Billeje

Transfers

Hotel

Mere

  Slut med fri Alkohol i Magaluf

  Det er slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal på Mallorca. I hvert fald for de mest feststemte områder i disse to resorter. Ligeledes er Pubcrawl og “Happy Hour” forbudt, og en række regler for social opførsel er indført på ferieøen. Det sker for at komme “drukturismen” til livs.

  Det er som sådan ikke helt nyt, det havde sin begyndelse i lovforslag fra 2020, men pandemien har skubbet budskabet fra at nå ud til mange. Denne sommer 2022 skal det stå sin virkelige prøve, når Mallorca nu kræver en bedre opførsel i dele af de to distrikter, hvor der er mange unge og gang i festerne. Den bedre opførsel skal udmøntes via mindre alkoholindtag, mener lokalmyndighederne på de Baleariske øer, som består af de fire øer  Mallorca, Ibiza, Menorca og Formentera.

  Det er stadigt tilladt at sælge All Inclusive i nabodistrikter som f. eks. Palmanova og Santa Ponsa. Lige som også nogle områder af Magaluf og Arenal går fri. Man skal helt ned på et  gadekort for at se, hvor grænsen går lokalt. Resten af Mallorca er uberørt af denne lokale lovgivning.

  Pubcrawl og Happy Hour forbudt på Mallorca

  Det som rammes i store dele af de to distrikter Magaluf og Arenal, er det såkaldte All Inclusive produkt, der normalt giver adgang til såvel måltider som “gratis” drikkevarer fra 10:00 til som regel 22:00.  Det ændres for dele af de to distrikter til at være max. tre genstande til frokost og tre genstande til middagen. Der efter skal gæster selv købe alkohol i baren.

  Det kan få stor budgetmæssig indflydelse for mange turister, at det er slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal i de berørte områder. Mange rejsende har kalkuleret dette i prisen for ferien og deres samlede forbrug. Så det kan anbefales, at du læser det med små bogstaver på den rejse, som du køber.

  - Partner-

  Det skal understreges, at alkohol indeholdt i “All Inclusive” fortsat er tilladt og i brug i alle andre turistområder på Mallorca. Den nye lokale lovgivning er rettet mod dele af de to områder specifikt, hvor man hvert år ser den sociale adfærd gå lang over grænsen. Samtidigt ser vi hvert år flere tragiske dødsfald blandt unge – herunder især når de unge forsøger at springe fra balkon til balkon. Det er strengt forbudt – og lad os være klare i mælet – totalt tåbeligt og dødsensfarligt at hoppe fra balkon til balkon.

  Skal du leje bil under din ferie på Mallorca, så læs mere om vores rabataftale på biludlejning på Mallorca.

  Slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal

  Det er uvist endnu, hvordan det vil påvirke tendenserne for unges rejser til de to distrikter. Vi ser fortsat rejebureauer som sælger ungerejser med budskabet om All Inclusive, Pubcrawl og Happy Hour. Det er i så fald mildt sagt misvisende reklame. Ud over at det er slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal i de berørte lokalområder, så gælder dette forbud også for visse områder af San Antonío på Ibiza. Den lokale lovgivning kommer fra den Baleariske regering.

  Men den nye lovgivning er ikke kommet til uden protester. Der har været massive protester fra de lokale hoteller, restauranter, barer og butikker, da de forudser en stor nedgang på omsætningen, som den så ud før pandemien. At det er slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal for de berørte lokalområder, er noget hotellerne frygter kan koste gæster. Det forvirrer også mange, at en gade kan adskille et “tilladt” og et “forbudt” område.

  Det bliver også forbudt at sælge alkohol fra lokale butikker i aften- og nattetimerne. Så det berører hundredvis af forretningsdrivende i de to distrikter. Som det ser ud, er dette gældende fra 21:30 til 08:00.

  - Partner -

  Nye sociale regler er indført og bøderne er store

  Hele Spanien har også indført et regelsæt for acceptabel social adfærd. Man er mange steder trætte af den dårlige opførsel fra turister, som har fået for meget alkohol inden borde.

  Et af de store irritationsmomenter har været turisters manglende forståelse for, at badetøj hører til på stranden og ved hotelpoolen, men ikke i gadebilledet. Dette vil i fremtiden koste en bøde, hvis man går ud i gadebilledet kun i badetøj.

  Det er i øvrigt heller ikke tilladt at gå rundt i gadebilledet med alkohol i hverken flasker eller nogen former for glas. Lige som det heller ikke længere er tilladt at ryge på restauranter eller barer – ikke en gang udenfor. Der er endvidere en række andre sociale regler. Især i disse festområder kan der være mange regler og bøder i spil, hvorfor man bør prøve at sætte sig ind i reglerne, når man ankommer på sin ferie. Læs op på de lokale regler i festområderne, det kan være dyrt ikke at tage det alvorligt. Spørg eventuelt i hotellets reception eller hos guider, hvis man rejser med et rejseselskab.

  Slut med fri alkohol i Magaluf og Arenal områder – Har du spørgsmål, så besøg vores Facebook Gruppe Danskere På Mallorca.

  Skal du bruge hotel på Mallorca, så læs mere om, hvordan du får rabat på Viva Hoteller på Mallorca samt hvordan du kan få rabat på Senses hoteller i Palmanova og Santa Ponsa. MSH Senses hotellerne er voksen hoteller.

  Vil du vide mere om, hvordan de gældende Coronaregler er på Mallorca og ved indrejse til øen, så læs med her om Covid 19 på Mallorca. Læs også her, at Mallorca næsten er fri for mundbind.

  - Partner-

  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den smukke ø, og få det bedste ud af din ferie. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, bjerge, interessante udflugter og alt du skal vide om din foretrukne ferieø.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere.

  Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller rabat på alle Viva hoteller samt ikke mindst rabat på Senses hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Følg os på sociale medier
  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram .

  Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbilledet til artiklen Slut med fri alkohol i Magaluf : Photo 57340083 / Magaluf Party © blurf | Dreamstime.com

  - Partner-
  Jan Amtrup
  Jan Amtrup
  Fastboende Mallorca ekspert med + 25 års erfaring i udvikling og drift af onlinemedier samt redaktionelt arbejde. Uddannet i Marketing & PR, Virksomhedsøkonomi og Turisme. Har udforsket Mallorca siden 1980 med research og ophold i alle områder, boet på hundreder af hoteller og besøgt tusindvis af restauranter.

  Partnere