Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Robert Graves hus i Deia

  Besøg Robert Graves hus i Deia og bliv hensat til datidens forfatterliv. Det er en oplevelse, der skiller sig ud med atmosfære, ægthed og poesi.

  Oplevelser i Deià

  Er du i bil, giver det sig selv, det eneste kan være udfordringen med at finde parkering. Der er et par parkeringspladser i byen, hvorfra det er nemt at gå ud til Robert Graves hus i Deià.

  Er du med den offentlige transport på Mallorca, kan du fx tage Tibs bus nr. 203 fra Palma eller Sóller og stå af i Deià og gå den sidste strækning ud til huset, der ligger nogle hundrede meter udenfor selve byen.

  Der er godt nok et stoppested få meter fra Robert Graves hus, men det tager blot 5-10 minutter at spadsere fra selve centrum af Deià. Her er vejen flad – modsat de stejle bjergetinder i baggrunden, ja, det giver nærmest en svimlende fornemmelse at gå og betragte dem.

  Robert Graves er her malet af Mati Klarwein i 1958. Maleriet hænger i hans hus i Deiá. Foto: rejstilmallorca.dk
  Robert Graves er her malet af Mati Klarwein i 1958. Maleriet hænger i hans hus i Deià. Foto: rejstilmallorca.dk

  Robert Graves hus i Deià – sådan gør du

  Robert Graves hus hjemmeside anmoder de om, at du bestiller billet i forvejen, særligt hvis du er del af et selskab, men kommer du udenfor sommertravlheden, er her som regel god plads. Entreen er i skrivende stund 10 euro – tjek deres sommer- eller vinteråbningstider.

  - Partner-

  Du køber entre i den lille butik ved indgangen. En butik der også sælger postkort, bøger og anden merchandise, og hvem ved, måske vil du efter besøget have lyst til at dykke ned i hans ”Love poems” eller købe bestsellerne ”I, Claudius”  eller ”Good-Bye to All that”.

  Start din tur i stenhuset, hvor der er biograf med en film på ca. 15 min. Filmen er en god indføring i Robert Graves liv, og måden den bliver fortalt på virker bevægende. På væggen hænger der en tidslinje fra Robert Graves liv samt flere stemningsfulde fotografier.

  Robert Graves har i den grad haft et begivenhedsrigt liv og uden at røbe for meget, så indebærer det flere ægteskaber, verdenskrige, granat chok, fattigdom, anerkendelse, kærlighed og ikke mindst hans mange år i huset i Deià.

  Et af de mange skriverum i Robert Graves hus i Deiá. Jo mere du er i huset, des flere detaljer lægger du mærke til i de forskellige rum.
  Et af de mange skriverum i Robert Graves hus i Deià. Jo mere du er i huset, des flere detaljer lægger du mærke til i de forskellige rum. Foto: rejstilmallorca.dk

  Besøg Roberts Graves hus i Deià

  Når du går ind i selve huset, vil du hurtigt indse, at alt er intakt fra Robert Graves liv, uden at det er et museum. Det hele virker som om, han blot lige er smuttet ned i byen efter dagens avis, selv whiskyflasken fra i går aftes ligger nede i papirkurven mellem de gamle noter.

  Køkkenet står med gamle senneps- og cacaodåser. Hans forskellige skriverum virker som levende værksteder med noter, solbriller og skrivemaskiner. I et rum havde han sit eget lille trykkeri. I en gang hænger hans skjorte.

  - Partner -

  Når du går rundt i Robert Graves hus i Deià, handler det om at suge indtryk til dig. Tag gerne en runde til, inden du skal ud i haven. Måske lægger du mærke til flere detaljer anden gang. Sengetæppet, udsigten fra soveværelset eller et pudsigt lille maleri.

  Det lille trykkeri i Robert Graves hus i Deia. At gå rundt i hans hus er som at blive ført tilbage til en tid, hvor livet var mere simpelt og uberørt af moderne teknologi. Foto: rejstilmallorca.dk
  Det lille trykkeri i Robert Graves hus i Deià. At gå rundt i hans hus er som at blive ført tilbage til en tid, hvor livet var mere simpelt og uberørt af moderne teknologi. Foto: rejstilmallorca.dk

  Når du har taget dine runder i Robert Graves hus i Deià så gå ud og nyd haven. Bliv her gerne lidt længere og gå rundt mellem træer, buske og urter. Lige her har Robert Graves levet med sin familie indtil sin død i 1985. I haven kan du betragte stenhuset udefra, og hvem ved, måske er et par gartnere i gang med at kultivere nyttehaven, eller måske står citrustræerne med blomster eller frugter.

  Stå også lidt ved den gamle hoveddør af træ, glas og støbejern. Herfra er udsigten til bjergene spektakulær, og da vil du forstå, hvorfor Robert Graves valgte at slå sig ned her allerede i 1932, og om end han måtte drage væk under Den Spanske Borgerkrig og Anden Verdenskrig, så søgte han altid tilbage til huset i Deià.

  Udsigten fra Robert Graves hus i Deia er meditativ og beroligende. i nyttehaven går et par gartnere rundt og skraber lidt i jorden. Livet er simpelt og godt i Deia. Foto: rejstilmallorca.dk
  Udsigten fra Robert Graves hus i Deià er meditativ og beroligende. I nyttehaven går et par gartnere rundt og skraber lidt i jorden. Livet er simpelt og godt i Deià. Foto: rejstilmallorca.dk

  Efter besøget i Robert Graves hus i Deià

  Hvis du ikke har fået nok af Robert Graves, bør du spadsere tilbage til selve byen Deià og gå så ind ad de smalle passager mellem husene og søg op ad. Bliv ved med at søge op mod lyset og Deiàs lille kirkegård. Under en simpel sten ligger Robert Graves, og hvilket overblik han har – helt heroppe i himlen!


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om den unikke ø og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  - Partner-

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner-
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere