  Aktiviteter omkring Estellencs

  Estellencs i sig selv er et interessant område, og du kan køre de få kilometer ned til Cala Estellencs, som lige som resten af Tramuntanas vestkyst består af stenstrand. Du kan parkere og få dig en dukkert og besøge den lokale strandbar. Det kræver et par kilometer, men er en fremragende oplevelse på både cykel og på gåben. Dog ikke så nemt på cykel. Men du kan jo prøve.

  Estellencs er også kendt for hver 1. maj at afholde en Vin- og oste messe. Denne har eksisteret siden 2009. Så er du på Mallorca tidligt på sæsonen, så er det absolut et besøg værd. Læs lidt mere på kommunens egen hjemmeside.

  - Partner-

  Og du er altså på vej ud i vinlandet, kør videre til Banyalbufar og se de kendte skrå vinmarker på klipperne. Bliver du i Estellencs, så tag det som en udflugt.

  Det kan også anbefales at besøge byens kirke Sant Joan, og det er naturligvis oplagt at tage på vandreture. Tag også forbi Tramuntana Adventures Mallorca og se, hvad de kan tilbyde af oplevelser også. Spørg gerne løs på hotellerne, du skal nok finde hjælp og forslag.

  Husk en enkelt ting, når turen går til Estellencs, tag dit rolige sind og gode sko med. Det er alle steder i Estellencs nødvendigt at have gode sko og ikke stiletter. Og du skal nok få udfordret din kondition.

  Estellencs byder også på en kringlet vej ned til Cala Estellencs - Din Mallorca Guide af Rejstilmallorca.dk kopier
  Estellencs byder også på en kringlet vej ned til Cala Estellencs – Få lidt mad og drikke og tag en dukkert. Foto: Rejs Til Mallorca.

  Sådan kommer du til Estellencs

  Du kan jo leje en bil hos vores biludlejningspartner Ibacar med rabat, eller køre på cykel eller andet motoriseret køretøj. Du kan også komme til Estellencs fra Palma på rundt regnet en time med bus. I skrivende stund er det linje 202 fra Plaza Espana.

  Billeder til Turen går til Estellencs : Rejs Til Mallorca.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø og få det bedste ud af din næste ferie på Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om Mallorca.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere