Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  PalmaKirkegården i Palma

  Kirkegården i Palma

  Har du fået nok af drinks, sand mellem træerne og fulde turister? Så tag en tur på kirkegården i Palma – der er et sted for refleksion, melankoli og unik stenhuggerkunst.

  Kirkegårde på Mallorca

  At besøge en kirkegård, når du er på Mallorca, er måske ikke den typiske aktivitet, hvilket lidt er en skam, for der findes et utal af spændende kirkegårde på øen. De er alle sammen steder for fordybelse og eftertænksomhed, og er du på udkig efter en fuldstændig anderledes oplevelse i Palma, da bør du besøge kirkegården i Palma. Den ligger ca. 3 km fra centrum og er åben for besøgende. Udvis respekt for evt. sørgende gæster og bær passende påklædning.

  Kirkegården i Palma er så stor, at du nemt kan fare lidt vild, hvilket egentlig bare er med til at gøre oplevelsen endnu mere interessant. Dens gange og grave er flere steder kaotisk anlagt, ligeledes er kirkegården anlagt i flere niveauer, og så rummer den underjordiske og katakombeagtige gravgange, der er fugtige og dunkle og lige til at blive lidt skræmt over.

  Kirkegården i Palma - oplevelser i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Et view ud over kirkegården i Palma, hvor gravstederne ligger klods op ad hinanden. Kirkegården har en skøn beliggenhed lidt uden for byen, hvor der er luft og lys. Foto: rejstilmallorca.dk

  Er du ikke i Palma, kunne du fx besøge kirkegården i Deiá, hvor Robert Graves ligger begravet. Kirkegården har en helt unik beliggehed oppe på en bakke med udsigt til hav, bjerg og by. Er du i Deiá bør du også besøge Robert Graves hus på Mallorca, der også er en helt speciel Mallorcaoplevelse.

  Andre interessante kirkegårde på Mallorca kunne være kirkegåden i Sóller eller kirkegården i Bunyola, men du kan også gå på opdagelse i det område, du er i og se, hvordan den nærmeste kirkegård ser ud.

  - Partner -
  Kirkegården i Palma - sightseeing på Mallorca - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  De underjordiske gange er fulde af stemning og lidt gys. Find trappen der fører ned og gå rundt i katakomberne. Sørg for ikke at fare vild. Foto: rejstilmallorca.dk

  Historien om kirkegården i Palma

  Kirkegården i Palma begyndte sit liv den 3. april 1787. På denne dag blev et kongeligt dekret underskrevet. Et dekret der fastslog, at gravpladserne fremover skulle bygges uden for byerne på et godt ventileret sted – langt fra folks hjem. Det var dog først i 1821, at den blev indviet, og siden da har den gennemgået store forandringer.

  De første begravelser var omkring 1826, og begravelserne blev på den tid lavet i rækker – den ene grav ved siden af ​​den anden. Senere med årene, og efter indflydelsen fra kirkegårdene i Barcelona og Frankrig, udviklede den sig i en mere modernistisk retning med mere luft og bredere passager, og slutteligt i 1938 nåede renoveringen til hovedindgangen, som den står nu.

  Kirkegården i Palma er en stor historiebog

  Kirkegården kan anskues som et tredobbelt museum. Først og fremmest er her tale om en enorm udendørs kunstudstilling. Den skulpturelle arv er enestående her, hvis du beskuer hvert gravsted som et kunstværk. Ingen andre steder finder du fx så mange engle med så høj og fin en symbolsk finesse. Engle der nogle gange er triste, nogle gange højtidelige, andre gange beskyttende; men altid er de spektakulære, vægtløse og med en næsten sentimental virkelighed.

  Det andet niveau er, at kirkegården i Palma også er en udstilling af følelser. Her mærker den besøgende det stærke fravær og sorg og fortvivlelse men også håb og sindsro og kærlighed. Kirkegården er som en skueplads for livets dybeste følelser. Du bliver påmindet om at være en del af generationskæden, og du bliver nødt til at reflektere over, at før dig gik andre borgere rundt i Palmas gader, og de boede i byens huse og de levede store og små liv.

  Det tredje niveau er det faktum, at kirkegården i Palma er som et historisk persongalleri. I starten ser alle gravene måske ens ud, men når du begynder at læse navne, årstal og betragter gravstenene med foto, da får du pludselig et mere inderligt og ja nærmest personligt indtryk af folk og deres liv fra svundne tider.

  - Partner -

  Kirkegården i Palma – søg efter disse grave

  Kunst i Palma - kirkegåden i Palma - rejstilmallorca.dk - din Mallorcaguide
  Kirkegården i Palma er spækket med stenhuggerkunst. Stemningen er tydelig, og det er svært ikke at blive ramt. Foto: rejstilmallorca.dk

  En grav, der tiltrækker opmærksomhed, er tenoren Francesc Uetams. Her ses en skulptur med sensuelle kvindeformer, der vogter en lyre med knækkede strenge (der kan tolkes som dødens symbolik), to masker og en stemmegaffel; teater og musik, der forenes i opera.

  Fra et arkitektonisk synspunkt skiller March-familiens mausoleum sig ud. Udvendigt falder blikket på englene, der svæver på facaden over det runde indgangsparti, hvor jernporten kunne høre hjemme på en borg.

  Kirkegården i Palma – et åbent rum for symboler, kunst og refleksion

  Kort sagt er her tale om en stor friluftsudstilling af stenhuggerkunst og symboler. En gåtur blandt gravene giver dig mulighed for at betragte kunstneriske symboler på begyndelse og afslutning: Leen (dødens redskab), afkortede søjler (symbol på et ødelagt liv), kranier og skeletter (hvad der er tilbage efter kødets nedbrydning), og så er der selvfølgelig korset, der er det mest gentagne element. Men læg også mærke til englene, der både er som unge, sørgmodige kvinder i sorg, men også som menneskets hjælper i dets transit på vej mod et himmerige.

  Topbillede til artiklen Kirkegården i Palma : rejstilmallorca.dk


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca, hvis du vil lære mere om denne skønne ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  - Partner -

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab.

  Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser.

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  - Partner -
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere

  Mallorca Bolig

  Tilmeld dig Mallorca Bolig Gratis - af Rejs Til Mallorca