Billeje

Transfers

Hotel

Mere
  ForsideKulturBalearernes dag på Mallorca

  Balearernes dag på Mallorca

  Den 1. marts er Balearernes dag på Mallorca, og det betyder fest, mad og kulturelle indslag på de baleariske øer og særligt i Palma. Her kommer en introduktion til denne årlige begivenhed.

  Balearernes dag er en helligdag, der markerer, at på denne dag i 1983 blev underskriften sat i de officielle dokumenter, og dermed blev øernes selvstændige status en realitet. Hvis du er nysgerrig på Mallorcas spændende historie, kan du læse mere om alle de forskellige folkeslag og religioner, der igennem tiderne har haft kontrollen over Mallorca og øerne.

  Hvordan bliver Balearernes dag på Mallorca fejret?

  Om end vores fokus primært er på Mallorca, vil der også være festlige indslag på de omkringliggende øer; Menorca, Ibiza og Formentera, men de største og fleste begivenheder finder som sagt sted i Palma.

  Selv om selve helligdagen i 2022 er tirsdag den 1.marts, så vil der også i weekenden op til være arrangementer. I alt vil der være over 250 forskellige aktiviteter og indslag på alle øerne til sammen, hvor af de ca. 160 vil være i Palma.

  I Palma er det er en festdag, hvor der vil der være mange folk er i gaderne. Der er marked omkring bymuren og særligt langs Passeig de Sagrera, videre ind på Placa de La Drassana og hele vejen til Parc de Sa Feixina. Her bliver der solgt traditionel mad, drikkevarer og alverdens kunsthåndværk fra øerne. Familierne er ude og kigger, handle og hilse på hinanden, i det hele taget er der en hyggelig stemning i byen og måske særligt i år, da de seneste år har været præget af restriktioner som følge af Covid-19.

  Balearernes dag på Mallorca fejres med lang weekend fredag til onsdag - Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk
  Balearernes dag på Mallorca fejres med lang weekend fredag til onsdag – Alt om Mallorca med Rejstilmallorca.dk. Foto: Photo 116739244 / Spain © Artesiawells | Dreamstime.com

  Balearernes dag på Mallorca er madmesse i Palma

  I Parc de Sa Feixina, der ligger lige ved det gamle fisker-kvarter Santa Catalina, vil der både være scener med musik og folkedans samt madboder. Både i løbet af weekenden og d. 1. marts vil der være en form for gastronomisk madmesse på programmet.

  På madmessen vil det være muligt at smage lidt lokal vin, fx vil José Ferrer have en bod med nogle af sine vine, og som opvarmning kan du med fordel læse lidt om Mallorcas spændende vine. Ligeledes vil parkens madboder give rig mulighed for at prøve nogle af Mallorcas spændende specialiteter eller en af de lokale retter fra Mallorcas lokale køkken.

  Lige ved Katedralen ligger den store Parc del Mar med det inddæmmede hav, skulpturer og gamle bymur. Her i “havets park” her vil der også være en madmesse, hvor der er muligt at smage på forskellige lokale mallorcinske produkter så som fx olivenolie, salt, brød og vin.

  Workshops og andre kulturelle indslag i Palma

  Traditionens tro er der forskellige workshops og forestillinger særligt for de lokale børn og unge. Fx er der en workshop på Passeig del Borne d. 1. marts kl. 11-14, hvor modige sjæle kan prøve kræfter med forskellige “cirkus-discipliner” såsom luftakrobatik. Læs mere om workshoppen.

  Mange af byens museer er åbne med særarrangementer, fx Museu de Mallorca, Casal Solleric og Es Baluard. Her kan du læse om Palmas mange museer. Ligeledes vil der være særrundvisninger i offentlige og statslige bygninger, som der normalt ikke er adgang til.

  Er du blevet nysgerrig, kan du her se det fulde program på alle øerne. Du kan herefter vælge ø, by og dato for at undersøge, hvad der er på programmet dér, hvor du befinder dig på Mallorca.

  Balearernes dag på Mallorca er den helt perfekte dag til at gå ud i gaderne, blande sig med mallorcinerne og være stolt af De Baleariske Øer og deres kultur.


  Rejs Til Mallorca foreslår

  Husk at du kan følge Rejs Til Mallorca for at lære mere om den unikke ø, og få det bedste ud af din næste ferie til Mallorca. Vi hjælper dig med viden om Mallorca og rejser til Mallorcaoffentlig transportBiludlejning med rabatlufthavnstransferhotellerstrande på Mallorcabyer, Mallorcas kultur, interessante udflugter, Mallorcas byliv og alt andet du skal vide om Mallorca.

  Vi beskriver også Mallorcas største feriemål som f.eks. PALMA, SÓLLER og ALCÚDIA.

  Vi kan også hjælpe dig med en billigere ferie, da vi formidler “dansker rabatter” på Mallorca, – det er et tilbud til dig med fordele til hoteller, billeje, transfer, underholdning og meget mere. Nogle af disse tilbud er f.eks. at få rabat på biludlejning på Mallorca eller fordele og rabatter på Mallorca hoteller.

  Læs mere om Rejs Til Mallorca her.

  Er du interesseret i at leje en feriebolig, så laver vi også aftaler med udlejere, du kan læse mere om Feriebolig på Mallorca her.

  Følg os på sociale medier

  Meld dig ind i den store og originale Facebook Gruppe Danskere på Mallorca og tag del i det store Mallorca fællesskab. Følg os også på Instagram.

  Du kan også benytte dig af vores fantastiske Facebook gruppe Restauranter og barer på Mallorca, hvor du finder helt unikke anmeldelser. Du er velkommen til at tage kontakt til Rejs Til Mallorca, hvis du ønsker at samarbejde om projekter på Mallorca.

  Topbillede i artiklen Balearernes dag på Mallorca: Illustration 125081121 © Liskonogaleksey | Dreamstime.com .

  Stinus Olesen
  Stinus Olesen
  Stinus Olesen - forfatter til rejseartikler om Mallorca - boligejer i Palma siden 2009. Han skriver om alt mellem Mallorcas kultur og natur, fx vandring på Mallorca, Palmas byliv samt Mallorcas mad og vin. Admin. i Facebookgruppen "Danskere på Mallorca", Forfatter til diverse samtidsromaner.

  Partnere